Over het merk Dior

Dior - een eeuwig symbool van elegantie, schoonheid en vrouwelijkheid. Het is een van de meest exclusieve Franse merken en werd opgericht in 1946 door de Franse ontwerper Christian Dior. Zijn eerste collectie "New Look" bracht een revolutie teweeg en kreeg een plaats in de geschiedenis van de mode. Het eerste parfum van Dior liet niet lang op zich wachten, Christian liet zich inspireren door zijn zuster en noemde het Miss Dior.

 

De parfums van Dior zijn nauw verbonden met Frankrijk. De Provence en het stadje Grasse vormde voor Dior een onuitputtelijke brod van inspiratie en hij placht te zeggen dat hij zich op deze plek evengoed ontwerper als parfumeur voelde. Grasse is heerlijk gelegen tussen de zee en de bergen en het bedrijf Dior kweekt er bijvoorbeeld jasmijn en rozen – bloemen met unieke geuren die zo typisch zijn voor dit gebied.

In de Parijse parfumeurslaboratoria van Dior worden van meer dan 2500 grondstoffen afzonderlijke parfums gecreëerd. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd en komen van de beste producenten van over de hele wereld. De klassieke parfums worden aangevuld door de verfijnde, authentieke en geraffineerde geuren van Dior Private Collection – met de hand gemaakte parfums, waarbij de maximale nadruk gelegd wordt op traditionele ambachtelijkheid.

volledige text text verbergen

Meest verkochte