Ga naar hoofdcontent

Gezichtsverzorging - routine

Reiniging, serum en dan een crème. Begin en eindig je dag altijd met een kort ritueel voor een mooie en gezonde huid. Het antwoord op de vraag wat je moet doen voor een mooi gezicht is eenvoudiger dan je denkt. Net zoals je elke ochtend en avond je tanden poetst, kan je ook reiniging en hydratatie van je gezicht onderdeel maken van je dagelijkse routine. Kies nu gezichtscosmetica op maat en maak kennis met de vier basisstappen voor de beste verzorging van je gezicht.  

1e stap - Reiniging en verwijdering van make-up

Grondige verwijdering van make-up en reiniging vormt de basis van dagelijkse gezichtsverzorging. Als je dit overslaat, kan je huid de nodige voedingsstoffen niet opnemen en krijg je al gauw last van verstopte poriën.

Kies een remover volgens je huidtype. Een vette of gemengde huid heeft het liefst een reinigingsgel die met water kan worden afgespoeld. Een droge of gevoelige huid houdt meer van een remover milk of olie, waarmee je met behulp van een wattenschijfje alle onzuiverheden van je gezicht veegt. Reinig vervolgens je hele gezicht nog na met een gezichtswater, en op naar de tweede stap.

Alles over reiniging en make-upverwijdering 

volledige text text verbergen

2e stap - Peeling en masker

Voeg minstens eenmaal per week een peeling en gezichtsmasker toe aan je routine. Met een peeling verwijder je eerst de dode huidcellen, zorg je voor goede bloeddoorstroming en versnel je de huidcelvernieuwing. Breng de peeling aan op een vochtig gezicht, masseer het zachtjes met cirkelvormige bewegingen en spoel daarna af. 

Gebruik daarna een masker met een grote hoeveelheid actieve bestanddelen die je gezicht maximale verzorging bieden. Kies een soort gezichtsmasker volgens de actuele behoeftes van je huid. Heeft je gezicht behoefte aan betere hydratatie of heb je meer aan een reinigend zwart masker voor een probleemhuid?

Vind hier de meest geschikte peeling of masker

volledige text text verbergen

3e stap - Gezichtsserum

Een serum heeft een lichtere en zachtere consistentie dan een klassieke gezichtscrème en kan daarom doordringen tot in de diepere huidlagen. Het bereidt je gezicht voor op een crème en vermenigvuldigt het effect ervan.
 
Tik een serum met je vingertoppen in in een gereinigd gezicht en laat voldoende lang intrekken. Pas daarna is het tijd voor de laatste stap in je dagelijkse routine.
 

Vind hier het juiste gezichtsserum

volledige text text verbergen

4e stap - Gezichtscrème

Een matterende crème voor een vette huid, een kalmerende crème voor een gevoelige huid en een antirimpelcrème voor een rijpe huid. Een gezichtscrème hydrateert en voedt maar gaat tegelijk ook de strijd aan tegen imperfecties zoals acne of pigmentvlekken. Je hoeft maar de juiste te kiezen volgens leeftijd, probleem en huidtype.
 
Breng elke ochtend en avond aan op gezicht, hals en decolleté. 's Avonds een nachtcrème die tijdens de nacht de huid regenereert en voedt, en ‘s ochtends een dagcrème die je gezicht helder maakt, beschermt tegen invloeden van buitenaf en voorbereidt op make-up. Vul je dagelijkse routine nog aan met een speciale oogcrème en lippenbalsem en geniet van een stralend, gezond gezicht!
 

Vind hier de juiste gezichtscrème

celý text skrýt text

volledige text text verbergen