Ga naar hoofdcontent

Amber parfums

Ontdek de wereld van ambergeuren, die zelfs de koudste dag van het jaar verwarmen. De combinatie van zoethout, vanille en honing geeft elk onderdeel van de parfum een oosters gevoel en ruik je op je huid nog urenlang nadat je de parfum hebt aangebracht. Amber heeft een positief effect op de menselijke geest, verbetert de stemming en kalmeert.

 

Eigenschappen van ambergeur:

Het aroma van amber is houtachtig en heel oosters. Het is een combinatie van de geuren van zoethout, specerijen en honing. De tonen van amber zijn verwarmend, poederachtig, en geven parfums een zoetig tabak- en vanille aroma. Amber onderstreept andere parfumingrediënten en geeft parfums een langdurige werking.

Hoe wordt de ambergeur verkregen:

Amber of barnsteen is fossiele hars van dennen uit de periode van 50 tot 300 miljoen jaar geleden. Deze zeldzame hars liep uit kleine beschadigingen van de dennenschors om de boom te beschermen tegen schimmels en andere ziekten. De hars is goud- of honingkleurig en heeft een typische, heerlijk verwarmende en houtachtige geur. Deze geuressence kan echter niet uit de barnsteen van dennen gewonnen worden. Maar de geur bekoorde parfumeurs zodanig dat zij hun parfums zijn beginnen aanvullen met ambertonen, dit wil zeggen met een combinatie van ingrediënten die in de parfum op natuurlijke wijze een ambergeur creëren.

Om ambertonen te verkrijgen wordt vandaag de dag labdanum gebruikt, een bruine hars gewonnen uit de planten Labdanum Cistus ladanifer en Cistus creticus. Ook wordt de tonkaboon gebruikt, die komt van de kroosjespruim. Om de tonen nog te perfectioneren wordt er een snuifje vanille, amandel, tabak en benzoë toegevoegd. Amber is dus een geurtoon en een combinatie van essences die perfect de geur weergeeft van de oeroude dennenbomen die al eeuwenlang de harten van parfumeurs over heel de wereld verovert.

In de parfumwereld kan je ook grijze amber of ambergris tegenkomen, dit is een soort amber van dierlijke afkomst, die uit het darmstelsel van de potvis gewonnen wordt. Grijze amber wordt met recht „zeegoud“ genoemd, want het is heel zeldzaam en wordt in parfums slechts zelden gebruikt, meestal wordt het vervangen door synthetische geuren. De geur is heel dierlijk, zout tot tabakachtig.

Laat je verleiden door de luxe noten van amber parfums en gun jezelf een verwarmende omhelzing tijdens de koude dagen. De honingachtige ambergeur zal je de hele dag begeleiden en zijn oosterse ondertoon zal de bewondering van je omgeving oproepen. Ontdek je amber parfum op notino.nl.

volledige text text verbergen