Babyfoons

Filter
Prijs

tot

Soort babyfoon
Gratis geschenken en aanbiedingen

Babyfoon – een groots hulpmiddeltje voor elke moeder

Hou kun je je baby 24 uur per dag in de gaten houden? Met een babyfoon! Een babyfoon werkt heel eenvoudig als een kleine zender die speciaal is gemaakt voor een ononderbroken controle over je baby.

Waarom is een babyfoon broodnodig?

Als er iets op de lijst van alle babyspullen staat dat je écht gaat gebruiken, dan is het een babyfoon. Dit kleine apparaat maakt de zorg voor je baby aanzienlijk gemakkelijker:

 • Je kunt je baby alleen laten. Zonder je zorgen te maken of hij iets nodig heeft. Zo win je tijd om te koken, poetsen, werken of rusten – en dat allemaal terwijl je 100% controle over je baby hebt.
 • Je hoeft je niet af te zonderen. Je kunt geheel zonder angst met vrienden op het terras zitten terwijl je baby in zijn bedje slaapt, wat een mama zonder babyfoon zich maar moeilijk kan veroorloven.
 • Je geniet van je vakantie. Vooral op reis zul je een babyfoon echt op prijs stellen. Een leuke tijd buitenshuis doorbrengen wordt met dit hulpmiddel een stuk makkelijker.
 • Je wordt er een supermama van. Met sommige babyfoons kun je namelijk de omgevingstemperatuur in de kamer controleren, een slaapliedje afspelen, een kalmerend licht laten branden of je kindje vanop afstand geruststellen met je stem.
 • Je traint het inslapen. Zodra je beslist om je kind zonder jou in slaap te laten vallen, kan een babyfoon van pas komen.

Soorten babyfoons

Hoe kies je een babyfoon? Denk eerst even na over wat je er allemaal van verwacht.

 • Audiobabyfoon: Hiermee kun je je baby horen en deze is dus ideaal voor een basiscontrole. Audiobabyfoons zijn minder duur en hebben een beter bereik dan videobabyfoons met monitor. Bovendien zijn ze heel compact en dus ook ideaal voor op reis.
 • Videobabyfoon: Zorgt bovendien voor visuele controle van je baby. Je hoeft niet meteen naar je baby toe te rennen omdat hij tijdens zijn slaap beweegt. Een babyfoon met camera is wel een beetje duurder, heeft een korter bereik en het signaal is nogal vatbaar voor verstoring.
 • Babyfoon met ademhalingsmonitor: De adem van je baby controleren wordt aanbevolen tot de leeftijd van één jaar. De combinatie van een babyfoon met een monitor is dus een onmisbaar hulpmiddel.

Waarin verschillen babyfoons?

Babyfoons hebben verschillende technische specificaties die je het best voor je aankoop even bekijkt.

 • De overdracht van geluid kan analoog, digitaal of via het internet gaan. Analoge babyfoons hebben een groot bereik (ideaal in een grote flat of gezinswoning met tuin), maar het signaal wordt redelijk vaak verstoord. Digitale babyfoons hebben een korter bereik (ideaal in de stad en in kleinere woningen) maar hebben minder vaak last van storingen. Internetbabyfoons zijn afhankelijk van een internetverbinding en zijn dus wel ideaal voor thuis, maar minder handig op reis. Ook de smart babyfoons, die werken volgens het principe van een zender en een mobiele app, horen thuis in de laatste categorie.
 • Het bereik en aantal kanalen zijn belangrijke parameters. In kleinere woningen vormt het bereik van het signaal geen probleem. Maar als je in een grotere woning woont met vele obstakels (muren, bomen in de tuin enz.) dan zou een groot bereik een belangrijk criterium moeten zijn. Ook geldt dat hoe meer kanalen, hoe groter de waarschijnlijkheid dat je het juiste kanaal vindt zonder storingen.
 • Om steeds gebruiksklaar te zijn, heeft je babyfoon voeding nodig - daar wordt voor gezorgd door batterijen (vervangbare, of oplaadbare binnenin het apparaat), aansluiting op het elektriciteitsnet of USB. De mogelijkheid om op batterijen en dus draadloos te werken waardeer je vooral op reis.

Bovenstaande criteria zouden de voornaamste filter moeten zijn om de babyfoon te kiezen die het beste beantwoordt aan jouw behoeften. Of het nu een audio- of videobabyfoon wordt, de meeste hebben speciale bijkomende functies, zoals de mogelijkheid van tweerichtingscommunicatie, het afspelen van slaapliedjes, verschillende sensors voor situaties in de kamer of waarschuwingssystemen wanneer de babyfoon buiten bereik is en dergelijke meer. Kies hier de jouwe en beleef de periode van zorg voor je baby met een gerust gemoed.