Ga naar hoofdcontent

Veel gestelde vragen

1. Wat is Eau de Parfum, Eau de Toilette en Eau de Cologne?

Parfum bevat 15-30% geurbestanddelen, Eau de Parfum 8-15% geurbestanddelen, Eau de Toilette 4-8% geurbestanddelen in geconcentreerde alcohol. Eau de Cologne bevat 3-5% geurbestanddelen in verdunde, vaak met 70% ethanol (bevat 70% ethanol).

2. Hoe je de juiste parfum of een soortgelijk product kiest?

Boven alles, volgens je eigen smaak. Kies nooit de geur uit van een "sample" die voorbereid is om te testen of soortgelijk product, breng niet aan op wattenschijfje, of in het dopje spuiten, die dan langere tijd blootgesteld staat aan lucht. Zo een "sample" komt niet overeen met de geur van het parfum in een gesloten verpakking.

3. Is het waar dat dezelfde parfum op ieder persoon anders ruikt?

Ja, het is waar. Elke persoon heeft zijn eigen specifieke geur.  Iedereen heeft een andere PH waarde van de huid, waardoor bij de één een geur lekker kan ruiken en dezelfde geur bij een ander echt ‘vies’.

4. Verandert parfum, wanneer ik bijvoorbeeld scherp gekruid eten eet?

De geur van parfum verandert niet, echter verandert de geur van je huid, die de geur van metabolische omzetting van ingenomen voedsel uitstraalt. Deze verandering is de reden waarom de geur van parfum in algemene indruk verschilt dan van het parfum zelf.

5. Kan parfum je stemming beïnvloeden?

Ja, zeer. Parfum heeft invloed op je emotionele toestand. Aangename geur kan je stemming verbeteren, in tegendeel van scherp, zeer intense geuren kunnen je onrustig maken en een aantal problemen veroorzaken.

6. Bestaan er erotiserende parfum?

Nee, althans niet in de zin van direct werkende afrodisiacum. Maar de aangename geur die wordt gebruikt door iemand van je interesse, kan de prikkeling verhogen. Echter, door een frisse en fruitige geur, wordt de prikkel verminderd.

7. Bestaan er regels van hoe je parfum moet gebruiken?

Ja. Parfum mag nooit de omgeving "terroriseren". Hier geldt meer dan elders het principe "less is more". Het is gebruikelijk om gedurend de dag lichtere Eau de toilet of Cologne te gebruiken. Parfum zelf wordt alleen gebruikt voor uitzonderlijke en feestelijke gelegenheden. Het is raadzaam om een geur uit te kiezen bij het seizoen. Voor de hete zomerdagen verse bloemen of citrusgeuren enz. In de koude seizoenen worden zwaardere balsamische en oosterse geursoorten gebruikt. Dit is natuurlijk niet een vaste regel. De keuze van een geurige garderobe van elke vrouw en man wordt geregeld door hun persoonlijke smaak en hun manier van leven.

8. Waarom niet meerdere geuren tegelijk gebruiken?

Elk parfum is een harmonisch samengestelling op zich zelf. Als er tegelijkertijd een ander sterk intensief geurende parfum wordt gebruikt, is er vaak sprake van disharmonie, die onaangename verwachtingen veroorzaakt door zijn eigen complexe samenstelling.

9. Hoe en waar parfum, "aanbrengen"?

Dit is vooral een kwestie van de concentratie. In het algemeen wordt het parfum toegepast op plaatsen waar de meeste bloedvaten onder de huid liggen, dwz aan de binnenkant van de elleboogen, op plaatsen waar de huid het warmste is, op deze plekken ontwikkeld het parfum zich volledig. Parfum wordt ook toegepast op het Haar net boven de hoofdhuid. Een Extreem goed parfum,komt tot zn recht op kledingstukken  van natuurlijk materiaal en bont, maar pas op met witte, lichte kleding en vooral op natuurlijke zijde.

10. Hoe lang blijft parfum bruikbaar en hoe weet je dat het niet helemaal goed is?

Parfums hebben pictogrammen die onthullen hoe lang een parfum en de eigenschappen ervan niet veranderen na het openen. Het verschilt per geur en varieert van 12 tot 36 maanden. Parfum die in de originele ongeopende fles is gaat voor meerdere jaren mee. De parfum, waarvan de kleur is veranderd, en meestal in een donkerdere schaduw, en waar de harsring op zit, geeft meestal aan dat het oud is. Ook zuren en harsachtige geuren geven aan dat een parfum of een soortgelijk product al zijn houdbaarheid heeft gehad.

Heb je een vraag? Mail ons.
Door verzending zal de vennootschap Notino Benelux BV uw gegevens verwerken ter afwikkeling van uw verzoek op basis van een rechtmatig belang. In overeenstemming met het Privacybeleid, kunt u een bezwaar indienen tegen het gebruik van uw persoonlijke gegevens.