Ga naar hoofdcontent

Huidverzorgingsroutine voor mannen

 Stel de juiste huidverzorgingsroutine voor mannen samen

 Het is niet moeilijk, je hebt de juiste basisgewoontes nodig en de verzorgingsproducten voor mannen die bij je huidtype en -structuur passen. Laten we samen een solide basis leggen voor een verzorgingsroutine die op maat is gemaakt en zorgt voor een gezonde en stralende huid.

1e stap - Reiniging

Veel mannen gaan in de fout al bij stap 1 - de juiste reiniging van de huid. Vergeet niet dat de mannenhuid twee keer zo veel talg produceert waardoor het vuil zich gemakkelijker erop vestigt. Reinig daarom je huid twee keer per dag – elke ochtend en avond. Zo voorkom je droge plekken, jeuk en acne.

Er zijn een overvloed van producten die je gezicht hydrateren, verfrissen en je huid ontdoen van overtollig talg. Je moet even op onderzoek gaan, sommigen hebben een drogere, vettere, gevoeligere of gemengde huid. Maar maak je geen zorgen, op elk product staat er duidelijk opgeschreven of dit product voor jou geschikt is en meestal zijn ze geschikt voor alle huidtypes. En probeer ook de gadgets zoals het apparaat met anti-rimpel werking Luna™ 3 for Men van FOREO. Het kan zelfs de ruwere mannenhuid aan, masseert deze, stimuleert de bloedstroom en bereidt het gezicht voor op de daaropvolgende huidverzorging en een gladde scheerbeurt.

2e stap - Gezichtsserum

Waarschijnlijk ontkomt niemand van ons aan een hectische werkdag, een vervuilde omgeving of af en toe een extra borrel die niet helemaal goed is voor onze huid.

Hiervoor zijn er huidserums die de elasticiteit van de huid herstellen, rimpels voorkomen en tekenen van vermoeidheid wegnemen. Er zijn maar een paar druppels vol actieve ingrediënten nodig die effectief door de diepste lagen van de huid dringen en voor een mooie uitstraling vol energie zorgen.

3e stap - Hydratatie

Zelfs kraanwater heeft al een gunstig effect op de huid. Het spoelt gifstoffen weg, vernieuwt de huid en houdt optimaal vocht vast. Bij uitdroging treden er rimpels en verschillende beschadigingen van de huid op. Drink 8-10 glazen water per dag en je zal versteld worden hoe zacht en stralend je huid ervan wordt.
 
En natuurlijk heb je een hele reeks van producten die je huid op betrouwbare manier hydrateren, versterken, kalmeren en verstrakken. De gezichtscrème voor mannen is de aandacht beslist waard. Het aanbrengen kost je dagelijks slechts enkele minuten en je wordt beloond met een gezonde en stralende huid.

4e stap - Anti-age

Hoewel mannen rijpen zoals wijn, kan het geen kwaad om iets te gebruiken dat de biologische klok een beetje terugdraait. Laat je door anderen tien jaar jonger inschatten door antirimpel-crèmes, verjongende serums en complexe revitaliserende verzorging. Reserveer gewoon een korte tijdperiode tijdens de ochtend- en avondhygiëne voor het aanbrengen van het product op je gereinigde huid. Je toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn. 
 
En als je je verzorging op nog een hoger niveau wilt brengen, verrijk je je beautyroutine met gezichtsmaskers en scrubs die de huid ontdoen van dode cellen en voor complexe diepe reiniging zorgen.