Hoe kies je een babyfles?
Koop voor je kindje een kwaliteitsvolle babyfles. Of je nu een fles kiest voor een pasgeborene, of begint met bijvoeding en thee, het is altijd belangrijk om aandacht te schenken aan parameters als de vorm, het materiaal, de inhoud, het soort speen en het reinigingsgemak. Wij geven tips over hoe je het beste flesje kiest op maat van je baby.
Kies een babyfles volgens de actuele behoeftes van je baby. In het algemeen is het aanbevolen om meteen meerdere babyflesjes te kopen, met spenen met verschillende groottes van gaatjes, want wat je baby nodig heeft, hangt af van verschillende factoren.
Verschillende soorten flessenspenen
Een flessenspeen wordt gemaakt van siliconen of latexrubber en zit automatisch bij een babyfles. Naar behoefte kun je ook aparte flessenspenen kopen (volgens het model en merk van de fles). Het verschil tussen diverse flessenspenen zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. In het algemeen geldt dat hoe kleiner de baby is, des te trager de doorstroming. Maar ook de dikte van de voeding speelt een rol:
- Trage doorstroming voor thee en sap.
- Middelmatige doorstroming voor melk.
- Snelle doorstroming voor pap.
Verschillende soorten babyflessen
Het aanbod van diverse vormen en soorten babyflesjes is echt groot, maar dankzij de onderstaande onderverdeling vind je voor je baby al snel de juiste.
- Klassieke babyflessen zijn veilig en geschikt voor thuis en op reis. Dankzij de traditionele vorm zijn ze compatibel met andere gebruikelijk babyfles-accessoires.
- Babyflessen met een brede hals maken dankzij hun vorm het doseren en bereiden van de babyvoeding gemakkelijker.
- Een antikrampjes babyfles is geschikt voor kindjes met een gevoelig buikje. Het speciale mechanisme voorkomt dat er lucht in het flesje komt en dat de baby tijdens het drinken teveel lucht binnenkrijgt - die lucht kan namelijk buikpijn of krampjes veroorzaken.
- Flessen voor borstgevoede baby’s zijn speciaal ontworpen om af en toe te worden gebruikt zonder het borstvoedingsproces te verstoren. De speciale vorm van de speen en het membraan met ventiel zorgen voor een perfecte imitatie van borstvoeding, zodat je baby dezelfde zuigtechniek gebruikt als aan de borst.
- Een leerbeker met handvaten doet met zijn vorm denken aan de tepel en maakt de overgang van de borstvoeding naar de bijvoeding gemakkelijker. Dankzij de praktische handvaten is hij makkelijk vast te houden.
Onze tip: Als je ook een kolfapparaat gebruikt, zorg dan dat je babyflessen er compatibel mee zijn, zodat je de moedermelk niet hoeft over te gieten.
Babyflessen - inhoud
Ga in het begin uit van de leeftijd van je baby en koop pas een grotere fles als je baby meer op krijgt.
- Inhoud 60 ml voor 0 m
- Inhoud 125 ml voor 0 m+
- Inhoud 260 ml voor 1 m+
- Inhoud 330 ml voor 6 m+
Babyflessen - materiaal
Babyflessen en leerbekers worden van verschillende soorten materiaal gemaakt en die hebben elk hun voordelen. Het is aan jou om te zien welke soort voor jullie de beste is.
- Glas is absoluut voedselveilig, absorbeert geen geuren en is heel makkelijk te reinigen, wat een lange levensduur garandeert. Een glazen babyfles is wel wat zwaarder dan een fles uit een ander materiaal en is niet schokbestendig, hoewel dit laatste nadeel kan worden geëlimineerd door middel van een speciaal siliconen omhulsel.
- Plastic is een heel licht materiaal dat bestand is tegen schokken en vallen. Maar het slorpt wel geurtjes en kleuren op en een plastic fles moet dus vaker worden vervangen.
- Silicoon is een kwaliteitsvol synthetisch materiaal dat dezelfde eigenschappen heeft als plastic. Alleen is het ietsje zachter, zodat de fles tijdens de voeding een beetje ingeduwd kan worden om je baby te helpen drinken.
- Roestvrij staal is onverwoestbaar. Een roestvrije babyfles is voedselveilig en gaat erg lang mee.
Babyflessen - reiniging
Als je babyflessen kiest, kijk dan behalve naar de bovenstaande parameters en het speelse ontwerp ook naar de vorm van de fles zelf. Een fles met een te smalle hals of plooien of ribbels is moeilijk schoon te krijgen als je ze vaak moet wassen en steriliseren. Maak het werk wat lichter en kies liever een babyfles met gladde wanden. Babyflessen moeten altijd grondig gereinigd en regelmatig gesteriliseerd worden, want het afweersysteem van je baby is nog niet volledig ontwikkeld.
- Was de fles na elke voeding met een borstel onder heet stromend water.
- Was ook grondig de afdichting van de babyflessen en spenen.
- Leg de fles daarna 3-5 minuten in kokend water of gebruik een speciale elektrische flessensterilisator.
- Plaats de flessen en spenen op een schone theedoek en bedek ze met andere schone theedoek.
Bekijk ons ruime aanbod aan babyflessen van LOVI, Philips Avent en andere populaire merken, die degelijk beproefd zijn door zowel kinderen als hun ouders. Kwaliteitsvolle babyflesjes met een speels ontwerp, antikrampjesflessen en handige babyflessen voor water of thee vind je op notino.nl!