Algemene Voorwaarden van Notino Benelux B.V.

Inleidende bepalingen

Deze algemene voorwaarden (hierna "Voorwaarden" genoemd) zijn de Voorwaarden die van toepassing zijn wanneer u onze website www.notino.nl (hierna "Website" genoemd) bezoekt of een bestelling plaatst om producten te kopen die worden aangeboden op onze website www.notino.nl.

Wanneer u de Website bezoekt en bestellingen plaatst, gaat u akkoord met deze Voorwaarden.

Wij adviseren u een kopie van deze Voorwaarden te bewaren voor toekomstig gebruik.

Notino Benelux BV
KvK-nummer: 67537308
Gevestigd in Nederland, Nieuwe Keizersgracht 58, 1018DT Amsterdam
www.notino.nl
E-mail: info@notino.nl
Klantenservice: 020 369 0603

Wijzigen van de Algemene Voorwaarden

Wij behouden ons het recht voor om deze Voorwaarden te allen tijde om juridische, regelgevende of veiligheidsredenen te wijzigen of aan te passen. Hoewel wij wijzigingen op de Website zullen aangeven en/of e-mails zullen versturen met betrekking tot belangrijke wijzigingen, is het uw verantwoordelijkheid om de Voorwaarden te controleren op wijzigingen. Als u niet akkoord gaat met bepaalde Voorwaarden, kunt u op elk moment stoppen met het gebruik van de Website. Mocht u nog vragen, twijfels of opmerkingen hebben over onze Voorwaarden, dan kunt u een e-mail sturen naar info@notino.nl.

Inhoud van de Website

Alle rechten, aanspraken, belangen en inhoud die op de Website worden weergegeven ("Inhoud") zijn het eigendom van of worden beheerd door Notino Benelux BV, haar gelieerde ondernemingen en licentiegevers en worden beschermd door de Nederlandse, Britse, Europese en internationale wet- en regelgeving op het gebied van auteursrechten, handelsmerken, octrooien of andere wet- en regelgeving op het gebied van intellectueel eigendom. Notino Benelux BV is houder van de auteursrechten wat betreft de selectie, samenstelling, indeling en verbetering van de Inhoud van de Website. Voor zover wettelijk toegestaan is Notino Benelux BV niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enig materiaal op de Website in verband met Notino Benelux BV,.

Gebruik van de Website

Behoudens uw naleving van deze Voorwaarden, verlenen wij u hierbij toestemming om, uitsluitend voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik, onderdelen van de Website te downloaden, tonen, bekijken, gebruiken en/of af te drukken. Elk ander gebruik is streng verboden zonder voorafgaande toestemming van Notino Benelux BV.

Beperkingen voor gebruikers

U mag geen materiaal plaatsen op of versturen naar of vanaf de Website:

 • (a) Dat bedreigend, lasterlijk, obsceen, onfatsoenlijk, opruiend, kwetsend, pornografisch, beledigend, racistisch, discriminerend, aanstootgevend, haatzaaiend of godslasterlijk is, in strijd is met vertrouwelijkheidsverplichtingen, inbreuk maakt op privacy, of irritatie en ongemak teweeg kan brengen;
 • (b) Waarvoor u niet alle benodigde licenties en/of goedkeuringen heeft verkregen;
 • (c) Dat gedrag veroorzaakt of aanmoedigt dat als een strafbaar feit zou worden beschouwd, dat aanleiding geeft tot civiele aansprakelijkheid of dat anderszins in strijd is met de wet, of inbreuk maakt op de rechten van derden, in welk land dan ook; of
 • (d) Dat technisch schadelijk is, inclusief - maar niet beperkt tot - computervirussen,logic bombs, Trojaanse paarden, wormen, schadelijke componenten, beschadigde gegevens of andere kwaadaardige software of schadelijke gegevens.
Product- en prijsinformatie

Informatie betreffende prijzen en beschikbaarheid kan te allen tijde - zonder voorafgaande kennisgeving en naar eigen goeddunken - worden gewijzigd.

Wij doen geen uitspraken over en bieden geen garanties over de juistheid of volledigheid van de informatie op de Website. De Website kan mogelijk informatie bevatten die typografische fouten, onjuistheden of omissies bevat met betrekking tot de beschrijving, prijs, promotie, aanbieding en beschikbaarheid van producten. Wij behouden ons het recht voor om fouten, onjuistheden of omissies te corrigeren en informatie te wijzigen of bij te werken of om bestellingen te annuleren wanneer de Website onjuiste informatie bevat.

Wij hebben alles in het werk gesteld om de kleuren van producten zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, maar wij kunnen niet garanderen dat deze kleuren op uw specifieke computermonitor of apparaat correct worden weergegeven.

U bent verantwoordelijk voor de betaling die is verschuldigd voor producten die u via de Website bestelt. Indien wij geen betaling ontvangen van uw kredietverstrekker of agenten daarvan, gaat u ermee akkoord ons het volledige verschuldigde bedrag te betalen. U bent aansprakelijk voor eventuele kosten in verband met de inning van achterstallige betalingen. Voor uw aankopen kunnen overheidsbelastingen (btw-heffingen) gelden.

Betalingsopties

 • Betaalkaarten en credit cards - Nadat u een bestelling heeft geplaatst, wordt u doorgeleid naar een veilige betalings-gateway, waar u de benodigde betalingsgegevens invoert. Deze betaling van de aankoopprijs wordt beschouwd als een voorschot. Wij willen u er ook op wijzen dat onze medewerkers geen toegang hebben tot de gegevens van uw kaart. Alle gegevens zijn uitsluitend in handen van de bank.
 • PayPal - Nadat u een bestelling heeft geplaatst, wordt u doorgeleid naar een veilige PayPal-gateway, waar u inlogt met uw PayPal-account om de aankoop af te ronden. Wij willen u erop wijzen dat Notino.com geen toegang heeft tot uw PayPal-account of enige andere informatie met betrekking tot uw PayPal-account.

Om u en Notino te beschermen tegen fraude, verzenden wij artikelen uitsluitend naar bevestigde PayPal-adressen die zijn gekoppeld aan uw PayPal-account. Als u niet zeker weet of uw adres is bevestigd, verzoeken wij u naar de verstrekte PayPal-link te gaan en de stappen te volgen om te controleren of uw adres is bevestigd.

Verzending en levering

Wij streven er naar, om elke levering zo spoedig mogelijk te verzenden. De leveringstijd zal ongeveer 2-3 werkdagen na verzending zijn. Meer informatie kunt u vinden op de tracking-pagina van de bezorgdienst. Het is mogelijk dat onze voorraadstatus is gewijzigd voordat we uw bestelling kunnen verzenden. Indien wij het product dat u heeft besteld niet meer kunnen verzenden, zullen wij telefonisch of per e-mail contact met u opnemen. Soms kunnen zich situaties voordoen zoals natuurrampen en andere calamiteiten die het leveringsproces kunnen beïnvloeden. Indien uw bestelling is vertraagd door een natuurramp of andere calamiteit, zullen wij contact met u opnemen.

Wij kunnen geen internationale leveringen uitvoeren buiten Nederland.

Omzetbelasting

Voor producten die op deze Website worden besteld berekenen wij omzetbelasting op basis van het Nederlandse btw-tarief.

Annulerings- en retourbeleid

Wij hopen natuurlijk dat u tevreden bent met uw aankoop. Indien dit niet het geval is, kunt u het product terugsturen en ontvangt u een restitutie volgens de onderstaande voorwaarden.

 • Alle door ons geleverde producten zijn van betrouwbare kwaliteit, zijn geschikt voor hun beoogde doel en voldoen aan de beschrijving ervan op deze Website.

Defecte producten

 • U heeft bepaalde rechten als een product defect is of niet functioneert. Wanneer een product defect is of niet functioneert, heeft u 30 dagen om dit product te retourneren en uw aankoopbedrag terug te krijgen of het product te laten vervangen. Deze periode van 30 dagen begint vanaf de dag nadat u uw bestelling heeft ontvangen. U zult ons schriftelijk op de hoogte moeten stellen van eventuele schade of een defect. Daarnaast hebben wij mogelijk fotografisch bewijs nodig ter ondersteuning van uw schadeclaim.

Herroepingsrecht

 • U heeft het recht om uw bestelling binnen 90 dagen zonder opgave van redenen te annuleren - ingaand op de dag na uw ontvangst van het product - en om uw aankoopbedrag terug te krijgen. Voor dit herroepingsrecht gelden bepaalde voorwaarden en uitzonderingen (lees hieronder).
 • Annuleringen kunnen worden doorgegeven door middel van ons herroepingsformulier zoals als Bijlage 1 aan deze voorwaarden gehecht, via onze klantenservice: 020 369 0603, of per e-mail: info@notino.nl. U kunt uw annulering op enige schriftelijke wijze doorgeven (waaronder per e-mail of brief), maar u kunt het proces sneller laten verlopen door per e-mail contact met ons op te nemen via info@notino.nl.
 • Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht dient u de geannuleerde bestelling binnen 14 dagen na uw annulering te retourneren.
 • In geval van een geannuleerde bestelling komen de verzendkosten voor rekening van de klant, tenzij het bestelde product defect, onjuist of niet correct beschreven is.
 • Artikelen waarvoor om gezondheids- en hygiënische redenen geen restitutie of vervanging wordt gegeven, zijn:  huidverzorgingsproducten, lichaamsverzorgingsproducten, make-up en andere cosmetica waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Contract ontbinden zonder opgaaf van redenen bij producten die gedeeltelijk zijn verbruikt is niet mogelijk. Tevens is het niet mogelijk om geopende cosmetica producten te retourneren vanwege de hygiënische voorschriften (bijv. lippenstift, crèmes, shampoos, make-up borstels, tandenborstels, epilators, scheerapparaten, enz.). Als de geretourneerde producten onvolledig, beschadigd of zichtbare gebruikssporen bevatten, kan de verkoper een deel van het aankoopbedrag inhouden.

 • De koopovereenkomst kan niet worden ontbonden bij gegraveerde producten. Dit met betrekking tot producten die aangepast zijn volgens de wens van de koper. 

Retournering

 • Retourproducten moeten ongebruikt zijn en moeten worden teruggestuurd in de originele verpakking.
 • Als het geretourneerde product geopend en gebruikt is op een wijze die verder gaat dan om de aard, kenmerken en werking van het bestelde product vast te stellen, behouden wij het recht om een ​​vergoeding van een deel van de oorspronkelijke aankoopprijs van het product in rekening te brengen.
 • Wij verwerken de terugbetaling van bedragen binnen 14 dagen nadat nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen (zoals omschreven in de paragraaf 'Herroepingsrecht')..
 • Voor producten waar u allergisch op reageert, kunnen wij geen vervanging of restitutie verstrekken. In geval van een allergische reactie moet u het gebruik van het product stoppen. Notino is niet verantwoordelijk voor individuele reacties op een bepaald bestanddeel. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te weten voor welke producten of bestanddelen hij of zij allergisch is. Wij zijn niet in staat de aanwijzingen van een negatieve reactie van een online klant te controleren, omdat wij deze klant niet persoonlijk kunnen zien.

In geval u beschadigde of defecte artikelen wilt terugsturen, regelen wij dat deze worden opgehaald door een koerier. U dient er rekening mee te houden dat dit slechts eenmalig kan worden ingepland. Indien de koerier niemand thuis aantreft, zijn de kosten van de retourzending voor rekening van de klant.

Voordat u artikelen terugstuurt, dient u redelijke zorg te betrachten met betrekking tot het product – in het bijzonder mogen de producten niet beschadigd zijn.

In geval dat je het product(en) wilt retourneren of het contract wilt ontbinden, graag contact opnemen met onze klantenservice via info@notino.nl of telefonisch via 020 369 0603, om een afspraak te maken zodat de koerier het pakketje kan komen ophalen.

Vouchers en kortingscodes

Wij willen u erop wijzen dat er mogelijk een invulveld voor een kortingscode wordt weergegeven onderaan de homepage van de Website. Als u in dit veld uw e-mailadres invult, krijgt u automatisch uw eigen kortingscode. Wanneer u een bestelling plaatst, ziet u het veld waar u het nummer van uw voucher of uw kortingscode kunt invullen. Wees secuur bij het invoeren van codes omdat ze spaties kunnen bevatten en hoofdlettergevoelig zijn. U kunt slechts één code per keer inwisselen. Daarom adviseren wij u om de promotie-actie te kiezen die het meest geschikt is voor uw aankoop. Kortingscodes kunnen niet worden gebruikt in combinatie met andere aanbiedingen. Kortingscodes gelden niet voor alle merken en wij kunnen - naar eigen goeddunken - de daarvoor uitgesloten merken van tijd tot tijd wijzigen. Mocht u vragen hebben over de kortingscodes, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk account

Wij willen het graag makkelijker maken voor u om producten te bestellen via onze Website. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om u aan te melden voor een persoonlijk account. Als u gebruik maakt van deze mogelijkheid, worden alle persoonlijke gegevens die u tijdens het registratieproces aan ons verstrekt, opgeslagen in onze database. U hoeft ze dan niet meer in te vullen bij elke nieuwe bestelling: ze worden automatisch op het bestelformulier ingevuld.

Om u aan te melden, dient u ons het online registratieformulier toe te sturen. U kunt uw persoonlijke accountgegevens bekijken, bijwerken of corrigeren via de knop 'Inloggen'. Wij zullen de opgeslagen gegevens uitsluitend gebruiken in overeenstemming met ons privacybeleid.

U bent zelf verantwoordelijk voor het handhaven van de vertrouwelijkheid van uw wachtwoord en gebruikersnaam en u bent ook verantwoordelijk voor alle activiteiten die daarmee worden uitgevoerd. Wij beschikken niet over de middelen om de identiteit te controleren van personen die de Website gebruiken en zijn niet verantwoordelijk voor verliezen of schade wanneer uw wachtwoord of gebruikersnaam door iemand anders wordt gebruikt, tenzij dit te wijten is aan nalatigheid van ons. U stemt er hierbij mee in dat u ons onmiddellijk per e-mail (info@notino.nl) of per telefoon (020 369 0603) op de hoogte stelt indien u op de hoogte bent van oneigenlijk gebruik van uw wachtwoord of gebruikersnaam of wanneer u dit vermoedt.

E-facturatie

Na verzending van het product ontvangt de klant een e-mailbericht ter bevestiging hiervan, vergezeld van een e-factuur die te allen tijde kan worden gedownload. De e-factuur is ook toegankelijk vanaf het account van de klant en kan tevens worden aangevraagd via info@notino.nl.

Wij waarderen uw feedback

Wij streven ernaar om de kwaliteit van de dienstverlening die wij onze klanten bieden voortdurend te verbeteren. Uw tevredenheid is onze hoogste prioriteit. Om een ​​uitstekende dienstverlening te kunnen bieden, stellen wij uw opmerkingen en suggesties zeer op prijs. Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 020 369 0603, of per e-mail: info@notino.nl.

Afsluitende Voorwaarden

Alle geschillen die verband houden met de overeenkomst tussen u en Notino Benelux BV, alsmede deze algemene voorwaarden, worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam. Indien bepaalde hier vermelde voorwaarden door een gerecht of regelgevende instantie ongeldig worden verklaard, blijven de overige voorwaarden van toepassing.

Op deze algemene voorwaarden en overeenkomsten tussen u en Notino Benelux BV waar deze algemene voorwaarden betrekking op hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

 

Laatst bijgewerkt: 1 juni 2017

Heb je een vraag? Mail ons.

* Verplichte velden


Door verzending zal de vennootschap Notino Benelux BV uw gegevens verwerken ter afwikkeling van uw verzoek op basis van een rechtmatig belang. In overeenstemming met het Privacybeleid, kunt u een bezwaar indienen tegen het gebruik van uw persoonlijke gegevens.