Bijtringen

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Bijtringen – voor verlichting bij het doorkomen van de tandjes en een eerste speeltje

Wanneer bij je kindje de eerste tandjes beginnen doorkomen, is een kleurrijke bijtring het beste hulpmiddel. Een bijtring helpt niet alleen om pijnlijk en vaak ontstoken tandvlees te kalmeren, maar ook om het te masseren en de doorbloeding ervan te stimuleren, waardoor de tandjes beter kunnen doorkomen. Het speelse ontwerp van een bijtring bevordert de zintuiglijke waarneming van je kindje, stimuleert de motorische coördinatie en brengt spelvreugde. Wij geven enkele tips hoe je voor je kindje de beste bijtring kiest.

Soorten bijtringen

Bijtringen verschillen van elkaar door het gebruikte materiaal, de uitvoering en de indeling volgens de leeftijd van het kind. Het eerste criterium bij de keuze van een bijtring is dat de vorm makkelijk vast te grijpen moet zijn, je kindje moet hem zonder problemen kunnen vasthouden en hanteren. Kijk verder ook naar het materiaal en het gebruik van de bijtring. Sommige bijtringen bevatten ook een rammelaar die je kindje thuis of onderweg plezier bezorgt, andere bijtringen kun je in de ijskast laten afkoelen voor verlichting van geïrriteerd tandvlees.

Indeling van bijtringen volgens het materiaal

Aarzel niet om verschillende materialen uit te testen. Elke baby is uniek en kan zijn eigen voorkeur hebben.

  • Een plastic bijtring is zacht en verkrijgbaar met een hele reeks verschillende profielen (ribbels en uitsteeksels) voor zachte massage van het tandvlees. Let er wel op dat een plastic bijtring geen ftalaten, BPA of andere schadelijke stoffen bevat.
  • Een houten bijtring is helemaal glad gepolijst en volledig veilig. Meestal wordt er eik, esdoorn of fruitbomenhout voor gebruikt.
  • Een rubberen bijtring om te koelen is ideaal wanneer de eerste tandjes doorkomen. Een verkoelende bijtring wordt gemaakt van kwaliteitsvol, zacht materiaal en gevuld met microbiologisch water. Je kunt hem dus in de ijskast leggen om hem te laten afkoelen, zodat je kindje bij geïrriteerd tandvlees verlichting voelt.
  • Een siliconen bijtring wordt gemaakt van absoluut voedselveilige siliconen.
  • Een caoutchouc bijtring is geschikt voor wie de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen, want hij wordt gemaakt van natuurrubber. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige kinderen op een natuurrubberen bijtring allergisch kunnen reageren.

Indeling van bijtringen volgens de leeftijd

  • Tussen de 2de en de 3de maand begint je baby dingen vast te pakken en een bijtring met rammelaar of een houten bijtring met kleurrijke deeltjes die kunnen worden gedraaid of die geluid afgeven, stimuleren je baby om het verband tussen handen en ogen te leren kennen. Met dit soort bijtringen is je kindje ook de volgende maanden nog zoet.
  • Tussen de 4de en de 8ste maand vangt er een moeilijke periode aan waarbij eerst de voorste tandjes en dan de kiezen doorkomen. Een verkoelende bijtring met massage-elementen zijn in dit geval de beste keuze.

Onze tip: Als de eerste tandjes beginnen doorkomen, probeer dan ook een vingertandenborstel voor de regelmatige mondhygiëne van je kindje.

Hoe reinig je een bijtring?

Was een bijtring regelmatig met warm water en natuurlijke zeep. Sommige bijtringen kunnen ook in de vaatwasser of worden uitgekookt of gesteriliseerd, maar die informatie vind je op de verpakking. Als je de bijtring goed onderhoudt, gaat hij langer mee.

Een kalmerende gelbijtring voor in de koelkast, een natuurlijke houten bijtring met leuke parels of stoffen deeltjes, of een rubberen bijtring met een speels ontwerp – kies de beste bijtring en andere speeltjes voor baby’s vandaag nog!