Ga naar hoofdcontent

Vitamine E in cosmetica

Vitamine E oftewel tocoferol valt tussen andere cosmetica ingrediënten misschien niet zo hard op, maar in feite gaat het om een uiterst krachtige antioxidant die huidveroudering tegengaat en de cellen beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen. Natuurlijke vitamine E wordt gewonnen uit noten, tarwekiemen of fruit, maar voor schoonheidsproducten wordt hij meestal synthetisch vervaardigd. Beide soorten gaan het ranzig worden van oliën tegen en dienen in cosmetica dus ook als conserveermiddel.

Eigenschappen van vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die doordringt tot in verschillende huidlagen, daar beschadiging van structuren herstelt en de huid van binnenuit hydrateert. Hij wordt soms ook de vitamine van de liefde genoemd en ook jij zal omwille van zijn wonderlijke effecten vast van hem gaan houden.

 

Effecten van vitamine E op de huid

  • Beschermt de celmembranen tegen beschadiging door vrije radicalen, waardoor het huidverouderingsproces wordt vertraagd.
  • Vermindert symptomen van veroudering, strijkt rimpels glad en geeft de huid opnieuw soepelheid en stevigheid.
  • Vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken en heeft zelfs het vermogen om door UVB-straling veroorzaakte beschadiging te herstellen.
  • Helpt om een geïrriteerde huid te kalmeren en reduceert de beschadiging van de huidstructuur, waardoor het de regeneratie van littekens versnelt.
  • Helpt bij eczeem, ontstekingen van de huid en psoriasis. Vertraagt huidverschilfering en bevordert de bloedcirculatie in de huid.

Effecten van vitamine E op het haar

  • Hydrateert en regenereert de hoofdhuid en voorkomt de vorming van roos.
  • Geeft het haar glans, maakt het glad en vergemakkelijkt het uitkammen.
  • Voorkomt bovenmatige haaruitval en bevordert de haargroei.
  • Verbetert de algemene kwaliteit van het haar, voorkomt gespleten haarpunten en vertraagt het grijs worden.

Cosmetica met vitamine E

Vitamine E maakt gewoon mooier. Door bevordering van de bloedcirculatie in de huid wordt de vitaliteit en gezondheid ervan verbeterd. Het lichaam maakt zelf geen vitamine E aan, maar behalve uit een evenwichtige voeding kunnen we hem ook uit schoonheidsproducten halen.

Een vitamine E crème of serum voor het gezicht kan je ‘s ochtends of ‘s avonds gebruiken. Ze helpen om de huid opnieuw soepel en stevig te maken en verminderen zo het risico op diepe rimpels. Vitamine E voorkomt zelfs de vorming van overmatige melanine en vermindert dus ook het ontstaan van donkere kringen onder de ogen.

Bodycrèmes met vitamine E zijn heel doeltreffend in de strijd tegen striae, want vitamine E dringt door tot in verschillende huidlagen, waar het barstjes in de elastische vezels die de striemen veroorzaken, regenereert. Vitamine E helpt bovendien om de functie van de talgklieren te reguleren en maakt de huid volmaakt zacht en gehydrateerd.

Als je last hebt van een droge huid, probeer dan eens een olie met vitamine E. De resultaten zullen binnen enkele weken zichtbaar zijn en de huid is langdurig beschermd.

Ontdek de verzorgende kracht van vitamine E aan den lijve. De verjongende effecten laten niet lang op zich wachten en je huid zal er opnieuw stevig en vooral gezond uitzien. Op notino.nl vind je een hele reeks verzorgende producten en haarverzorging met vitamine E. Geniet vandaag nog van de weldadige effecten ervan!

volledige text text verbergen