Tegen luieruitslag

Meest verkocht

Zo pak je luieruitslag aan

Bescherm de gevoelige huid van je baby tegen luieruitslag. Gebruik alle mogelijke middelen zoals een bad, talkpoeder of zalf tegen luieruitslag en zorg dat je baby zo snel mogelijk van zijn huidirritatie afkomt.

Luieruitslag bezorgt kleine kinderen veel ongemak. Deze uitslag op babybilletjes wordt vaak veroorzaakt door wrijving in de huidplooien, waar de huid erg teer is. Ook kan het een gevolg zijn van het gebruik van stoffen luiers, van diarree of een allergische reactie op luiers of een crème.

Ontdek je luieruitslag bij je baby, pak die dan onmiddellijk aan. Gebruik thuis een crème, talkpoeder of zalf tegen luieruitslag. Op reis komen vochtige babydoekjes van pas, die je helpen de getroffen plaatsen schoon te maken en te verzorgen, waar je ook bent.

Wat helpt tegen luieruitslag bij baby’s?

Zalf en crème tegen luieruitslag

Kies voor luieruitslag een crème of zalf met zink, panthenol en vitamine E en D. Zo zorg je voor onmiddellijke verlichting en ga je roodheid van de huid tegen. Wanneer de luieruitslag is verdwenen, is het goed om de crème tegen luieruitslag preventief te gebruiken. Zorg dat de huid goed droog is en breng een kleine hoeveelheid crème aan.

Talkpoeder en uitslag

Talkpoeder neemt onmiddellijk vocht op en is daarom niet geschikt voor babybilletjes. Een combinatie van zweet en talkpoeder zorgt namelijk voor klontjes, die tot nog meer irritatie leiden. Waar kan je talkpoeder wel voor gebruiken? Het werkt uitstekend bij huidirritatie onder de borsten, tussen de tenen, aan de binnenkant van de bovenbenen en onder de oksels.

Spray tegen luieruitslag

Een spray is een goed alternatief voor crème en zalf tegen luieruitslag. Met een spray kan je de billetjes van je baby contactloos behandelen, waardoor je de overdracht van bacteriën van je handen op de door de luieruitslag getroffen plekken voorkomt.

Wij hebben de beste hulpmiddelen voor luieruitslag! Kies voor goudsbloemcrème, talkpoeder, vaseline, spray of crème voor babybilletjes. Bij ons vind je de populaire merken Johnson's, Weleda, Sebamed en Bepanthen.