Calvin KleinObsession Eau de Parfum voor Vrouwen

Calvin Klein Obsession Eau de Parfum voor Vrouwen
Calvin Klein Obsession Eau de Parfum voor Vrouwen
30 ml

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar | Code: CAK0277

De eau de parfum voor vrouwen Calvin Klein Obsession is de belichaming van brandend verlangen en onophoudelijke passie. Val ook voor de bedwelmende cocktail van bloemen, geselecteerde kruiden en warme houtachtige planten.

  • een intense oosterse geur
  • voor sensuele, zelfverzekerde vrouwen
  • vooral geschikt voor de avond en speciale gelegenheden

Samenstelling van de geur
De zoete, maar nog steeds verfrissende inleiding wordt verzorgd door sappige perzik, groene tonen en citrustonen, basilicum en vanille. In het hart worden de bloemenessenties van jasmijn, sinaasappel en roos gecombineerd met houtakkoorden, kruiden en eikenmos. De onconventionele combinatie van vetiver, vanille, musk, wierook, amber en cibet vormt de warme basis van de geurcompositie.

Het verhaal van de geur
Over de geur Obsession wordt vaak gepraat als over de "80er jaren in een flacon", omdat hij op treffende wijze de glans en seksualiteit van de excentrieke levensstijl van dit decennium heeft vastgelegd. Hij is ook beroemd geworden door zijn onvergetelijke en provocerende advertentie met het toenmalige jeugdmodel Kate Moss.

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Mandarijn , Citroen , Vanille , Bergamot , Perzik , Groene noten , Basillicum
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Sandelhout , Ceder , Roos , Sinaasappelbloesem , Jasmijn , Koriander, Specerijen, Eikenmos
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Muskus , Civet , Wierook , Vetiver , Vanille , Amber
Geursoort
oriëntaalse, specerijen

Het merk werd opgericht in 1968 door Calvin Klein en zijn zakelijke partner Barry Schwartz. In de jaren 80 maakte Calvin Klein van ordinaire jeans een designaccessoire in elke garderobe. Hij begon toen namelijk zijn naam op de achterzak van zijn broeken te borduren.

De strakke lijnen en de simpele stijl van het merk Calvin Klein zijn beroemd. Dit geldt ook voor Calvin Kleins parfums, die niet alleen vanwege de unieke geurcomposities iconisch zijn geworden, maar ook door hun perfecte ontwerp. De eerste geuren ontstonden aan het einde van de jaren 70 en representeren voor velen nog steeds de atmosfeer van dat decennium.

In begin van de jaren 90 werden de revolutionaire parfums Obsession en Eternity op de markt gebracht. Dat zijn legendarische geuren die definitief de plaats van Calvin Klein in de parfumwereld bevestigden. Calvin Klein parfums ontstaan in samenwerking met toonaangevende parfumeurs over de gehele wereld onder auspiciën van Coty, een van de grootste toonaangevende cosmeticabedrijven.