Eyeliner

Meest verkocht

Eyeliners: gel, vloeibaar of stift

Maak je ogen opvallender met behulp van een eyeliner! Sier jezelf met verleidelijke cat eyes of tover schattige, ronde ogen tevoorschijn. Met andere woorden, teken je lijntjes op de manier waarbij jij je het beste voelt! Vul je eyeliner aan met je favoriete mascara en pronk de hele dag lang met een aantrekkelijke oogopslag.

Welke soorten eyeliners zijn er

Iedereen heeft zijn persoonlijke favoriet. Ontdek welke soort eyeliner voor jou de beste is!

 • Een eyeliner in stift is praktisch en werkt net zoals een stift of pen. Je doet hem gewoon open en trekt er een lijntje mee. Met de punt van de stift kan je in je ooghoek of op het einde heel dunne lijntjes trekken.
 • Een gel-eyeliner kan dienen voor zowel dunne als dikkere lijnen. Hierbij is het penseeltje waarmee je je lijntje trekt belangrijk – het moet stevige haartjes hebben die hun vorm behouden, zodat je lijnen nauwkeurig zijn.
 • Een vloeibare eyeliner vraagt een beetje oefening. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, tover je er de allermooiste en allerdunste lijntjes mee tevoorschijn.
 • Ook oogschaduw kan je als eyeliner gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is oogschaduw in de gewenste kleur en een dun penseeltje om hem op je ooglid aan te brengen. Gekleurde lijntjes gecreëerd met oogschaduw zijn subtieler en gemakkelijker om bij te werken.
 • Een oogpotlood is net even goed als een vloeibare of gel-eyeliner. Je hoeft het alleen maar goed te slijpen. Met een oogpotlood met dunne punt kan je dunne lijntjes trekken die er zachter uitzien.

Eyeliners volgens hun eigenschappen

 • Een waterproof eyeliner is goed voor al je zomerse avonturen zonder smudges. En ook tijdens de rest van het jaar – bijvoorbeeld in het zwembad of de wellness.
 • Een gekleurde eyeliner is een leuke afwisseling voor de klassieke zwarte lijntjes. Een grijze of bruine eyeliner maakt een minder harde indruk, en opvallende kleuren als fel blauw of roze zien er vrolijk en speels uit.
 • Een glinsterende eyeliner is een ideale keuze voor een feestje waarop je wil schitteren.

Onze tip: Als je je oog optisch wil vergroten, gebruik op je bovenste ooglid dan een witte eyeliner.

Hoe teken je het perfecte lijntje

Perfecte lijnen trekken is geen rocket science, het vereist enkel een vaste hand en een beetje oefening. Vergeet niet om voordat je begint een primer te gebruiken, zodat je lijntjes lang standhouden en opvallender zijn. En hoe moet dat tekenen nu?

 1. Verdeel je oog in gedachten in drie delen – het buitenste deel met de ‘staart’ van het lijntje, het binnenste deel in je ooghoek en het middelste deel van het midden van je oog tot je buitenste ooghoek.
 2. Trek van het midden van je oog een lijn naar de buitenste ooghoek. Dat lukt gemakkelijk in één beweging.
 3. Vul nu het binnenste deel aan – van de laatste wimpers aan je binnenste ooghoek tot aan het midden, waar je begonnen bent. Een afgeschuind penseel waarvan je de punt gebruikt, is hiervoor het beste.
 4. Doe op dezelfde manier ook je andere oog.
 5. Rond tot slot af met de buitenste ‘staart’ of het uiteinde van de lijn. Probeer in het begin een lijntje te trekken van je buitenste ooghoek omhoog. Zorg er eerst voor dat de vorm en richting aan beide ogen goed is, en verbind het daarna met de rest van de lijn en vul de lege ruimtes op.

Kies op notino.nl uit een ruim aanbod van de beste eyeliners voor een betoverende oogopslag!