Ga naar hoofdcontent

Patchouli parfum

De geur van de patchouli is zeer intens, aards en wordt al eeuwenlang gebruikt in parfums, cosmetica en aromatherapie. De patchouli-essentie vermindert angst, depressie en heeft zelfs afrodiserende werking. Afhankelijk van de combinatie met andere ingrediënten kan de geur zich op talloze manieren ontwikkelen.

 

De donkere, zoet-aardachtige tonen van patchouli parfums zullen je zintuigen perfect ontwaken en een gevoel van harmonie opwekken.

De geurige patchouli olie kwam in Europa vanuit het oosten samen met de beroemde militaire leider Napoleon en zijn afkomst is jarenlang zorgvuldig geheim gehouden in Frankrijk. Deze essentie bereikte haar grote bekendheid in de jaren zestig in het gouden tijdperk van hippies.

Eigenschappen van patchouli:

Een heel bijzondere, boeiende tot aardse groene geur die perfect de geur van andere essenties benadrukt en een zoete houtachtige ondertoon aan parfums geeft.

Hoe wordt de patchouli geur verkregen:

Patchouli (Pogostemon cablin) is een tropisch kruid met kleine lichtroze-witte bloemen, die voornamelijk in India groeit. De patchoeli essentie wordt verkregen door stoomdestillatie uit gedroogde, gefermenteerde of geblancheerde bladeren en scheuten van deze plant.

Parfums met patchouli zijn intens, houtachtig en zeer bedwelmend. Ontdek de geur van patchouli op notino.nl!

volledige text text verbergen