Ga naar hoofdcontent

Haardiagnostiek

Ken jij je haartype en weet je hoe je het het best verzorgt?

  Net als elk van ons is ook ons haar uniek. De kwaliteit en structuur ervan verandert met de leeftijd en afhankelijk van je levensstijl en het jaarseizoen. Met de juiste verzorging voor een bepaald haartype kan je niet alleen het mooie uitzicht ervan bevorderen, maar ook een gezonde hoofdhuid.

Droog haar

Droog haar heeft weinig glans en voelt ruw aan. Het kamt moeilijk uit, raakt gemakkelijk in de war en verliest zijn natuurlijke soepelheid.
 
Verzorging:
 • Probeer warmtestyling en mechanische belasting te beperken tot een minimum. En met goed gekozen haarcosmetica krijg je veel gedaan.
 • De basis is een shampoo die de hoofdhuid reinigt en de haarvezels voorbereidt op de opname van actieve stoffen.
 • Voor voeding van je haar moet je je routine aanvullen met hydraterende, voedende verzorging in de vorm van een conditioner. Gebruik minstens eenmaal per week een masker voor diepgaande hydratatie van je haar.
 • Als je verlangt naar een glanzend, glad kapsel, kan je nog kiezen uit een hele reeks van oliën en serums voor futloos haar, die tegelijk dienen als bescherming tegen pluizen en tegen hitte.

Producten weergeven

Gekleurd haar

Of je nou een ander kleurtje wil of grijs haar wil verbergen, gekleurd haar lijdt vaak aan dehydratatie, heeft weinig glans en de kleur wordt vaak snel uitgewassen.
 
Verzorging:
 • Producten voor gekleurd haar helpen om de kleur en glans van je haar zo lang mogelijk te behouden. Bovendien bieden ze de nodige voeding, zowel voor het haar als voor de hoofdhuid.
 • De basis is een shampoo die de kleur beter doet uitkomen. Aangezien gekleurd haar de neiging heeft om droog te zijn, is ook de navolgende verzorging in de vorm van een conditioner of masker belangrijk. Breng deze producten altijd aan op handdoekdroog haar en hou je aan de aanbevolen inwerktijd.
 • Vergeet ook niet om je gekleurd haar te beschermen tegen hitte, want je föhn of stijltang zorgen voor extra belasting.
 • Voor de gewenste glans en warmtebescherming zorg je door middel van haaroliën, crèmes, serums of fluids. De meeste zijn licht geparfumeerd, wat je styling een leuke finish geeft en jou een aangenaam gevoel.

Producten weergeven

Vet haar

Vet haar is slap en moeilijk te stylen en maakt een zware, onverzorgde indruk. De neiging van vet haar om in onfraaie slierten samen te plakken is veel vrouwen en mannen tot last.
 
Verzorging:
 • Een milde, voor dit haartype bedoelde shampoo irriteert je hoofdhuid niet en droogt ze niet uit, waardoor overtollige talgproductie voorkomen wordt. De beste soort shampookuur is er een met een lichte consistentie en het vermogen om de hoofdhuid te kalmeren.
 • Af en toe doe je er goed aan om overtollige talg van de hoofdhuid te verwijderen met een absorberend kleimasker.
 • Als je geen tijd genoeg hebt om je haar te wassen wanneer het nodig is, biedt een droge shampoo de ideale oplossing.

Producten weergeven

Beschadigd haar

Haar dat langdurig belast wordt door verschillende chemische procedures en mechanische of warmtestyling, verliest meestal zijn natuurlijke soepelheid, ziet er mat uit en is vaak heel broos en breekbaar.
 
Verzorging:
 • Preventie en herstel zijn gebaseerd op het voorzichtig met je haar omgaan en het bieden van hydratatie en volwaardige voeding. Gepaste producten hiervoor bevatten dus zeker keratine, ceramiden, vitaminen en/of collageen.
 • De basis is een regenererende shampoo die je haar reinigt en voorbereidt op de navolgende, diepgaande verzorging in de vorm van een herstellende conditioner. De nodige, intense voeding geef je je haar minstens eenmaal per week met een haarmasker.
 • Als je je haar stylet met behulp van warmte, mag je niet vergeten om je haar hiertegen te beschermen door middel van een crème, fluid of olie, die je haar bovendien glans en een gezonde look geeft.

Producten weergeven

Roos

De vorming van roos is in feite een normaal, gezond lichaamsproces waarbij huidcellen vernieuwd worden. Maar als roos in te grote hoeveelheden of te snel geproduceerd wordt, is het vaak zichtbaar en dat kan de zelfzekerheid wel eens aantasten. De vorming van roos hangt niet samen met een droge hoofdhuid; ook mensen met vet wordend haar kunnen er last van hebben. Een onaangenaam, bijkomend symptoom is soms een geïrriteerde of jeukende hoofdhuid.
 
Verzorging:
 • Dankzij de juiste productcombinatie kan je voor lange tijd van roos afraken. Het is goed om minstens eenmaal per week vóór het gebruik van een shampoo een haarpeeling toe te passen, die helpt om dode huidcellen te verwijderen en de microcirculatie te stimuleren.
 • Antiroosshampoos verminderen de overtollige productie en bevatten stoffen die op een milde manier de hoofdhuid reinigen.
 • De resultaten van de shampoo kunnen nog bevorderd worden door het gebruik van haarkuren, die ook als leave-in verzorging te krijgen zijn.
 • Vermijd, als het kan, mechanische of hittebelasting van je haar.

Producten weergeven

Haaruitval

Haaruitval kan seizoensgebonden zijn, maar het kan ook duiden op een complexer probleem in verband met een hormonale disbalans of een vitaminetekort. Het kan ook een teken zijn dat je de foute haarproducten gebruikt. Je haar is breekbaar en zwak en valt ook vaak uit als het niet aan het kammen of stylen bent.
 
Verzorging:
 • Dit probleem pak je in de eerste plaats best aan met een doeltreffende shampoo tegen haaruitval die de activiteit van de haarwortels stimuleert.
 • Je haarverzorging zou ook geconcentreerde ampullen met aminexil, vitaminen en andere voedende stoffen moeten bevatten om haaruitval tegen te gaan.
 • Een haartonic of haarkuur stimuleert en voedt de hoofdhuid en helpt bij langdurig gebruik om de dikte en het volume van het haar te vergroten.
 • Als instant visuele oplossing van het probleem kan je een gekleurde spray gebruiken op de plaatsen waar je duidelijk minder haar hebt.

Producten weergeven

Ontkleurd haar

Of je haar nu highlights heeft of volledig ontkleurd is, sowieso heeft het speciale verzorging nodig om de gewenste kleur te behouden en je haar de nodige hydratatie en een natuurlijke glans te geven.
 
Verzorging:
 • De ideale shampoo voor blond haar is er een die de kleur beschermt tegen uitwassen. Als je liever koude blonde tinten hebt, kies dan voor een neutraliserende (silver) shampoo die de warme tonen in je haar reduceert.
 • Je haar gaat misschien de neiging hebben om te pluizen en de punten om te splijten. Heel belangrijk is dus om te zorgen voor de nodige hydratatie, bijvoorbeeld in de vorm van een conditioner of masker voor ontkleurd haar.
 • Schrik niet van de blauwe of paarse kleur van dergelijke producten; die dient namelijk om de warme ondertonen te neutraliseren.
 • Daarnaast kan je je verzorgingsritueel nog aanvullen met voedende haarcrèmes of oliën die je haar versterken en verstevigen.

Producten weergeven

Haar zonder volume

Fijn haar heeft de neiging om er futloos uit te zien en heeft meestal niet het gewenste volume. Vaak is het heel dun en wordt het snel vet. Dit probleem kan je oplossen met een goed gekozen kapsel en de juiste verzorging.
 
Verzorging:
 • Het helpt om je haar vóór het wassen te kammen. Gebruik van een shampoo die bedoeld is voor haar zonder volume altijd de gepaste hoeveelheid, net als van een conditioner, die trouwens enkel op de lengtes aangebracht mag worden zodat het haar bij de wortels niet belast wordt.
 • Voor het bereiken van je gedroomde volume kunnen ook stylingproducten helpen die je haar in een fijne microfilm hullen, waardoor het versterkt wordt en de haren niet aan elkaar gaan plakken, zodat ze hun natuurlijke bewegingsvrijheid behouden.

Producten weergeven