Ga naar hoofdcontent

Aloë vera

Aloë vera is een altijdgroene succulent met oorsprong in Afrika, die al in het Oude Egypte de plant van de onsterfelijkheid genoemd werd. Vandaar uit werd ze verspreid over de rest van de wereld en al snel wereldwijd gebruikt in schoonheids- en verzorgingsproducten. Van de bladeren en de gelei-achtige binnenkant wordt sap geperst dat in de farmaceutische en cosmetica-industrie erg geliefd is omwille van de uiterst hydraterende en regenererende werking. 

Eigenschappen van aloë vera

Aloë vera is een krachtige antioxidant en dankzij het vermogen om een beschermende film te creëren, zorgt ze dat de vochtigheid binnen in de huid gevangen blijft en beschermt ze de huid tegen schadelijke vrije radicalen en uitdroging.

 

Effecten van aloë vera op de huid

  • Stimuleert de regeneratie van de cellen en bevordert de groei van fibroblasten en de vernieuwing van collageen in de huid, waardoor rimpels zachter en gladder worden.
  • Verhoogt de stevigheid van het weefsel en dankzij vitamine A en E versnelt ze de regeneratie van de huid bij kleine wondjes.
  • Helpt in de strijd tegen acne, regenereert littekens en voorkomt het ontstaan van nieuwe puistjes.
  • Kalmeert huidirritatie en vermindert de reactie van de huid op een insectensteek.

Effecten van aloë vera op het haar

  • Verbetert de stevigheid en soepelheid van het haar en verhoogt de glans.
  • Verzorgt de hoofdhuid, voedt de haarwortels en gaat doeltreffend de strijd aan tegen roos.
  • Hydrateert droog en beschadigd haar.

Cosmetica met aloë vera

Aloë vera gel is niet giftig en kan zonder enige beperking meerdere keren per dag gebruikt worden. Aloë vera producten zijn geschikt voor alle huidtypen, voornamelijk voor een droge, gedehydrateerde huid en een huid met acne.

Het is een goed idee om tijdens de zomermaanden altijd aloë vera gel bij je te hebben, voor intensieve verzorging bij huidbeschadiging door te veel zonnen en voor kalmering andere allergische huidreacties. Aloë vera zalf voor handen en nagels hydrateert de huid dan weer perfect als je vaak je handen wast.

Op notino.nl vind je ook gezichtsverzorging met aloë vera – gezichtscrèmes, sheet maskers en milde reinigingsproducten, verder ook verkoelende douchegels, antitranspirants en kalmerend scheerschuim, en natuurlijk de populaire haarproducten – aloë vera shampoo en conditioner voor droog, beschadigd en pluizend haar.

Cosmetica met deze natuurlijke stof zouden in jouw badkamer zeker niet mogen ontbreken, de effecten van aloë vera op de huid en het haar laten niet lang op zich wachten en een mooie huid en gezond, sterk haar zijn jouw beloning. Maak je keuze op notino.nl en begin vandaag nog met een regenererende kuur met aloë vera!

volledige text text verbergen