Ga naar hoofdcontent

Gezichtsverzorging ‘s winters

Het winterseizoen is belastend voor alle huidtypen. De combinatie van vrieskou, lage temperaturen en verwarmde ruimtes zorgt ervoor dat je huid niet voldoende doorbloed is, uitdroogt, geïrriteerd raakt en elasticiteit verliest, en dat de beschermende laag ervan dunner wordt. Herken je dit? Zo ja, wapen je dan met kwaliteitsvolle wintercosmetica en voeg aan je winterse gezichtsverzorging een beschermende lippenbalsem en een speciale cold cream toe. Je huid zal je er in de lente dankbaar voor zijn!

Hydraterende crème voor de winter

 

Ruil aan het begin van het verwarmingsseizoen je lichte gezichtscrème in voor een dikkere hydraterende crème met een hoger gehalte aan olie. Een hydraterende crème voorziet jouw door vrieskou uitgedroogde huid van vocht, kalmeert een door de koude geteisterd gezicht en geeft het opnieuw een gezonde blos.

Vergeet de mythe dat het water uit een hydraterende crème in je huid zou bevriezen en kloofjes zou veroorzaken. Je huid straalt ook tijdens de winter warmte uit, en bovendien creëren de vette bestanddelen in de crème een film die de huid beschermt.

volledige text text verbergen

Cold cream tegen de vrieskou

 

De beste winterse gezichtscrème voor een droge huid is ongetwijfeld een zogenaamde cold cream. Die voedt de huid niet alleen, maar beschermt haar vooral tegen de negatieve invloed van koud weer. Een cold cream neemt het onaangename gevoel van spanning en roodheid weg en helpt ook tegen ‘winteracne’.

Een cold cream is een emulsie op basis van water en olie waarvan de hoofdbestanddelen vaak bijenwas en olijfolie zijn. De naam komt verrassend genoeg niet van het koude jaargetijde, maar van het licht verkoelende gevoel dat je krijgt bij het aanbrengen.

volledige text text verbergen

Winterse gezichtscrème met SPF

 

Ook tijdens de winter is het nodig om je huid te beschermen tegen uv-straling. Zelfs als de zon achter de wolken zit en de thermometer het nulpunt toont, dringt er nog steeds ongeveer 80 % uv a- en uv b-straling door de wolken heen. Onthoud dat als je tijdens de winter gaat wandelen of skiën.

Vooral in de bergen is de zon echt fel en loont het de moeite om een speciale zonnebrandcrème voor de winter te kopen. Een winterse crème voor in de bergen zou minstens een SPF 30 moeten bevatten en best ook een stof als ureum of ceramiden die de huidbarrière versterken.

volledige text text verbergen

Beschermende lippenbalsem voor de winter

 

Je lippen drogen tijdens de winter uit, barsten makkelijk en zijn ook gevoeliger voor koortsuitslag. Voeg daarom aan je dagelijkse verzorging een winterse lippenbalsem toe. De beste lippenbalsems voor de winter bevatten voedende bestanddelen als vitamine E, jojoba-olie of sheabutter. Tegen de vrieskou bescherm je je lippen best met bijenwas.

Geef schilferende lippen best een keer per week een zachte lippenpeeling. En daarna een voedend masker.

volledige text text verbergen

Andere gezichtsverzorging voor de winter

 

Vermijd het gebruik van heet water om je make-up te verwijderen of gezicht te wassen. Dat verstoort namelijk de beschermende huidbarrière, waardoor je huid nog gevoeliger wordt voor ongunstige weersomstandigheden. Vermijd ook make-up removers met alcohol of andere uitdrogende bestanddelen en kies liever voor make-up remover olie of milk.

Vul je winterse gezichtsverzorgingsroutine 1× per week aan met een zachte gezichtspeeling en een gezichtsmasker voor intensieve hydratatie en kalmering van je door de koude geteisterde huid.

volledige text text verbergen