Ga naar hoofdcontent

Bescherming van persoonlijke gegevens

De vennootschap Notino Benelux BV, KvK-nummer: 67537308, Gevestigd in Nederland, Nieuwe Keizersgracht 58, 1018DT Amsterdam (hierna "Notino" of "wij"), exploitant van de webwinkel www.notino.nl verklaart dat alle persoonsgegevens (hierna "gegevens") als strikt vertrouwelijk worden beschouwd en worden verwerkt in overeenstemming met de geldige wettelijke bepalingen inzake de bescherming van persoonsgegevens.

De veiligheid van je persoonsgegevens is voor ons essentieel. Daarom besteden wij de nodige aandacht aan de persoonsgegevens en de bescherming daarvan. In dit privacybeleid (hierna "privacybeleid") informeren wij je welke persoonsgegevens wij over je verzamelen, op welke rechtsgrond we deze verwerken, waarvoor we deze gebruiken, hoe lang we deze bewaren en aan wie we deze mogen verstrekken. Het privacybeleid bepaalt ook je rechten in verband met het verwerken van je persoonsgegevens.

 

1.     Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Als je gebruik maakt van de diensten van onze webwinkel of vestigingen (dwz. winkels en distributiepunten), verwerken wij verschillende soorten gegevens over je.

 • 1.1. Bij een aankoop

De meest voorkomende gegevens die je ons verstrekt, zijn gegevens verkregen via het bestelformulier voor goederen of andere diensten op onze website. Het gaat voornamelijk over gegevens die nodig zijn voor het sluiten en uitvoeren van het koopcontract.

Deze gegevens zijn nodig voor het verwerken van je bestelling en kunnen verdeeld worden onder de volgende groepen:

  1. Identiteitsgegevens, waaronder voornaam en achternaam, in geval van een zakelijke bestelling dan fiscaal registratienummer en btw-nummer;
  2. Contactgegevens, waaronder e-mailadres, postadres, factuuradres, telefoonnummer, bankgegevens, betalingsgegevens.
  3. Gegevens die ontstaan zijn op basis van de overeenkomst, specifiek bestelde producten, de omvang van verleende diensten en het klantensegment.
 • 1.2. Indien je je registreert

Als je gebruik wilt maken van een klantaccount, dien je je eerst te registreren op onze website, respectievelijk een contract met ons af te sluiten inzake het gebruik van de zogenaamde MyNotino Club. Het klantenaccount is beveiligd met een wachtwoord naar keuze, waartoe we geen toegang hebben. In geval van verlies kunnen we je op verzoek een nieuw wachtwoord toesturen.

Binnen je account heb je onbeperkt toegang tot je persoonsgegevens, evenals tot de mogelijke wijziging daarvan. In je account kun je de geschiedenis van je voltooide bestellingen, gekochte producten en onafgemaakte bestellingen inzien. In je klantenaccount is het ook mogelijk je creditcardgegevens op te slaan, het ontvangen van een newsletter in te stellen en de zogenaamde wishlist samen te stellen waarin je je favoriete producten kunt opslaan.

Een onderdeel van je klantenaccount is ook de MyNotino Club die je een aantal voordelen biedt. Meer informatie vind je in de desbetreffende algemene voorwaarden van MyNotino Club. Als je geen klantenaccount wenst aan te maken, is het in onze webwinkel ook mogelijk een bestelling zonder registratie te plaatsen. Je kunt de overeenkomst inzake MyNotino Club beëindigen in overeenstemming met de desbetreffende algemene voorwaarden.

Indien je lid bent van de MyNotino Club, verwerken wij de volgende gegevens:

  1. Identiteitsgegevens, waaronder voornaam en achternaam, in geval van een zakelijke bestelling dan fiscaal registratienummer en btw-nummer;
  2. Contactgegevens, waaronder e-mailadres, postadres, factuuradres, telefoonnummer, bankgegevens, betalingsgegevens;
  3. Demografische gegevens afgeleid van je instellingen en gedrag op internet, hieronder wordt verstaan geslacht, geboortedatum, voorkeurstaal
  4. Inloggegevens, hieronder wordt verstaan je gebruikersnaam en je wachtwoord. We hebben geen toegang tot je wachtwoord.
  5. Gegevens die ontstaan zijn op basis van de overeenkomst, specifiek bestelde producten, de omvang van verleende diensten en het klantensegment.
 • 1.3. Indien je ingeschreven bent om onze commerciële berichten te ontvangen

Je kunt commerciële berichten van ons ontvangen over soortgelijke producten die je bij ons hebt gekocht. Je kunt je te allen tijde voor deze berichten afmelden via de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail met deze berichten. Indien je een klantenaccount hebt, kun je de afmelding ook in je account indienen. Afmelden van de commerciële communicatie is gratis.  

Indien je een geregistreerde klant bent, kun je onze commerciële berichten ook via sms-berichten of push-notificaties in onze mobiele applicatie ontvangen. De push-notificaties met commerciële berichten kunnen ook via Facebook, respectievelijk via de Messenger gestuurd worden. Het verwerken hiervan valt onder het privacybeleid van het betreffende sociale netwerk. Het ontvangen van berichten via deze kanalen kun je ook altijd weigeren.

Indien je aangemeld bent voor het ontvangen van deze berichten, verwerken wij de volgende gegevens:

  1. Identiteitsgegeven, waaronder je voornaam;
  2. Contactgegevens waardoor we met je kunnen communiceren, waaronder e-mailadres en indien je een lid bent van de MyNotino Club ook je telefoonnummer;
  3. Demografische gegevens afgeleid van je instellingen en gedrag op internet, hieronder wordt verstaan geslacht en voorkeurstaal.
 • 1.4. Indien je onze website bezoek of inhoud creëert

Indien je onze website bezoekt, verzamelen we tijdens je bezoek verschillende gegevens, zoals bijvoorbeeld je IP-adres, browser- en voorkeurstaalinstellingen, bezochte webpagina's, inclusief bezoektijd. Verder volgen we ook je beweging op de website, respectievelijk op welke links je klikt, zodat we de weergegeven inhoud zoveel mogelijk op maat kunnen aanpassen en je producten en inhoud kunnen aanbieden die je interesseert.

Tijdens je bezoek van onze website worden er in het door jou gebruikte apparaat en internetbrowser cookies opgeslagen en vervolgens gelezen. Deze worden in een apart hoofdstuk van dit privacybeleid behandeld.

Behalve cookies verwerken wij echter nog gegevens over je gedrag op de website, je IP-adres, gegevens verstrekt door je browser, in het bijzonder resolutie, besturingssysteem van je apparaat inclusief de versie en taalinstelling.

We kunnen je ook verbinden met sociale netwerken, inclusief automatisch inloggen op je account op het desbetreffende sociale netwerk. Voor deze verbinding gebruiken wij op onze website, in het bijzonder in verband met blogposts, zogenaamde social plugins, met name deelknoppen waardoor je de relevante inhoud op je profiel kunt delen. Eenmaal gekoppeld, kun je op de sociale netwerken en andere websites gepersonaliseerde aanbiedingen en gerichte advertenties zien die naar onze website verwijzen.

Om je nog meer te betrekken bij de beautywereld, maken wij het voor je mogelijk om op onze website actief te zijn en inhoud te creëren zoals beoordelingen van gekochte producten en het bepalen van hun effect of het geven van commentaar op onze blogposts. Je hebt geen account nodig om deze inhoud te maken. Bij de door jou gemaakte inhoud kan je voornaam en achternaam vermeld worden, indien je deze in het formulier invult. Je bent verantwoordelijk voor de geposte inhoud en je activiteit op onze website, daarom raden wij je aan geen persoonsgegevens in je reacties op onze website te delen indien je niet wilt dat deze openbaar beschikbaar zijn.

Onze website kan links naar andere websites bevatten die naar onze mening handig zijn en nuttige informatie kunnen bevatten. We willen je er daarom op wijzen dat deze sites mogelijk eigendom zijn van en worden beheerd door andere bedrijven en organisaties die gegevens verwerken in overeenstemming met hun eigen privacybeleid. Ons bedrijf heeft geen controle over deze verwerking en is niet verantwoordelijk voor informatie, materiaal, producten of diensten aangeboden of toegankelijk op deze websites.

 • 1.5. Indien je contact met ons opneemt via de klantenlijn of sociale netwerken

Als je besluit telefonisch of via e-mail contact op te nemen met onze klantenservice, verwerken wij voornamelijk de opgenomen telefoongesprekken die worden gemonitord, evenals verslagen van e-mailcommunicatie.

Als je contact met ons opneemt met betrekking tot je verzoek via onze website of profiel op geselecteerde sociale netwerken, valt de verwerking van je persoonsgegevens uitsluitend onder het privacybeleid van het bedrijf dat het gegeven sociale netwerk beheert.

 • 1.6. Indien je een van onze winkels bezoekt

Onze winkels en andere ruimtes zijn uitgerust met camerasystemen om onze legitieme belangen te beschermen inzake de bescherming van onze en jouw eigendommen. Als je onze winkel bezoekt, verwerken we een camera-opname waarop je kunt worden vastgelegd. Ruimtes waarin de camera's zich bevinden, worden altijd voorzien met een duidelijk waarschuwingsbordje.

 • 1.7. Indien je een waarschuwing van verkrijgbaarheid instelt

In het geval van een niet-beschikbaar product waarin je geïnteresseerd bent, bieden wij je de mogelijkheid om beschikbaarheidsbewaking in te stellen. Wanneer het product weer op voorraad is, zullen we je hiervan op de hoogte stellen door middel van een bericht dat wordt verzonden naar het door jou opgegeven e-mailadres dat we om deze reden zullen verwerken.

 • 1.8. Indien je een beoordeling achterlaat op beoordelingsportalen

Na levering van de goederen kun je via een geselecteerd evaluatieportaal een verzoek ontvangen om evaluatie van de goederen en van je tevredenheid te geven. We stellen je feedback op prijs, maar het is aan jou om te beslissen of je ons wilt beoordelen. In geval van een evaluatie verwerken en geven we de volgende gegevens door aan de relevante partners:

  1. Contactgegevens, waaronder je e-mailadres dat is gebruikt om het verzoek voor evaluatie te verzenden;
  1. Gegevens die ontstaan zijn uit de duur van de overeenkomst, met name de gekochte producten.
 • 1.9. Als je deelneemt aan een prijsvraag voor consumenten

Via onze website of profielen op geselecteerde sociale netwerken organiseren wij aantrekkelijke prijsvragen waaraan je kunt deelnemen en waarvan je de volledige regels hier kunt vinden. De aankondiging kan openbaar zijn, wat betekent dat we geselecteerde gegevens van de winnaar kunnen publiceren op onze website of profiel op het desbetreffende sociale netwerk. Elke activiteit of communicatie met ons via sociale netwerken en de verwerking van je persoonsgegevens valt onder het privacybeleid van de beheerder van het desbetreffende sociale netwerk.

Als je aan de prijsvraag meedoet, verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  1. Identificatiegegevens, dat wil zeggen je voornaam en achternaam;
  2. Contactgegevens, waaronder je profiel op het sociale netwerk of je e-mailadres, in geval van een gewonnen prijs ook je adres, postcode, factuuradres en telefoonnummer om de prijs te kunnen verzenden.
 • 1.10. Als je deelneemt aan gebruikerstests of andere georganiseerde evenementen

Als je deelneemt aan het gebruikerstestprogramma dat we aanbieden, kunnen we de volgende informatie verwerken:

  1. Identificatiegegevens, dat wil zeggen je voornaam en achternaam;
  2. Contactgegevens, waaronder je e-mailadres en telefoonnummer;
  3. Camera-opname, dwz het vastleggen van je aanwezigheid.

Wij organiseren ook diverse evenementen waarvoor wij de volgende gegevens kunnen verwerken:

  1. Identificatiegegevens, dat wil zeggen je voornaam en achternaam, eventueel ook je fiscale registratienummer en btw-nummer;
  2. Contactgegevens, waaronder je e-mailadres en telefoonnummer.

Voor elk evenement zullen we je informeren over de specifieke persoonsgegevens die worden verwerkt.

2.      Met welk doel verwerken wij persoonsgegevens?

 • 2.1. De koop van goederen en diensten

We verwerken je persoonsgegevens meestal om het koopcontract na te komen, zodat we je bestelling gemaakt via onze website, mobiele applicatie of klantenlijn met succes kunnen verwerken en de goederen bij je kunnen afleveren. Het e-mailadres en telefoonnummer worden gebruikt zowel om een ​​orderbevestiging, levering van een ontvangstbevestiging van betaling en een elektronische factuur te sturen, als om je op de hoogte te houden van de status van je bestelling en voor andere individuele communicatie met betrekking tot de bestelling.

 • 2.2. Klantaccount

Als je een geregistreerde klant bent, verwerken wij je persoonsgegevens om het contract voor de MyNotino Club na te komen, dat wil zeggen voor het onderhouden van je klantaccount waarbinnen wij je een aantal voordelen bieden.

 • 2.3. Marketingaanbiedingen

We sturen je commerciële berichten met soortgelijke producten die je al hebt gekocht. Het ontvangen van deze berichten kun je te allen tijde weigeren via een afmeldlink in de voettekst van elke e-mail met deze berichten. Indien je een geregistreerde klant bent, kun je onze commerciële berichten ook via sms-berichten of push-notificaties in onze mobiele applicatie ontvangen. De push-notificaties met commerciële berichten kunnen ook via Facebook, respectievelijk via de Messenger gestuurd worden. Het verwerken hiervan valt onder het privacybeleid van het betreffende sociale netwerk. Als je je voor commerciële communicatie afmeldt, zullen we je elektronische contacten voor dit doel niet meer gebruiken. Afmelden van de commerciële communicatie is gratis.  

 • 2.4. Aanpassen en creëren van inhoud, zorgen voor beter websiteverkeer

We willen de inhoud aan je wensen aanpassen en de goederen aanbevelen waarin je geïnteresseerd bent. Om deze reden gebruiken we de persoonlijke informatie die we verzamelen om de inhoud en het aanbod op onze website te personaliseren. De marketingaanbiedingen die je ziet kunnen worden geselecteerd op basis van aanvullende informatie die we in de loop van de tijd over je hebben verkregen op basis van contact- en demografische informatie, favorieten en andere informatie met betrekking tot het gebruik van onze website. We voeren echter geen volledig geautomatiseerde verwerking uit die juridische gevolgen voor je zou hebben.

Wij verwerken informatie over je gedrag op onze website waardoor wij informatie kunnen verkrijgen op basis waarvan wij onze website voortdurend voor je kunnen verbeteren om deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je te maken. We kunnen je persoonsgegevens ook verwerken om verschillende statistieken te genereren, zoals het bijhouden van verkeer of het meten van de effectiviteit van advertenties, en om nieuwe functionaliteiten van onze website of mobiele applicatie te testen. Informatie over je gedrag op de website is onder andere ook belangrijk voor het voorkomen van cyberaanvallen op onze website.

Op onze website heb je ook de mogelijkheid om bepaalde inhoud te maken. Als je besluit een recensie te schrijven over de producten die je hebt gekocht, verwerken wij je persoonsgegevens om deze beoordeling te verwerken en weer te geven. Als je bij onze blogpost aan een discussie deelneemt en een commentaar schrijft, zullen we je persoonsgegevens verwerken om dit commentaar te verwerken en weer te geven.

 • 2.5. Klantenservice en communicatie

We streven er voortdurend naar om de diensten van onze klantenservice te verbeteren. Om zo snel mogelijk op je verzoeken te kunnen reageren, hebben we je persoonsgegevens nodig om je verzoeken met succes te verwerken of mogelijke problemen bij het nakomen van de koopovereenkomst of MyNotino Club-overeenkomst te elimineren. Als je telefonisch contact met ons opneemt, nemen we het gesprek na voorafgaande kennisgeving op, zodat we onze diensten kunnen blijven verbeteren.

We gebruiken de verzamelde persoonsgegevens ook voor communicatie met je en de individuele aanpassing ervan. We kunnen bijvoorbeeld contact met je opnemen via telefoon, e-mail, mobiele app of anderszins om je eraan te herinneren dat je artikelen in je winkelwagen hebt of om je te helpen bij het voltooien van je bestelling. Verder om je te informeren over de actuele status van je verzoek, bestelling of klacht of om aanvullende informatie van je te verkrijgen. We kunnen je ook laten weten dat je de nodige actie moet ondernemen om je klantenaccount actief te houden.

 • 2.6. Camera-opnames

Onze winkels en andere ruimtes zijn uitgerust met camerasystemen om onze legitieme belangen te beschermen inzake de bescherming van onze en jouw eigendommen.

 • 2.7. Kennisgeving van de beschikbaarheid van artikelen

Indien je een waarschuwing van verkrijgbaarheid instelt, zullen we je op de hoogte stellen wanneer het product weer op voorraad is door middel van een bericht dat wordt verzonden naar het door jou opgegeven e-mailadres.

 • 2.8. Tevredenheidsbeoordeling op evaluatieportalen

In verband met je bestelling kun je via een geselecteerd evaluatieportaal een evaluatieverzoek ontvangen. In dit geval is het doel van de verwerking het bepalen van je tevredenheid.

 • 2.9. Prijsvragen voor consumenten

Als je besluit deel te nemen aan een door ons georganiseerde prijsvraag, zullen wij je persoonsgegevens verwerken om de prijsvraag uit te voeren, in het geval van een openbare aankondiging, en om contact met je op te nemen.

 • 2.10. Gebruikerstests en organisatie van evenementen

Als je deelneemt aan het gebruikerstestprogramma dat wij aanbieden, verwerken wij je persoonsgegevens om nieuwe of bestaande functionaliteit van onze systemen te testen.

Als je deelneemt aan een evenement waarvan wij de organisator zijn, verwerken wij je persoonsgegevens om de evenementen te plannen, organiseren en evalueren.

 • 2.11.    Verbetering van diensten

We gebruiken je persoonsgegevens om onze diensten en systemen continu te verbeteren, inclusief het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. We verwerken ook persoonsgegevens om weloverwogen beslissingen te nemen met behulp van uitgebreide analyses en business intelligence, op basis van ons legitieme belang, dat voortvloeit uit de vrijheid van ondernemen en de noodzaak om de geleverde diensten te verbeteren om te slagen in concurrentiestrijd. Om toch voldoende bescherming te bieden aan je rechten en belangen, gebruiken wij hiervoor persoonsgegevens, die zo anoniem mogelijk blijven.

 • 2.12.     Bescherming, veiligheid en de oplossing van conflicten

We kunnen je persoonsgegevens ook verwerken om de bescherming en veiligheid van onze klanten en systemen te waarborgen, om onze rechten en juridische claims af te dwingen, om fraude op te sporen en te voorkomen, om geschillen op te lossen of om onze overeenkomsten af ​​te dwingen. Verder kunnen we ook persoonsgegevens verwerken met het oog op controles door overheidsinstanties.

 

3. Op welke juridische grondslagen verwerken we persoonsgegevens?

We verwerken persoonsgegevens in verschillende mate en voor verschillende doeleinden, zoals beschreven in de artikelen 1 en 2 hierboven:

a) Zonder je toestemming op basis van de uitvoering van het contract, de vervulling van een wettelijke verplichting of onze legitieme belangen;
b) Met je toestemming

De aard van de verwerking van dat we kunnen uitvoeren zonder je toestemming is afhankelijk van het beoogde doel van de verwerking en je positie tegen ons – of je slechts een bezoeker van onze website bent, of je bij ons koopt of jezelf registreert. Je persoonsgegevens kunnen echter ook worden verwerkt als je de geadresseerde bent van de bestelde goederen of diensten, als je met ons communiceert of als je onze winkel bezoekt.

 • 3.1. Uitvoering van het koopcontract en het contract voor de MyNotino Club

Als je bij ons koopt, respectievelijk een bestelling plaatst, wordt er een koopcontractvoorstel opgesteld. Het koopcontract wordt afgesloten door onze aanvaarding van het voorstel in de vorm van verzending van de bestelde goederen. Om dit koopcontract of enige andere overeenkomst met betrekking tot goederen of diensten met succes te kunnen vervullen, hebben we je persoonsgegevens nodig die via het bestelformulier zijn ingevoerd. De specifieke gegevens die wij in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 1 en 5.

Als je jezelf bij ons registreert, verwerken wij je gegevens volgens de MyNotino Club-overeenkomst om je klantaccount te kunnen onderhouden. De overeenkomst waarop onze verwerking is gebaseerd, wordt afgesloten door je klantaccount aan te maken. In geval van annulering van het account, dat wil zeggen beëindiging van het contract voor de MyNotino Club in overeenstemming met de relevante algemene voorwaarden, stoppen we met het verwerken van persoonsgegevens voor dit doel. De specifieke gegevens die wij in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 2.

 • 3.2. Nakoming van wettelijke verplichtingen

We moeten ook voldoen aan bepaalde verplichtingen vastgelegd door de geldende wetgeving. Als we je persoonsgegevens verwerken om aan deze verplichtingen te voldoen, hebben we geen toestemming nodig voor een dergelijke verwerking. Op deze wettelijke basis verwerken we specifiek zowel je identificatie- en contactgegevens als de details van je bestellingen. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld ​​in artikel 1, lid 1.

 • 3.3. Toestemming

Om commerciële berichten via e-mail te verzenden, kunnen we je persoonsgegevens met je toestemming verwerken. Op basis van je toestemming verwerken we deze indien deze niet worden verwerkt op basis van een legitiem belang of vanwege de uitvoering van het contract voor de MyNotino Club. Je toestemming kun je te allen tijde intrekken en je kunt je afmelden voor commerciële communicatie. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld ​​in artikel 1, lid 3.

We vragen om je toestemming zelfs als je van plan bent een beoordeling van de gekochte goederen te publiceren, op een blogpost te reageren, beschikbaarheidsbewaking in te stellen of deel te nemen aan gebruikerstests of andere evenementen. Ook in deze gevallen kun je natuurlijk je toestemming te allen tijde intrekken. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 4, 7 en 10.

 • 3.4. Gerechtvaardigd belang

We verwerken je persoonsgegevens ook op basis van een gerechtvaardigd belang, zodat we de geleverde diensten kunnen verbeteren en aanpassen, om achter te kunnen halen of de bestelling naar je tevredenheid is behandeld en om de aangeboden producten en diensten effectiever te promoten. Het gaat met name over gegevens vermeld in artikel 1, lid 4 en 5.

Op basis van een gerechtvaardigd belang als gevolg door direct marketing, kunnen we je ook commerciële berichten sturen over producten die vergelijkbaar zijn met de producten je bij ons hebt gekocht. Dit is echter alleen op voorwaarde dat je geen bezwaar maakt tegen een dergelijke verwerking. Als je echter een geregistreerde klant bent, sturen wij je een commercieel bericht conform van de MyNotino Club-overeenkomst. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 3.

Onder onze gerechtvaardigde belangen valt ook de bescherming van juridische claims, interne evidentie en controle op de juiste levering van onze diensten. In dit geval verwerken we alle categorieën van persoonsgegevens vermeld in artikel 1.

Ons gerechtvaardigd belang ligt ook in het verzenden van een verzoek om evaluatie van de aankoop te doen via een geselecteerd evaluatieportaal of evaluatie van een door ons georganiseerde prijsvraag. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 8 en 9.

De verwerking van je persoonsgegevens op basis van gerechtvaardigd belang vindt ook plaats bij een bezoek aan onze winkels die worden bewaakt door een camerasysteem ter bescherming van eigendommen. Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen deze verwerking. De specifieke gegevens die we in dit geval verwerken staan vermeld in artikel 1, lid 6.

 

4.      Aan wie geven we persoonsgegevens door?

In de meeste gevallen verwerken we je persoonsgegevens voor onze eigen doeleinden als verwerkingsverantwoordelijke, wat betekent dat de bovengenoemde doeleinden voor het verzamelen van je persoonsgegevens, de verwerkingsmiddelen en de juiste uitvoering ervan door ons wordt bepaald.

Wij geven je persoonsgegevens alleen door aan onze partners als dit nodig is in het kader van de uitvoering van het koopcontract, bijvoorbeeld om betaling of transport te regelen; verder in het kader van de MyNotino Club-overeenkomst, op basis van een gerechtvaardigd belang of als je voor het vertrekken van je persoonsgegevens vooraf toestemming hebt gegeven.

We geven je persoonsgegevens ook door aan onze verwerkers die uiteraard werken volgens de wettelijke voorwaarden inzake bescherming van persoonsgegevens. Deze verwerkers verwerken persoonsgegevens volgens onze instructies en je rechten worden door deze verwerking niet beïnvloed. Met je toestemming kunnen we je persoonsgegevens ook doorgeven aan sociale netwerken of beheerders van marketingtools om gerichte advertenties op andere websites weer te geven.

 • 4.1. Categorieën van ontvangers

We kunnen je persoonsgegevens doorgeven aan de volgende entiteiten:

  • Bedrijven en verwerkers van de Notino-groep op basis van de nakoming van de koopovereenkomst of de MyNotino Club-overeenkomst voor het uitvoeren van interne processen en procedures;
  • Betaaldienstverleners voor het verwerken van betalingen op basis van je bestelling, dat wil zeggen het nakomen van het koopcontract;
  • Vervoerbedrijven om de door jou bestelde producten of diensten te kunnen leveren en klachten op te lossen, inclusief het opzeggen van de overeenkomst;
  • Leveranciers van goederen of servicecentra in verband met een claim inzake door jou bestelde goederen of diensten;
  • Partners die commerciële communicatie verspreiden die gebonden zijn door een geheimhoudingsplicht en die je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden mogen gebruiken;
  • Beheerders van marketingtools die ons helpen aanbiedingen en inhoud te personaliseren;
  • Sociale netwerken als je deze gebruikt om met ons te communiceren of inhoud met ons via sociale plug-ins te delen;
  • Aanbieders van tools voor klantenservice-communicatie met jou of externe callcenters;
  • Partners die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren;
  • Technologieleveranciers en providers van clouddiensten;
  • Juridische of financiële vertegenwoordigers, rechtbanken met het oog op de verwerking van belastingdocumenten, de invordering van schulden of om andere redenen die voortvloeien uit he voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;
  • Overheidsinstanties inzake handhaving van onze rechten (bijvoorbeeld politie).

Als derden je persoonsgegevens gebruiken in het kader van hun eigen legitieme belangen, zijn wij niet verantwoordelijk voor dergelijke verwerking. Dergelijke mogelijke verwerking wordt uitsluitend beheerst door het privacybeleid van de relevante bedrijven en personen.

 • 4.2. Gegevensoverdracht buiten de EU

Bij het overdragen van je persoonsgegevens aan onze verwerkers kunnen we in sommige gevallen ook persoonsgegevens doorgeven aan derde landen die geen deel uitmaken van de Europese Unie en die niet zorgen voor een passend niveau van bescherming van persoonsgegevens. Een dergelijke overdracht zal echter alleen door ons worden gedaan als onze verwerker zich ertoe verbindt om te voldoen aan de standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie die hier beschikbaar zijn.

 

5. Hoe lang verwerken we persoonsgegevens en hoe worden ze beveiligd?

 • 5.1. Verwerkingstijd

Wij verwerken je persoonsgegevens voornamelijk tijdens de duur van onze contractuele relatie, dat wil zeggen de koopovereenkomst of de MyNotino Club-overeenkomst. We zijn verplicht persoonsgegevens te verwerken die nodig zijn voor de uitvoering van al onze verplichtingen, of het nu gaat om verplichtingen die alleen voortvloeien uit de tussen ons gesloten overeenkomst of uit algemeen bindende wettelijke voorschriften voor de door de wettelijke voorschriften gestelde termijn dan wel overeenkomstig deze. Als beheerder zijn we bijvoorbeeld verplicht om informatie over jou te bewaren gedurende ten minste 10 jaar vanaf de uitgiftedatum van de door ons afgegeven boekhoudkundige bewijzen.

Wij verwerken je persoonsgegevens voornamelijk tijdens de duur van onze contractuele relatie, dat wil zeggen de koopovereenkomst of de MyNotino Club-overeenkomst. Daarnaast verwerken wij ook persoonsgegevens voor de tijd die strikt noodzakelijk is om aan al onze verplichtingen te voldoen die voortvloeien uit de gesloten overeenkomst en uit algemeen bindende wettelijke voorschriften. Bijvoorbeeld inzake de door ons afgegeven boekhoudkundige bewijzen zijn we verplicht informatie over jou minimaal 10 jaar te bewaren.

In het kader van het voldoen aan je verzoeken en het leveren van hoogwaardige klantenservice verwerken wij je persoonsgegevens vanaf het begin van onze contractuele relatie, inclusief 1 jaar vanaf het einde van de garantieperiode van de gekochte goederen vanwege het oplossen van mogelijke geschillen.

Als je via onze klantenservice met ons communiceert, bewaren wij persoonsgegevens van de communicatie voor een periode van 2 jaar, inclusief gespreksopnames die worden gemonitord.

Als je ons een toestemming geeft voor het ontvangen van commerciële communicatie, is deze toestemming geldig voor een periode van 4 jaar of totdat deze wordt ingetrokken. Als je ons toestemming geeft om je te informeren over de beschikbaarheid van goederen die je in de gaten wilt houden, is deze toestemming geldig tot het moment van verzenden van de informatie over beschikbaarheid, maar niet langer dan 1 jaar of totdat deze wordt ingetrokken. De toestemming gegeven door het verzenden van je beoordeling van de goederen is geldig voor 6 jaar of totdat deze wordt ingetrokken. Als je inhoud creëert in onze blogposts, wordt een toestemming gegeven door het verzenden van je commentaar geldig voor 2 jaar of totdat deze wordt ingetrokken. Als je besluit deel te nemen aan gebruikerstests of een ander door ons georganiseerd evenement en ons je toestemming geeft, verwerken wij je persoonsgegevens voor een periode van 1 jaar of totdat deze worden ingetrokken, inclusief camera-opnames of andere audiovisuele opnames.

Als je deelneemt aan een door ons georganiseerde prijsvraag, verwerken wij je persoonsgegevens voor een periode van 1 jaar. Als je onze winkel of andere ruimtes van ons bedrijf bezoekt, verwerken we camera-opnamen voor een periode van 90 dagen vanaf de datum van het maken van deze opname.

In andere gevallen wordt de verwerkingstijd van je persoonsgegevens bepaald door het doel van verwerking of door bindende wettelijke voorschriften inzake de bescherming van persoonsgegevens. Na de ingestelde verwerkingstermijnen worden je persoonsgegevens automatisch verwijderd.

 • 5.2. Beveiliging

De persoonsgegevens die we over je hebben verzameld en die we verwerken worden gecodeerd naar ons verzonden met behulp van het SSL-coderingssysteem (secure socket layer). Dit systeem zorgt ervoor dat je persoonsgegevens veilig zijn tijdens de communicatie van je browser met onze server. We beveiligen onze website en andere systemen waarmee we werken met passende technische en organisatorische maatregelen tegen verlies en vernietiging van je persoonsgegevens, evenals tegen toegang van onbevoegde personen tot je persoonsgegevens, hun wijziging of verspreiding.

We verbeteren deze beveiliging voortdurend, terwijl we ook aan onze verwerkers een bewijs vragen dat de systemen die ze gebruiken aan de AVG voldoen.

Als je je registreert, is toegang tot je klantaccount alleen mogelijk na het invoeren van het door jou gekozen wachtwoord. We hebben geen toegang tot je wachtwoord omdat we het in een gecodeerde vorm opslaan die niet kan worden gedecodeerd, zelfs niet door ons.

Onder andere willen wij je attent maken op het feit dat het essentieel is je inloggegevens niet aan derden te verstrekken. We raden je aan uit te loggen wanneer je klaar bent met je klantenaccount, vooral als je het apparaat deelt met andere gebruikers. We zijn niet verantwoordelijk voor misbruik van je wachtwoord, tenzij we deze situatie rechtstreeks hebben veroorzaakt.

 

6. Hoe gebruiken we cookies?

We gebruiken ook cookies zodat onze website goed kan functioneren en zodat ons aanbod voor je relevant, interessant en gebruiksvriendelijk is. Om cookies te kunnen gebruiken, moeten deze ondersteund worden door de internetbrowser die jij gebruikt. Onze website werkt ook zonder cookies, maar in zeer beperkte mate en het is niet mogelijk enkele basisfuncties te gebruiken.

Cookies zijn een standaardtool voor het opslaan van informatie over het gebruik van websites.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch worden aangemaakt wanneer je een website bezoekt. Ze worden opgeslagen in de browser die je gebruikt op je computer, smartphone of ander apparaat. Dankzij enkele cookies kunnen we je activiteiten op onze website koppelen totdat je de browser sluit. Deze cookies worden automatisch verwijderd wanneer het browservenster wordt gesloten.

Andere cookies blijven echter gedurende een bepaalde periode in je browser of apparaat en worden bij elk bezoek aan onze website opnieuw geactiveerd. Naast cookies gebruiken we ook zogenaamde trackingpixels. Dit zijn kleine afbeeldingen die onzichtbaar zijn voor de gemiddelde gebruiker en ze werken volgens een soortgelijk principe als cookies. Hoe lang cookies in je browser of apparaat blijven staan is afhankelijk van de instellingen van de cookies zelf en ook van je browser. Gegevens die we van cookies hebben verkregen bewaren we maximaal 1 jaar.

 • 6.1. Welke cookies gebruiken we?

De cookies die we op onze website gebruiken kunnen worden onderverdeeld in 2 basistypen:

  • Session cookies die onmiddellijk na het einde van een bezoek aan onze website worden verwijderd;
  • Persistent cookies die gedurende een bepaalde periode in je browser of apparaat blijven of totdat je ze handmatig verwijdert.

Cookies kunnen ook naar hun functionaliteit worden onderverdeeld in de volgende groepen:

  • Essentiële cookies, dit zijn technische en functionele cookies die belangrijk zijn voor de basisfunctionaliteit van de website. Zonder deze cookies zou je geen goederen aan de winkelwagen kunnen toevoegen, geen bestelling kunnen verzenden of op je klantaccount niet kunnen inloggen.
  • Analytische cookies, die ons helpen het gebruikerscomfort van onze website te vergroten door te begrijpen hoe gebruikers deze gebruiken. Ze stellen ons ook in staat om de prestaties van verschillende verkoopkanalen te analyseren.
  • Remarketingcookies, die we gebruiken om de inhoud van onze advertenties te personaliseren en ze correct te targeten.

In de praktijk gebruiken we bovenstaande cookies bijvoorbeeld voor:

  • De juiste functionaliteit van de winkelmand zodat je je bestelling zo gemakkelijk en snel mogelijk kunt afronden.
  • Om je inloggegevens te onthouden zodat je deze niet elke keer hoeft in te voeren.
  • De best mogelijke aanpassing van onze website aan je wensen, dankzij de monitoring van het verkeer, je beweging op de website en de functies die je gebruikt.
  • Het bepalen van welke advertenties je bekijkt, zodat we je in de toekomst geen advertenties tonen voor goederen waarin je niet geïnteresseerd bent.

Sommige cookies, inclusief hun inhoud, kunnen gegevens verzamelen die vervolgens door derden kunnen worden gebruikt en die bijvoorbeeld rechtstreeks onze reclameactiviteiten ondersteunen (zogenaamde "cookies van derden"). Bijvoorbeeld gegevens over de producten gekocht op onze website kunnen door een reclamebureau worden weergegeven als onderdeel van het weergeven en aanpassen van reclame-banners op de websites die je bezoekt. Deze cookies zijn echter geanonimiseerd voor derden en je kunt op basis van deze gegevens niet worden geïdentificeerd.

 • 6.2. Hoe kun je cookies beperken?

Het instellen van het gebruik van cookies maakt deel uit van de internetbrowser die je gebruikt, terwijl de meeste browsers standaard automatisch cookies accepteren. Je kunt cookies volledig afwijzen of alleen beperken tot de soorten die je selecteert. Dit zal echter ook de werking van onze website beperken en je zou de functies die we aanbieden niet volledig kunnen gebruiken, inclusief het inloggen op je klantaccount.

Als alternatief kun je ook de privé-browsermodus gebruiken die het gebruik van cookies niet volledig voorkomt maar deze beter anonimiseert en de geschiedenis van bezochte websites niet opslaat.

Meer details over de opties voor het instellen van voorkeuren voor cookies vind je op de onderstaande links of in andere documentatie van internetbrowsers:

Een effectieve tool voor het beheren van cookies vind je ook op http://www.youronlinechoices.com/nl/.

 

7. Wat zijn je rechten en hoe kun je deze uitoefenen?

Net zoals wij rechten en plichten hebben bij het verwerken van je persoonsgegevens, heb jij ook bepaalde rechten die je kunt uitoefenen. Deze rechten omvatten:

 • 7.1. Recht op toegang

Je hebt het recht om gratis inlichtingen op te vragen over de verwerking van je persoonsgegevens – welke gegevens wij over jou verwerken, voor welk doel en voor hoelang, waar wij jouw gegevens verzamelen en aan wie wij deze doorgeven. In het kader van je recht op toegang kun je ons ook vragen om je een gestructureerd, machinaal leesbaar formaat van de verwerkte gegevens te verstrekken. We genereren graag een kopie hiervan na een juiste verificatie van je identiteit. Stuur je verzoek naar het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming (hierna "de functionaris") [email protected].

 • 7.2. Recht op wijziging

Als je ziet dat je verwerkte persoonsgegevens onjuist of onvolledig zijn, heb je het recht om een correctie aan te vragen. We wijzigen of vullen je gegevens graag zonder onnodige vertraging aan. Stuur je verzoek naar het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming [email protected].

 • 7.3. Recht op verwijdering

In sommige gevallen kun je het recht uitoefenen om persoonsgegevens die wij over je verwerken te verwijderen. Je persoonsgegevens worden zonder onnodige vertraging verwijderd of geanonimiseerd. Dit is echter niet van toepassing op de persoonsgegevens die we nodig hebben om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen en waarvan de opslag wettelijk verplicht is (bijvoorbeeld het verwerken van een reeds geplaatste bestelling) of om onze rechtmatige belangen te beschermen. Persoonsgegevens worden ook vernietigd als deze niet langer nodig zijn voor het beoogde doel of als de opslag van je persoonsgegevens niet toegestaan ​​is om andere wettelijke redenen. Je verzoek om je persoonsgegevens te verwijderen kun je indienen bij de functionaris voor gegevensbescherming [email protected].

 • 7.4. Recht op beperking van verwerking

In sommige gevallen kun je ook het recht uitoefenen om de verwerking van persoonsgegevens die wij over jou verwerken te beperken. Je kunt verzoeken dat de door jou gemarkeerde persoonsgegevens gedurende een beperkte periode niet verder worden verwerkt. Je verzoek om je persoonsgegevens beperkt te verwerken kun je indienen bij de functionaris voor gegevensbescherming [email protected].

 • 7.5. Recht op overdraagbaarheid

Je hebt het recht om van ons alle door jou verstrekte persoonsgegevens te verkrijgen die wij verwerken op basis van je toestemming. We verstrekken deze persoonsgegevens in een gestructureerd en machinaal leesbaar formaat. We genereren graag je gegevens in dit formaat, stuur je verzoek naar het e-mailadres van de functionaris voor gegevensbescherming [email protected].

 • 7.6. Het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens op basis van ons rechtmatig belang. Als de verwerking voor marketingdoeleinden gebruikt wordt, stoppen we met het verwerken van persoonsgegevens zonder onnodige vertraging. In andere gevallen zullen we dit echter doen uitsluitend na een herbeoordeling van onze rechtmatige belangen en je rechten en redenen. Je bezwaar tegen de verwerking kun je indienen bij de functionaris voor gegevensbescherming [email protected].

 • 7.7. Het recht om een ​​klacht in te dienen

De uitoefening van de hierboven uiteengezette rechten en procedures beperkt op geen enkele manier je recht om een ​​klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Je kunt dit recht in het bijzonder uitoefenen als je van mening bent dat wij je persoonsgegevens onrechtmatig verwerken of in strijd zijn met algemeen bindende wettelijke voorschriften. Klachten inzake verwerking van persoonsgegevens worden behandeld door Autoriteit Persoonsgegevens, statutair gevestigd op Prins Clauslaan 60, P.O. Box 93374, 2509 AJ Den Haag.

 

8. Neem contact met ons op

Als je vragen, opmerkingen of verzoeken hebt met betrekking tot dit privacybeleid, kun je te allen tijde contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming op het e-mailadres [email protected]. Je verzoek wordt zonder onnodige vertraging uiterlijk binnen 30 dagen behandeld. In uitzonderlijke gevallen, vooral gezien de complexiteit van je verzoek, kunnen we deze periode met nog eens twee maanden verlengen. We zullen je echter informeren over een dergelijke mogelijke verlenging en de rechtvaardiging ervan.

Als alternatief, kun je ook schriftelijk op telefonisch contact met ons opnemen op het adres of het telefoonnummer vermeld in de voettekst van dit privacybeleid.

Contact: Notino Benelux BV

                Nieuwe Keizersgracht 58,

               1018DT Amsterdam

                Nederland

Klantenservice: 020 369 0603 of [email protected]

 

9. Geldigheid

Dit privacybeleid is geldig en van kracht vanaf 15. 9. 2020. De voorafgaande versie van dit privacybeleid geldig tot 15. 9. 2020 vind je hier.

 

Heb je een vraag? Mail ons.
Door verzending zal de vennootschap Notino Benelux BV uw gegevens verwerken ter afwikkeling van uw verzoek op basis van een rechtmatig belang. In overeenstemming met het Privacybeleid, kunt u een bezwaar indienen tegen het gebruik van uw persoonlijke gegevens.