Tandpasta voor gevoelige tanden

Meest verkocht

Tandpasta voor gevoelige tandhalzen

Heb je last van gevoelige tanden en tandvlees? Ga dit probleem dan te lijf met tandpasta voor gevoelige tanden! Of je tanden nu gevoelig zijn voor koud, zoet of warm, wij hebben een oplossing voor je die helpt.

De voordelen van tandpasta voor gevoelige tanden

  • Regenereert en versterkt het tandglazuur.
  • Beschermt je tanden tegen cariës.
  • Helpt de gevoeligheid van je tanden langdurig te verminderen.
  • Bevat mineralen die nodig zijn voor gezonde tanden.

Waardoor worden gevoelige tanden veroorzaakt?

De meest voorkomende oorzaak van gevoelige tanden is blootliggend tandbeen onder het tandglazuur. Dit wordt veroorzaakt door een onjuiste manier van tandenpoetsen. Aan het oppervlak van het tandbeen liggen dentinekanaaltjes, die bij aanraking met koud, warm of zoet reageren door de zenuwen en dus pijn te activeren.

Kortstondige gevoeligheid van je tanden kan ook voorkomen als je je tanden hebt gebleekt. In dat geval verdwijnt de gevoeligheid meestal binnen een paar dagen vanzelf.

Wat kan je verder aan gevoelige tanden doen?

Om het effect van tandpasta voor gevoelige tanden te verhogen, wordt aanbevolen om een tandgel met een hoog kalk- of fluoridegehalte in je mondverzorging op te nemen. Als deze middelen en een grondige interdentale verzorging niet helpen, neem dan contact op met je tandarts. Ook die heeft namelijk een paar trucs om gevoelige tanden aan te pakken.

Begin met het regelmatig poetsen met tandpasta voor gevoelige tanden van Elmex, Sensodyne of Biorepair en de voelbare resultaten zullen niet lang op zich laten wachten.