Haarborstels en haarkammen

Meest verkocht

De beste borstels voor elk haartype

Een goede kam of borstel geeft je perfect doorgekamd, zacht haar zonder het te beschadigen. Maar hoe vind je de beste? Meestal is dat er niet maar één; het hangt altijd af van je haartype en wat je van plan bent. Een kam is vooral geschikt voor styling, terwijl je je haar met een borstel kan ontklitten, in model kan brengen en glad maken.

Een haarkam – het ideale hulpmiddel voor je styling

Een kam is onmisbaar bij het stylen en föhnen van je haar.

Ben je op zoek naar een kam voor krullend haar, kies er dan een met brede tanden. Die creëert volume en kamt je haar goed door. Hoe groter je krullen, hoe verder de tanden uit elkaar moeten liggen. Een extra grove kam is ook ideaal voor het gelijkmatig aanbrengen van een masker over de volledige lengte van je haar.

Kies voor fijn, steil en lang haar een fijne kam. Een ‘luizenkam’ is fantastisch om je haar te touperen en volume te geven.

Een borstel voor het ontklitten van je haar

Zoals je weet, bestaat er niet maar één soort haarborstel. Borstels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten, materialen en zelfs functies. Een stijlborstel of bijvoorbeeld een föhnborstel bespaart je tientallen minuten voor de spiegel. 

De beste borstels hebben natuurlijke haren of pennen. Het grote voordeel daarvan is dat ze je haar niet beschadigen, maar het mild en doeltreffend ontklitten en verzorgen. Dit zijn voornamelijk borstels met zwijnenhaar en houten borstels.

Haarborstels en kammen naar materiaal, vorm en functie

  • Houten borstels: ontklitten je haar voorzichtig, gaan statisch worden van je haar tegen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen.
  • Borstels met zwijnenhaar: beschermen je haar tegen vocht en gaan pluizen tegen, geven je haar glans en zachtheid en zorgen voor een goede doorbloeding van je huid.
  • Ronde borstels: om eenvoudig zachte, lange golven mee te creëren. Hoe korter je haar, hoe kleiner de borsteldiameter die je nodig hebt.
  • Platte borstels: Kleinere platte borstels zijn handig om je haar gedurende de dag af en toe door te borstelen. Grote platte borstels zijn geschikter voor grondig ontklitten.
  • Stijlborstels (of elektrische borstels): een borstel en stijltang in één voor een doeltreffende haarverzorging en styling. Sommige van deze borstels zijn ioniserend en gaan uitdrogen en statisch worden van je haar tegen.
  • Borstel voor nat haar: voor het uitborstelen van nat haar kan je het best een brede kunststof borstel gebruiken.

Bij ons vind je de beste borstels en kammen, die erg fijn in de hand liggen. Voor touperen of glad maken, föhnen of stijlen, voor golvend of voor steil haar, van keramiek of van hout, of de populaire kunststof Tangle Teezer-borstel. Waar kies jij voor?