Calvin Klein parfums

Over het merk Calvin Klein

Het merk werd opgericht in 1968 door Calvin Klein en zijn zakelijke partner Barry Schwartz. In de jaren 80 maakte Calvin Klein van ordinaire jeans een designaccessoire in elke garderobe. Hij begon toen namelijk zijn naam op de achterzak van zijn broeken te borduren.

De strakke lijnen en de simpele stijl van het merk Calvin Klein zijn beroemd. Dit geldt ook voor Calvin Kleins parfums, die niet alleen vanwege de unieke geurcomposities iconisch zijn geworden, maar ook door hun perfecte ontwerp. De eerste geuren ontstonden aan het einde van de jaren 70 en representeren voor velen nog steeds de atmosfeer van dat decennium.

In begin van de jaren 90 werden de revolutionaire parfums Obsession en Eternity op de markt gebracht. Dat zijn legendarische geuren die definitief de plaats van Calvin Klein in de parfumwereld bevestigden. Calvin Klein parfums ontstaan in samenwerking met toonaangevende parfumeurs over de gehele wereld onder auspiciën van Coty, een van de grootste toonaangevende cosmeticabedrijven.

volledige text text verbergen

Meest verkocht

Als je de naam Calvin Klein hoort...

...waar denk je dan aan? Een Calvin Klein handtas? Calvin Klein Ondergoed? Of de legendarische geur Calvin Klein Euphoria? Het kan allemaal.

Het merk Calvin Klein omvat een brede portfolio aan producten en misschien zijn er ook wel enkele stuks van te vinden in jouw kleerkast, schoenenkast of badkamerkastje. Calvin Klein is een wereldwijd lifestyle merk dat waarden als moed en progressieve idealen belichaamt. Die waarden worden geprojecteerd in de verleidelijke, vaak minimalistische esthetiek van de mode die het merk de wereld biedt. Het merk Calvin Klein is doorheen zijn hele portfolio en onder alle omstandigheden tijdloos en modern, klassiek en provocatief. Dit alles alleen maar doordat op 19 november 1942 in de Amerikaanse Bronx een jongen met de naam Calvin Klein geboren werd.

De ontwerper Calvin Klein, voordat hij wereldberoemd werd

Behalve aan zijn eigen talent en inspanningen heeft de modeontwerper - en dus ook het merk Calvin Klein - zijn succes in zekere mate te danken aan zijn ouders. Calvins vader had een winkel met etenswaren en van zijn moeder erfde hij een passie voor mode en design dankzij haar werk in de kleermakerij. Calvin maakte zijn eerste modeschetsen al tijdens zijn tienerjaren. Hij ontwikkelde zijn talent op een middelbare school gericht op kunst en design en studeerde in 1963 af aan de universiteit van New York.

Hoe het merk Calvin Klein ontstond

In de daaropvolgende 5 jaar deed Calvin Klein vooral praktische ervaring op, voordat hij zelf begon te ondernemen. 1968 was het voor de modewereld belangrijke jaar waarin Calvin Klein met zijn jeugdvriend Barry Schwarz een eigen bedrijf oprichtte. Het merk verwierf in de eerste plaats bekendheid met zijn pakken en jassen, maar al heel snel werd ook de collectie sportkledij heel populair.

Calvin Klein kleding van A tot Z

Calvin Klein kende veel succes vanaf het begin van de jaren ‘70 en in de loop der jaren werd het mogelijk om steeds meer modeartikels, inclusief accessoires, van het merk Calvin Klein te kopen. Calvin Klein vrouwenschoenen, handtassen en laarzen werden al snel een veel gevraagd goed, want ze pasten perfect bij de minimalistische kledingstijl van het merk. De expansie ging voort in de jaren ‘80. Niet alleen het ondergoed met CK label oogstte succes, maar ook Calvin Klein parfum werd voor steeds meer klanten een onmisbaar mode-accessoire.

Calvin Klein voor iedereen, elke dag

Calvin Klein is een overkoepelende merknaam voor verschillende sub-brands. Calvin Klein Underwear promoot zijn ondergoed door in zijn reclamecampagnes provocatieve elementen te combineren met een focus op topkwaliteit. Het zijn niet alleen de Calvin Klein boxershorts die volmaakt comfort bieden, maar ook het damesondergoed. Het merk Calvin Klein Jeans is een informele uitdrukking van het handelsmerk. De rode draad doorheen de collecties van Calvin Klein Jeans is - uiteraard - jeans, en elk stuk wordt gekenmerkt door perfecte afwerking en uniekheid van details. En ook actieve mannen en vrouwen komen aan hun trekken met Calvin Klein Performance, en verder ontbreekt ook zwemkledij, schoenen en kleding voor kinderen niet in het aanbod.

Calvin Klein parfums

Van de modewereld naar de parfumwereld is het maar een kleine stap, en daarom worden er al vele jaren lang ook Calvin Klein geuren gecreëerd die wereldwijd geliefd zijn. Het garanderen van topkwaliteit en de samenwerking met de beste parfumeurs bleek resultaat te leveren en een Calvin Klein parfum bezitten werd voor vele mannen en vrouwen al snel een vurige wens.

Calvin Klein vrouwenparfums

De Calvin Klein vrouwengeuren brengen onze zintuigen al sinds de jaren ‘80 in verrukking. Het was in deze periode dat de kruidig-oriëntaalse geur Calvin Klein Obsession veel aandacht genoot. Dat Calvin Klein ook van vrouwenparfums echt wat kan, getuigt het merk CK tot op de dag van vandaag. De vrouwengeur CK Eternity kreeg meteen een aantal verschillende versies – Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense en Moment, en er bestaat waarschijnlijk geen enkele vrouw die niet blij zou zijn met een geschenkset Calvin Klein Eternity.

Niet alleen omwille van de bedwelmde, bestendige geur, maar ook omwille van de onmiskenbare flacon krijgen vrouwen al sinds het jaar 2005 maar niet genoeg van de geur Calvin Klein Euphoria. Ook die heeft een opvolger gekregen in de vorm van de eau de parfum CK Deep Euphoria. Beide geuren – Euphoria en Deep Euphoria hebben ook een lichtere variant in de vorm van de eau de toilette Calvin Klein Euphoria, die ideaal is om overdag te dragen.

Calvin Klein Beauty en Sheer Beauty zijn een huldiging aan de vrouwelijke schoonheid. De eau de toilettes CK One Shock en IN2U kunnen dan weer vrouwen bekoren die zich vrij en ongeremd voelen en zich durven laten meevoeren op de rivier van het leven zelf.

Calvin Klein mannenparfums

Met een Calvin Klein mannenparfum speel je op zeker wat betreft elegantie en tijdloosheid, en is een uitstekende keuze voor elke moderne man. Net zoals de vrouwengeur CK Obsession heeft ook de eau de parfum voor mannen Calvin Klein Obsession sinds de jaren ‘80 nog niets van zijn aantrekkelijkheid verloren en is het voor vele mannen een blijver – net als bijvoorbeeld CK Eternity.

En het is net deze eau de toilette – Calvin Klein Eternity – die onder de CK mannenparfums een icoon is geworden. Eternity for Men is de oorspronkelijke versie en op basis hiervan ontstonden CK Eternity Air for Men, Flame for Men, de eau de parfum Eternity. Niet enkel trouwe fans van deze geur zullen enthousiast zijn over de geschenkset Calvin Klein Eternity. Het enorme succes dat de vrouwengeur Euphoria kende, heeft de makers ertoe aangezet om de eau de toilette Euphoria Men te creëren, en samen vormen zij een verleidelijk duo.

De eau de toilette CK One is een synoniem voor de frisheid die je ook terugvindt in de mannengeur CK One Shock of bijvoorbeeld CK Free. Waar de geuren CK One echter het meeste bekendheid om kregen, zijn de uniseks eau de toilettes, die met de merknaam Calvin Klein in de jaren ‘90 een kleine revolutie veroorzaakten.

Calvin Klein uniseks parfums

In de wereld van de Calvin Klein eau de toilettes vervaagde de grens tussen vrouwen- en mannengeuren en de eau de toilette CK One is de belangrijkste ervan. Om een breed spectrum aan voorkeuren te omvatten, ontstonden er ook andere uniseks parfums van Calvin Klein. CK One Gold of Platinum zijn echt iets voor liefhebbers van zeldzaamheden, en CK One Summer is de volmaakte belichaming van een onstuimige zomer. Ontdek de volledige portfolio van CK geuren.