Borstkolven

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Kolfapparaten

Een borstkolf is een geweldig hulpmiddel voor borstvoedende moeders. Het dient om snel moedermelk af te kolven, stimuleert de melkproductie en kan wanneer dan ook verlichting brengen van overvolle borsten tussen twee voedingen door. Of je nu moedermelk wilt bewaren om later te geven of een oplossing zoekt voor problemen met de borstvoeding, de beste borstpomp wacht op jou bij Notino!

Voordelen van een borstkolf

 • Stimuleert de melkproductie en kan helpen bij problemen met lactatie en borstvoeding.
 • Laat de borst ontspannen voor of na de borstvoeding.
 • Is geschikt voor moeders na een keizersnee of als de baby te vroeg is geboren en niet aan de borst kan worden gelegd.
 • Laat je toe om een voorraad moedermelk aan te leggen en andere gezinsleden de baby te laten voeden.
 • Kolven met een borstpomp is veel aangenamer dan met de hand afkolven.
 • Een kolfapparaat neemt niet veel plaats in en kan ook op reis van pas komen.

Hoe kies je een borstkolf?

In ons aanbod vind je zowel elektrische als handkolven die in de borstvoedingsperiode een trouw hulpmiddel zijn. Kijk bij de keuze van een kolf naar de kolffrequentie, de inhoud van het bakje, het kolfsysteem en andere functies. We geven je enkele tips om een kolfapparaat te kiezen op maat van je behoeftes.

Soorten kolven

 • Een handkolf of manuele borstkolf is geschikt voor moeders die geen probleem hebben met hun melkproductie en enkel de spanning in hun borsten willen verlichten, hun borsten helemaal willen leegmaken of melk willen afkolven voor later. Een knijpkolf is voorzien van een borstschild dat vacuüm wordt getrokken. Je stimuleert je borst door in de hendel te knijpen, waardoor de melk in het flesje druppelt. Het voordeel van een handkolf is de lagere prijs, maar het is een minder comfortabele variant.
 • Een elektrische kolf biedt meer comfort, vooral als je geregeld kolft. Als je een grotere melkproductie wilt stabiliseren en je borst meermaals per dag wilt leegmaken, dan is een elektrische kolf sneller en doeltreffender dan een handkolf. In het borstschild ontstaat ook een vacuüm, maar nu wordt je borst automatisch gestimuleerd en kun je zowel de kracht als de snelheid van het kolven kiezen. Elektrische kolven werken ofwel op batterijen, via aansluiting op het elektriciteitsnet of met een accumulator via een USB-kabel. Sommige kolven bieden een combinatie van deze mogelijkheden.

Inhoud van het flesje

De inhoud van het flesje is meestal tussen de 120 ml en de 300 ml. Stel jezelf bij de keuze van een kolf ook de vraag hoeveel melk je dagelijks wilt afkolven en of de verpakking extra flesjes of potjes bevat. Al kunnen die meestal ook apart gekocht worden.

Manieren van afkolven

 • Een eenfasige borstkolf is geschikt voor moeders die geen probleem hebben met hun melkproductie. Bij dit soort kolf kan tijdens het zuigen het vacuüm gereguleerd worden zodat het voor de moeder zo comfortabel mogelijk is.
 • Een tweefasige borstkolf is geschikt om de lactatie na de bevalling op gang te krijgen en te stabiliseren. Dit soort kolf bootst het zuigritme van de baby zo getrouw mogelijk na en vindt dus plaats in twee fasen. In de eerste fase wordt de borst gestimuleerd zodat de melk toeschiet, en in de tweede fase begint de melk te stromen.
 • Een driefasige borstkolf is geschikt voor wie problemen ondervindt met borstvoeding. Deze kolf helpt om de lactatie te stabiliseren en verhogen, en bevat behalve de stimulatiefase en kolffase ook een massagefase.

Bijkomende functies

Sommige kolfapparaten bieden ook andere functies die het kolven prettiger kunnen maken, zoals bijvoorbeeld:

 • Massage-inzetstuk om pijnlijke borsten te verlichten.
 • Display met batterijpercentage.
 • Stimulatiemodus om de lactatie te verbeteren.
 • Regulering van de zuigintensiteit.

Hoe kolf je melk af met een kolfapparaat?

Bestudeer vóór het eerste gebruik grondig de gebruiksaanwijzing. In het algemeen geldt dat je je ontspannen en comfortabel moet voelen, en je op het kolven moet voorbereiden met een zachte massage van de borsten, het drinken van een warme thee, het opwarmen van je borsten in de douche of met een warm kompres.

Een borstkolf is tijdens de borstvoedingsperiode een onmisbaar hulpmiddel bij problemen met lactatie en om pijn en spanning in de borsten te verminderen. Bestudeer vandaag nog ons ruime aanbod aan borstkolven.