Zomernagels 2020: Wat vind jij leuk?

22 juni 2020Notino

Bestaat er een betere tijd om je met je manicure bezig te houden dan tijdens je vakantie en zomerse ontspanning? Speelse, zomerse nagellak hoort gewoon bij dit zonnige jaargetijde. Laat je inspireren door vijf kleurige trends en verwelkom de zomer met stijl!

Zachte pasteltinten

De basis voor nagels in pastelkleuren is meestal witte of grijze nagellak vermengd met een felle kleur. Zo ontstaan er subtiele kleurvariaties, zoals bijvoorbeeld Peak Show of Candy Apple van het merk Essie. Pasteltinten benadrukken perfect je bruine kleurtje en je kan ze gerust ook naar het werk “aandoen”. Bovendien horen poederroos en munt in een koele nude look tot de trendy nagellakkleuren van 2020.

Ombré nagels

Creëer unieke zomernagels door een donkere kleur geleidelijk te laten overgaan in een lichte kleur! Met de combinatie van het Essie blauw Bikini So Teeny en de Collistar nagellak Bianco Latte tover je in een oogwenk een stijlvolle ombré tevoorschijn. Het enige wat je nodig hebt is een afwassponsje. Lak eerst je nagels met de lichte nagellak. Knip daarna een kleine stukje van de spons, doe er met het penseeltje de andere kleur op en veeg hem op het puntje van je nagel tot de overgang vervaagt. Gebruik voor een meer uitgesproken effect twee lagen met daarover best nog een kleurloze topcoat, en voilà, de topnagels van 2020 zijn klaar!

Gekleurde Franse manicure

Sommige ideeën gaan nooit uit de mode, zoals bijvoorbeeld de onsterfelijke Franse manicure. Dit jaar worden de zomerse nagels versierd met gekleurde randen in plaats van het klassieke wit, en vooral met de typische zomerse kleuren – neon, zoals bijvoorbeeld de groene Zap-Tastic, gele Zesty of rode Sizzle van Makeup Revolution Neon. Lak de halvemaantjes met behulp van sjabloontjes, zodat ze zeker heel nauwkeurig zijn.

Elke nagel anders

Vergeet zomernagels die allemaal dezelfde kleur hebben - dit jaar is het ‘in’ om twee verschillende kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld de lichte, poederroze lak met intense dekking en gel-effect Pure Nude van NOBEA Festive, die perfect de iets fellere roze kleur Dusty Roses van hetzelfde merk aanvult in een ton-sur-ton stijl. En wissel de kleuren gerust onregelmatig en speels af!

Verschillende patronen en kleuren

Zoals de fashion weeks in het begin van het jaar al voorspelden, is minimalisme deze zomer uit den boze! Visagisten gaven de nagellaktrends namelijk een nieuwe, grafische dimensie met lijntjes, stippen en golfjes. Maar hoe doe je dat dan? Ingewikkeldere patronen lak je best met behulp van gespecialiseerde sjablonen, en voor stipjes heb je een vaste hand nodig en een ultradun penseeltje of stokje. Om patronen te creëren gebruik je best een sneldrogende lak met langdurig effect, zoals bijvoorbeeld Maybelline Colorama, of een nagellak met gel-effect zonder gebruik van UV/LED-lampen, zoals Sally Hansen Miracle Gel™.

Ons advies tot slot:

Vergeet niet dat je van bestendige nagellak nog veel langer kan genieten als je eerst een primer aanbrengt en na het lakken ook nog een topcoat.

Meer lezen