Zoogcompressen

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Zoogcompressen voor een droog gevoel tijdens de borstvoeding

Bescherm je kleding tegen vlekken. Zoogcompressen zijn een onmisbaar hulpmiddel voor borstvoedende mama’s. Ze zorgen voor discrete bescherming van je gevoelige tepels en voorkomen dat er melk drupt door je beha en kleren.

Soorten zoogcompressen

Zoogcompressen worden gemaakt van prettige, absorberende en ademende materialen, die je tepels droog en warm houden en irritatie voorkomen. Dankzij de plakstrips blijven ze in je borstvoedingsbeha de hele dag lang mooi op hun plek zitten.

  • Wegwerpzoogcompressen worden gemaakt van een heel absorberend, dun materiaal en worden na gebruik gewoon weggegooid. Dit soort compressen past perfect in elke handtas of verzorgingstas en biedt je discrete bescherming, waar je ook bent.
  • Stoffen zoogcompressen zijn gemaakt van fijne, ademende katoen of bamboe en zijn wasbaar, zodat je ze herhaald kunt gebruiken. Was stoffen zoogcompressen ook altijd vóór het eerste gebruik en gebruik bij het wassen nooit wasverzachter, want die kan het absorptievermogen negatief beïnvloeden.
  • Een siliconen lekschaal is een speciaal soort bescherming van dunne siliconen dat in je beha perfect aan je borst plakt. Het beschermt je tepels tegen schuren en voorkomt dat overtollige melk op je kledij druppelt.

Hoe vaak moet je je zoogcompressen vervangen?

Tijdens de eerste weken is het aanbevolen om je zoogcompressen na elke borstvoeding te vervangen, omdat de melkproductie nog niet stabiel is. Na enkele weken is de melkproductie beter aangepast aan de behoeftes van je baby en kun je je compressen vervangen naar behoefte. Vervang ze altijd zodra ze nat zijn en hun functie niet meer voldoende kunnen vervullen.

Hoe plaats je een zoogcompres juist?

  • Neem het uit de verpakking.
  • Haal de plakstrip eraf.
  • Plaats het compres in je beha ter hoogte van je tepel.
  • Maak het compres met de plakstrip vast aan je beha.

Door discrete zoogcompressen te gebruiken bespaar je jezelf lelijke vlekken op je kleding tijdens het borstvoeden, en het gebruik is echt heel eenvoudig. Kies wegwerp- of wasbare zoogcompressen en geniet van een droog en comfortabel gevoel tijdens de eerste maanden borstvoeding.