Amouage

Amouage

Amouage is een chic parfumhuis dat bekend staat om zijn eersteklas parfums met de meest kwaliteitsvolle ingrediënten van over de hele wereld. In de creaties van dit luxemerk ontmoet het oosten het westen en de traditionele Arabische kunst moderne innovaties.

 

De geschiedenis van het merk Amouage begon in het jaar 1983 in het Sultanaat Oman, waar in elke Amouage parfum een verwijzing naar te vinden is. Alle geuren worden handmatig gemengd en bestaan uit zorgvuldig geselecteerde bestanddelen die tezamen interessante contrasten en elegante, harmonieuze combinaties vormen. Het resultaat is steeds een bestendige geur met een sprankeltje patina die jou als een chique zijden sjaal omhult.

Probeer de Amouage parfums aan den lijve en laat je overtuigen van de ongeëvenaarde kwaliteit en volmaakte, ambachtelijke afwerking. De bekendste geuren zijn Amouage Reflection, Gold, Jubilation, Epic, Dia, Honour en Interlude, die met de tijd heuse iconen van de parfumkunst zijn geworden.

volledige text text verbergen

Meest verkocht

Over het merk Amouage

De luxueuze geuren van Amouage zijn uniek en elegant. Het onafhankelijke merk van deze luxueuze nicheparfums is nu gevestigd in Londen, maar de wortels liggen in het Midden-Oosten.

Amouage is geïnspireerd op het rijke en gevarieerde erfgoed van de plaats van herkomst – het Sultanaat van Oman. Het merk is in 1983 gesticht door Zijne Hoogheid Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid, lid van de Omaanse koninklijke familie, op basis van zijn beslissing om de roem van de Arabische geuren te doen herleven. De filosofie achter het merk is om parfums met een werkelijk artistieke waarde te creëren. Amouage selecteert uitsluitend exotische ingrediënten van de beste kwaliteit, waaronder zilveren wierook uit Oman, de unieke Omaanse roos en mirre.

De nicheparfums van Amouage zijn gecomponeerd in het Zuid-Franse Grasse, dat wordt beschouwd als de wereldhoofdstad van de parfums en wat de garantie is voor toepassing van de hoogste standaarden. Vervolgens gaan de geuren naar de productie in Oman, waar ongeveer twee maanden lang de maceratie van ingrediënten plaatsvindt. Uiteindelijk ondergaan alle parfums van Amouage een uiterst strenge kwaliteitscontrole en worden vrijwel uitsluitend met de hand verpakt.