Ga naar hoofdcontent

Huidtypes: Ken je de jouwe en weet je wat voor verzorging die vereist?

Kies verzorging afhankelijk van je huidtype. Wij hebben voor jou de beste producten op een rijtje gezet voor een normale, gevoelige, vette, droge en problematische huid. Weet je niet hoe je je huidtype kan herkennen en hoe je die het best kan verzorgen? Lees over de karakteristieken van elk huidtype en enkele eenvoudige raadgevingen voor dagelijkse verzorging.

Normale Huid

Kenmerken:
Niet te droog, niet te vet. Heeft meestal geen last van acne of grove poriën. Spant niet en is ook niet vaak geïrriteerd.

Verzorging:
Ook als je geen concreet probleem hebt met je huid, heeft die toch regelmatige verzorging nodig, zodat ze voldoende gehydrateerd blijft en niet vroegtijdig veroudert. Reinig je gezicht elke ochtend en avond, breng een voedend gezichtsserum en een hydraterende gezichtscrème aan. Verwijder eenmaal per week de dode huidcellen met een peeling en geniet van een gezonde en fris aanvoelende huid. 

LEES MEER

 

Droge huid

Kenmerken:
Is zichtbaar uitgedroogd, gespannen, heeft schilfertjes en voelt ruwer aan. Jeukt vaak en velt vaker af. Heeft een snellere neiging tot rimpels.

Verzorging:
Ontschmink en reinig een droge huid met een milk, olie of reinigingswater zonder alcohol of andere uitdrogende bestanddelen. Voor een intensieve hydratatie smeer je je gezicht best tweemaal per dag in met een voedende crème, waaronder je eerst een hydraterend serum of een booster met hyaluronzuur aanbrengt. Gun je gezicht eenmaal per week een hydraterend masker. De huid gaat er met zo‘n verzorging jonger en stralender uitzien.

LEES MEER

 

Gevoelige huid

Kenmerken:
Gaat gepaard met onprettige gevoelens op de huid, vaak voorkomende roodhuid of een brandend gevoel. Soms ontstaan er ook puistjes ten gevolge van irritatie.

Verzorging:
Gebruik om een gevoelige huid te ontschminken milde producten, zoals een reinigingsfoam of -milk. Kalmeer de huid verder met een gezichtstoner, hydrateer haar met een gezichtsserum met een ultralichte textuur en breng daarna een gezichtscrème aan. Vergeet ook geen oogcrème voor een gevoelige huid. Vermijd gezichtscosmetica die alcohol, kunstmatige geurstoffen of andere potentieel irriterende stoffen bevat. Je huid zal er merkbaar op vooruit gaan.

LEES MEER

 

Gemengde huid

Kenmerken:
In de T-zone vetter, in de overige delen van het gezicht vaak eerder een droog huidtype.

Verzorging:
Voor de verzorging van een gemengde huid heb je producten nodig die het glanzende gedeelte van je gezicht matter maken en tegelijk de droge delen voldoende hydrateren. Verwijder grondig alle make-up en reinig het gezicht tweemaal per dag. Na het kalmeren van de huid met een gezichtstoner breng je een ultralicht serum aan en vervolgens een gezichtscrème met matterende werking. De juiste verzorging maakt je huid egaler waardoor je zal blaken van gezondheid.

LEES MEER

 

Vette huid

Kenmerken:
Wordt snel vettig en glanst fel. Heeft last van grove en verstopte poriën. Make-up houdt er slecht op.

Verzorging:
Bij een vette huid is het nog belangrijker dan bij andere huidtypes om ze altijd grondig te ontschminken en reinigen. Ideaal zijn met water afwasbare reinigingsgels en -foams. Kies niet-vette crèmes met een lichte geltextuur die de poriën niet verstoppen. Gebruik enkele keren per maand een zachte gezichtspeeling en reinigingsmasker. Gebruik lichte, matterende producten en zeg vaarwel tegen die onfraaie glans.

LEES MEER

 

Problematische huid

Kenmerken:
Heeft last van acne, mee-eters en grove poriën. Heeft een oneffen structuur en teint.

Verzorging:
Kies best producten van dermocosmetische merken die speciaal bedoeld zijn voor acne en/of andere onvolkomenheden van de huid. Begin met een diepgaande reiniging van het gezicht met een gel of een reinigingswater. Ga verder met een kalmerende tonic en een niet-comedogene gezichtscrème en gebruik tot slot een lokaal, regenererend verzorgingsproduct op de problematische plekken. Je huid zal je dankbaar zijn.

LEES MEER