Zonnebrandcrème voor baby’s en kinderen

Meest verkocht

Hoe kies je de beste zonnebrandcrème voor kinderen?

Bescherm de huid van je kind bij elke verblijf in de openlucht met behulp van de beste zonnebrandcrème voor kinderen. En dat niet alleen op strandvakantie, maar elke dag.

De kinderhuid is niet alleen gevoelig, maar ook veel dunner dan de huid van volwassenen, en daarom verbrandt die gemakkelijk en snel. Een klassieke zonnebrandcrème voor volwassenen is geen goede keuze omdat die kan irriteren. Om de huid van je kindje degelijk te beschermen en verbranding door de zon te voorkomen, gebruik je best een zonnebrandspray voor kinderen of een zonnebrandcrème voor baby’s.

Volgens welke parameters kies je een zonnebrandcrème voor kinderen?

Waar moet je bij het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor baby’s op letten?

  • Beschermingsfactor – voor de kinderhuid wordt er aanbevolen een zonnebrandcrème voor kinderen met minimale beschermingsfactor 30 te gebruiken, maar het beste is een SPF 50.
  • Waterproof – deze praktische eigenschap van een baby zonnebrand waardeer je vooral aan het zwembad of aan zee, wanneer kinderen voortdurende het water in en uit gaan.
  • Samenstelling – een kwaliteitsvolle zonnebrandcrème voor kinderen bevat geen stoffen die irritatie zouden kunnen veroorzaken. Een ideale zonnebrandcrème voor kinderen bevat geen parfum, bewaarmiddelen of andere allergenen. De veiligste keuze is een natuurlijke of minerale baby zonnebrandcrème. Als je kind last heeft van atopische dermatitis, kies dan een niet-irriterende zonnebrandcrème voor kinderen met atopisch eczeem.

Soorten zonnebrandcrèmes voor kinderen

Kies uit ons ruime aanbod van zonnebrandcrèmes voor zowel baby’s als grotere kinderen wier huid al een beetje minder gevoelig is.

  • Een baby zonnebrandcrème is een absolute noodzaak voor de allerkleinsten, ook in de schaduw.
  • Een baby zonnebrandcrème heeft een dikkere consistentie en het kan een beetje langer duren om hem aan te brengen. Maar omdat hij iets trager intrekt, zie je wel goed welke delen al zijn ingesmeerd, zodat je de bescherming tegen de zon volledig onder controle hebt.
  • Een zonnebrandspray voor kinderen is makkelijk en snel aan te brengen. Maar hij is niet zo dik als een zonnebrandcrème en daarom moet je het aanbrengen wel vaker herhalen.

Onze tip: Of je voor je kinderen nu een zonnebrandmelk, -crème of -spray kiest, als ze langdurig in de zon verblijven is het nodig om hem elke twee à drie uur opnieuw aan te brengen.

Kies uit ons aanbod van zonnebrandcrèmes voor kinderen van La Roche-Posay, Bioderma of Eucerin en laat je kinderen genieten van de buitenlucht zonder angst voor verbranding of huidproblemen.