Bodycrème

Filter
Prijs

tot

Merk
Toon meer
Voor wie?
Gratis geschenken en aanbiedingen
Beoordeling
 •   30
 •   1
 •   2
 •   1
Meest verkocht

Bodycrème in elke badkamer

Er bestaan naar het schijnt twee soorten mensen: mensen die houden van douchen en mensen die zweren bij een volle badkuip. In welke groep je ook thuishoort, één ding is zeker – je huid verdient achteraf de nodige zorg. En een bodycrème is hem daarvoor op het lijf geschreven.

Waarom een bodycrème gebruiken

Door te douchen of baden ontdoen we onze huid niet alleen van vuil, maar ook van een dunne laag talg. Het is belangrijk om deze beschermende huidfilm zo snel mogelijk te vernieuwen zodat de barrièrefunctie behouden blijft. En daarom is een bodycrème zo belangrijk. Bovendien gaat je huid er heerlijk zacht van aanvoelen.

Hoe kies je een bodycrème

De juiste bodycrème kiezen is niet moeilijk. Laat je gewoon leiden door de behoeftes van je huid.

 • Een atopische huid is niet gewoon droog, maar jeukt ook erg en is soms rood, en daarom vraagt dat om een speciale crème voor een atopische huid. Die zorgt voor vermindering van spanning en roodheid en voor onmiddellijke kalmering van de huid en een gevoel van comfort. De crème heeft maar een heel subtiele of geen parfumering en is meestal ook geschikt voor de kinderhuid.
 • Een gevoel van spanning is typisch voor een droge huid (vooral na het wassen), die ruw aanvoelt en soms last heeft van schilfertjes. Een bodycrème voor een droge huid helpt je onmiddellijk van deze symptomen af. Ga voor een voedende lichaamscrème die gerust een dikkere consistentie mag hebben.
 • Als je een gevoelige huid hebt, kan die vaak rood worden als reactie op bepaalde stoffen die niet geschikt zijn. De beste crème voor een geïrriteerde huid is die met een minimalistische samenstelling, en liefst een die je niet te hard in de huid hoeft te smeren.
 • Als je geen problemen hebt met je huid, dan kun je om het even welke hydraterende bodycrème kiezen. Bijvoorbeeld volgens je favoriete geur of textuur. En waarom probeer je niet eens een body soufflé?

Bodycrème met extra functies

 • Kies in de strijd tegen een verslappende huid voor een verstevigende bodycrème waardoor je huid er strakker, jonger en soepeler uit gaat zien.
 • Heb je het gevoel dat je méér nodig hebt dan gewoon een crème voor versteviging van de huid? Ga dan voor een anticellulitecrème. Die heeft niet alleen een verstevigend effect maar is ook een doeltreffend wapen tegen putjes in de huid die ook wel ‘sinaasappelhuid’ wordt genoemd.
 • En ook tegen striae bestaat er een oplossing. Voeg aan je verzorgingsroutine een antistriaecrème toe die ervoor zorgt dat striemen geleidelijk aan lichter worden en dus minder zichtbaar. De crème werkt zowel op bestaande striae als ter preventie van nieuwe.

Hoe voeg je een bodycrème toe aan je verzorgingsroutine

 • Breng een bodycrème altijd na de douche of het bad aan op een schone, warme huid. Zo zullen de werkzame stoffen beter opgenomen worden. Doe dit meteen zodat je het vocht in je huid insluit.
 • Vergeet ook nooit om na een peeling een lichaamscrème aan te brengen. Tenzij je van plan bent om een zelfbruinend product te gebruiken - doe de crème in dat geval enkel op ruwe plekken als je ellebogen of knieën.
 • Een verstevigende of anticellulitecrème breng je best aan na het douchen na een fysieke activiteit. Je huid zal er al snel mooier uit gaan zien.

In ons assortiment vind je ook speciale bodycrèmes voor mannen of kinderen, natuurlijke lichaamscrèmes en extra voedende crèmes met sheabutter. Ontdek de beste bodycrème op maat van jouw huid!