Zonbescherming voor het haar

Filter
Meest verkocht

Hoe je haar beschermen tegen de zon?

Wil je het hele jaar lang soepel, glanzend haar hebben? Wij helpen je graag met de keuze van haarverzorgingsproducten voor (niet alleen) tijdens de zomer, en geven ook enkele tips hoe je je haar tegen de zon kunt beschermen.

Waarom je haar beschermen tegen de zon?

Schadelijke uv-straling ontdoet je haar niet alleen van glans maar heeft ook negatief effect op de gezondheid ervan. Uv-straling lost namelijk de basisbouwsteen van de haarvezel op – keratine, waardoor de haarstructuur onherroepelijk beschadigd wordt.

  • Uv-bescherming hult je haar in een dunne film. Die werkt als een barrière waardoor de straling niet tot in je haar kan doordringen.
  • Niet alleen de zon maar ook zeezout en chloor uit het zwembad drogen je haar erg uit, en daarom is het belangrijk om je haar niet alleen te beschermen maar ook goed te hydrateren en regenereren.

Zonneproducten voor het haar

De zomerse verzorging verschilt van de verzorging tijdens de rest van het jaar omdat er uv-bescherming aan wordt toegevoegd, samen met voedende bestanddelen, vitaminen en mineralen om het haar sterker te maken. Het gaat meestal om vitamine E, panthenol en carotenoïden.

  • Een haarolie of -spray met uv-filter kun je mee naar het strand nemen voor eenvoudig en snel gebruik. Die bevat vaak ook hydraterende stoffen die pluizen voorkomen en je haar laten glanzen.
  • Conditioners, maskers en shampoos met uv-bescherming voeden en hydrateren het haar en zorgen voor bescherming ervan meteen na het wassen.
  • Een zonnebrandcrème voor het haar beschermt je haar tijdens je verblijf in de zon. En je kunt hem ook gebruiken voor bescherming van je hoofdhuid.

Maar de schoonheid van je haar bescherm je niet alleen met zonneproducten voor het haar. Lees hier onze tips over hoe je je haar tijdens de zomer best verzorgt:

  • Spoel je haar na het zwemmen in chloorwater zo snel mogelijk uit met kraantjeswater, zodat de chloor de haarstructuur niet beschadigt.
  • Draag een hoofddeksel. Niet alleen tijdens het zonnen en sporten, maar ook tijdens het zwemmen.
  • Laat je haar na het zwemmen los drogen. Als je het meteen in een staart doet, kan de stevigheid en soepelheid van de haarvezels beschadigd raken.