Ga naar hoofdcontent

Ureum

Ureum is een veelzijdige organische verbinding die je vindt in anti-age cosmetica en verzorgingsproducten voor een droge en gevoelige huid. Dit cosmetica-ingrediënt roept omwille van zijn naam vaak gemengde gevoelens op. Maar ook al komt deze verbinding ook voor in de urine van zoogdieren, voor cosmetische doeleinden wordt ureum in een laboratorium vervaardigd door middel van een synthetische reactie van anorganische stoffen. De ontdekking ervan in het laboratorium betekende het begin van de organische chemie.

Eigenschappen van ureum

Ureum is in de cosmetische industrie een gelauwerde organische stof die geschikt is voor een gevoelige en zelfs een atopische huid. Het is volledig veilig en veroorzaakt geen allergische reacties. Bij regelmatig gebruik gaat de conditie van de huid erop vooruit.

 

Effecten van ureum op de huid

  • Gaat tekenen van veroudering tegen en voorkomt vermindering van elasticiteit van de huid.
  • Handhaaft een evenwichtige pH-waarde in de huid en zorgt ervoor dat andere werkzame stoffen tot diep in de huid doordringen.
  • Kan een grote hoeveelheid water aan zich binden en hydrateert de huid zonder ze te belasten, zodat die soepel en zacht is.
  • Beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en versterkt de beschermende huidbarrière.
  • Voorkomt de vorming van schilfers en afschilfering van de huid. Wijzigt de huidstructuur.

Ureum in cosmetica

Ureum is een stof die eigen is aan onze huid. Hoewel dit cosmetica-ingrediënt kunstmatig vervaardigd wordt, neemt de huid het gemakkelijk op, zonder dat er ongewenste reacties ontstaan. Met de leeftijd daalt de natuurlijk hoeveelheid ureum in de huid en verslechtert de natuurlijke hydratatie, en dus elasticiteit, van de huid. Daarom is het goed om de huid van ureum te voorzien door middel van schoonheidsproducten. 

Op notino.nl vind je een brede waaier aan producten met ureum, wat je criteria ook zijn. Een ureum crème of een zalf met ureum zijn perfecte hulpmiddelen om toe te voegen aan je schoonheidsritueel ´s ochtends en/of ‘s avonds. Een dag- of nachtcrème met ureum helpt om een droge huid strak te trekken en ze er opnieuw soepel en jeugdig uit te laten zien. Een ureum zalf na je bad of douche garandeert intense hydratatie en voeding van de huid.

Voor gebarsten hielen en een droge huid op de voeten raden wij een voetcrème met ureum aan. Regelmatig gebruik maakt de huid zacht en soepel zodat er geen nieuwe kloven ontstaan.

Zowel ´s winters als ´s zomers mag er in je handtas geen handcrème met ureum ontbreken. Ureum dringt tot diep in de huid door, sluit het vocht in de huid en voorkomt het ontstaan van eczeem.

Ureum in schoonheidsproducten geeft gezicht en lichaam een beschermend schild dat de hydratatie binnenin de huid opsluit en je langs buiten beschermt tegen schadelijke invloeden. Ureum draagt zorg voor de allergevoeligste huid. Probeer vandaag nog!

volledige text text verbergen