Blush

Meest verkocht

Hoe kies ik de juiste kleur blush?

Blush of rouge is een fantastisch hulpmiddel dat wonderen doet voor je gezicht. Met blush krijg je niet alleen een gezonde uitstraling, maar kan je ook je gezichtsvorm corrigeren of zorgen dat je er een paar jaar jonger uitziet. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste soort blush uitkiezen en hem op de juiste manier gebruiken.

De juiste kleur blush kan je op twee manieren kiezen: op grond van de kleur van je lippen of op grond van de kleur van je gezicht en haar. In het eerste geval is het simpel: zoek een kleur die het dichtst in de buurt van je natuurlijke lippenkleur komt.

In het tweede geval geldt een eenvoudige regel: lichtere types = lichtere kleuren blush, donkerdere types = donkerdere kleuren blush:

  • blond haar: lichtroze of perzikkleurige blush
  • donker haar: goudbruine, bordeauxrode, donkerrode of zalmkleurige blush
  • rood haar: abrikoos- of zandkleurige blush

Vloeibare of poederblush: wat is beter?

Dat ligt aan je huidtype. Poederblush is geschikter voor de gemengde tot vette huid, waarvoor een matterend effect geen overbodige luxe is. Heb je ‘s winters of het hele jaar door last van een droge huid, dan kun je beter een vloeibare of crèmeblush gebruiken. Die verheldert je huid zonder oneffenheden te accentueren en kan bovendien ook prima dienstdoen als lippenstift.

Waarmee breng je blush aan?

Alles begint met een goed gekozen make-up kwasten. Breng poederblush aan met een groot, schuin afgesneden penseel. Het doel is om je huid licht met de blush te bestuiven, zodat de kleurtoon licht en luchtig is. Een dikke laag geeft een onnatuurlijk, kunstmatig resultaat. Breng een crèmeblush bij voorkeur aan met een make-upsponsje.

Hoe breng ik blush aan?

  1. Trek je mond naar binnen, zodat je je jukbeenderen duidelijker ziet en breng daar de blush op aan.
  2. Heb je een breed gezicht, breng de blush dan van je oor richting je neus verticaal en schuin aan.
  3. Heb je een smal gezicht, breng de blush dan horizontaal aan.
  4. Als je te veel blush hebt aangebracht, ga er dan met een schoon penseel overheen en verzacht het resultaat daarna nog met wat poeder.

Kies uit ons assortiment een praktische blush in stickvorm, een blushpalet voor verschillende gelegenheden of een crèmeblush met een levendig effect. Je kan ook een bijpassende highlighter of bronzer aanschaffen.