Ga naar hoofdcontent

Vanille parfum

Zoete, verkwikkende en lustopwekkende geur die al lang gebruikt wordt voor verleiding. Iedereen kent de aangename geur van vanille. Hij verbetert de stemming, brengt euforie en verlicht stress. Vanille wordt verkregen uit de vruchten van vanille-orchidee: een klimplant met schitterende gele bloemen.

 

Oorspronkelijk komt hij uit Mexico, waar de oude Tolteken en Azteken er dol op waren. Hij wordt ook verbouwd in het Caribisch gebied, Indonesië of Madagaskar, de grootste vanille producent ter wereld.

Eigenschappen van vanille geur:

Zoete, heerlijke en zachte geur. Bourbon vanille heeft een fijn houtachtig en rokerig aroma.

Hoe wordt de vanille geur verkregen:

De onrijpe vruchten van vanille-orchidee worden na ongeveer 8 maanden geoogst. Vervolgens worden ze gedroogd en gefermenteerd. Tijdens dit proces ontstaan de vanille kristallen in de peulen die verantwoordelijk zijn voor de verbazingwekkende zoete geur en de vanillesmaak. Dit proces is echter zeer ingewikkeld en duur en daarom wordt de geur van vanille vaak synthetisch geproduceerd.

De vanille parfums zijn zeer verleidelijk, maar ruiken niet goedkoop of oppervlakkig. Word verliefd op hun verwarmende geur en vind de lekkerste parfum met vanille geur!

volledige text text verbergen