Ga naar hoofdcontent

Musk parfum

Musk of muskus is één van de oudste geuren van dierlijke oorsprong ter wereld en in de parfumwereld is het nog steeds het meest voorkomende en populairste ingrediënt. De muskusgeur heeft een positieve werking op de geest, zorgt voor ontspanning, stimulans en een goed humeur en heeft dus snel zijn plaats gevonden in de geneeskunde en aromatherapie. Het wordt ook beschouwd als een zeer sterk afrodisiacum.

 

Dankzij muskus zijn de geurcombinaties zacht en sensueel, vanwege de uitstekende fixatie-eigenschappen verlengt muskus de geur van het parfum op de huid. Muskus is in een kleine hoeveelheid in bijna alle geuren aanwezig. Voor de typische geur van reinheid wordt het ook af en toe toegevoegd aan zepen of babypoeders.

Eigenschappen van muskusgeur:

Muskusgeur wordt beschreven als de geur van reinheid. Het is heel intens, sensueel, zoet en poederachtig. Af en toe kan het een kruidige tot houtachtige ondertoon hebben.

Hoe wordt de muskusgeur verkregen:

De natuurlijke muskusgeur werd ontdekt door Marco Polo tijdens zijn reizen door Kashmir. De echte muskus is een dierlijk product dat de mannetjes van de Siberisch muskusherten uit hun klieren uitscheiden, vooral tijdens het verleiden van vrouwtjes. De natuurlijke muskus is echter heel duur, zelfs duurder dan goud, en de productie van de natuurlijke muskus is sinds 1979 geheel verboden. Het Siberische muskushert is nu beschermd als een bedreigde soort en natuurlijke musk wordt vervangen door kunstmatig gemaakte stoffen.

Naast synthetisch geproduceerde muskus wordt in parfums ook muskus van plantaardige oorsprong gebruikt die dezelfde geur heeft als de natuurlijke muskus. De meest gebruikte planten zijn engelwortel, abelmoschus of mimulus moschatus.

Volgens oude tradities wordt de muskus-essentie in de Arabische wereld ook toegevoegd aan het pleisterwerk van moskeemuren om een heerlijke geur te verspreiden wanneer de zon erop schijnt. De muskusgeur heeft de hele wereld veroverd en wetenschappers ontwikkelen voortdurend nieuwe muskusextracten voor een nog intensere ervaring met deze aantrekkelijke en dierlijke geur. Zoek je unieke muskusparfum!

volledige text text verbergen