Escentric Molecules

Over het merk Escentric Molecules

De parfums Escentric Molecules werden in 2006, toen ze voor het eerst op de markt kwamen, van de ene dag op de andere een absoluut wereldfenomeen. Hun succes ligt in de geheel unieke samenstelling die vaak is gebaseerd op de kracht van één enkele geur. Juist dit minimalisme maakt de geuren van Escentric Molecules erg ongebruikelijk.

 

Escentric Moleculen viert de parfumerie als de kunst van de chemie. Het aroma molecule Iso E Super, dat een sleutelingrediënt in deze nichesparfum is, werd al in 1973 in de laboratoria vervaardigd. Het werd echter in de parfumerie veronachtzaamd, totdat de Berlijnse parfumeur Geza Schön het als eerste isoleerde. Hij creëerde twee geuren – Escentric Molecules Molecule 01 en Escentric Molecules Molecule 02 – die door dit zeer bijzondere geurelement met elkaar verbonden worden.

De nicheparfums Escentric Molecules hebben een lange levensduur en zijn ideaal voor iedereen die dol is op extravagante en originele zaken. Hun frisse aroma tovert op elke huid een uniek verhaal.

volledige text text verbergen

Meest verkocht

Escentric Molecules: excentrieke geuren voor hem en haar

Parfumhuis Escentric Molecules kan in één adem genoemd worden met exclusiviteit en mysterie. Zowel de heren als dames parfums zijn bijzonder door hun werking en samenstelling. Het is dan ook niet voor niets dat deze geuren in slechts een aantal vooraanstaande parfumerieën worden verkocht. Escentric Molecules parfums zijn uniek omdat ze uit slecht één molecuul bestaan. 

In de samenstelling van de geuren ligt de nadruk vooral op het Iso E Super molecuul dat overeenkomsten heeft met menselijke feromonen. Dit stofje zorgt voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht van mannen op vrouwen, en andersom. De eerste geur van Escentric Molecules kwam in 2006 op de markt en droeg de naam Molecule 01. Tot op de dag van vandaag is dit één van de meest succesvolle geuren uit de complete Escentric Molecules collectie. De minimalistische geuren worden ontworpen in samenwerking met top parfumeur Geza Schoen. 

Molecule 01 parfum van Escentric Molecules 

Molecule 01 is een unisex eau de toilette dat zowel door mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Door de exclusieve samenstelling waarbij er slechts één basisgeur wordt gebruikt, hebben de geuren een andere werking dan je gewend bent bij eau de toilette of parfums. Na het verstuiven van de eau de toilette lijkt de geur te verdwijnen, maar niets is minder waar. De odeur wordt langzaam en gedurende de dag afgegeven. Daardoor lijkt het alsof de huid van nature zo lekker ruikt, zonder dat er gebruik is gemaakt van parfum. 

Escentric Molecules Molecule 01 is samengesteld op basis van Iso E Super. Elk parfum uit de Molecule collectie kent ook een bijpassende tegenhanger welke Escentric wordt genoemd. Zo past Molecule 01 bij Escentric 01. Het enige verschil is dat er in de Escentric collectie meerdere tonen worden gebruikt. De Molecule collectie van Escentric Molecules bevat er slechts één. Molecule 01 is een heren en dames eau de toilette die dagelijks gedragen kan worden, maar ook op tot zijn recht komt als avondparfum. De geur is zacht, intens en zorgt voor een hoge aantrekkingskracht. Andere Escentric Molecules geuren uit de collectie zijn: 

  • Molecule 01 en Escentric 01
  • Molecule 02 en Escentric 02
  • Molecule 03 en Escentric 03
  • Molecule 04 en Escentric 04 

Escentric Molecules Escentric 01 voor mannen en vrouwen 

Escentric 01 is een complementerende geur op basis van exclusieve roze peper en Iso E Super. Ook tonen van iris zijn te onderscheiden in dit onweerstaanbare parfum. De geur doet denken aan bloemenvelden, maar hebben ook een houtachtige ondertoon. Muskus zorgt voor wat extra diepte en mysterie. Er is tevens een bijpassende Escentric 01 douchegel verkrijgbaar. 

Molecule 02 parfum van Escentric Molecules met zachte oriëntaalse tonen

Molecule 02 van Escentric Molecules is de succesvolle opvolger van het 01 parfum. Voor de samenstelling van dit parfum is Ambroxan gebruikt. Het geeft een warme maar zachte oriëntaalse geur af dat mystiek en betovering uitstraalt. 

De geur is gedurende de hele dag aanwezig op de huid, maar is nooit overheersend aanwezig. Dit eau de toilette is geschikt voor mannen en vrouwen met een sterke drang tot het ontdekken van nieuwe dingen. Escentric Molecules parfums staan er namelijk om bekend dat ze op elk huidtype anders ruiken. Je draagt dus altijd een onmiskenbare geur die aansluit bij jouw persoonlijkheid. 

Molecule 03 en 04 en Escentric 03 en 04 unisex eau de toilette 

Molecule 03 is gemaakt op basis van vetiver. Dit parfum heeft een aantrekkelijke en meer aanwezig odeur. Het Escentric Molecules parfum is geschikt om de gehele dag door te dragen en ruikt als je eigen huid. De geur hangt niet de gehele dag om je heen maar wordt komt een natuurlijke en aantrekkelijke manier in vlagen afgegeven. Bijpassend is het charismatische Escentric 03 parfum. Geschikt voor zelfverzekerde mannen en vrouwen. De geur kenmerkt zich door tonen van limoen, peper en gember. Ook sandelhout, jasmijn en ceder komen naar voren. 

Molecule 04 is het laatste paradepaardje van dit excentrieke parfumhuis. Escentric Molecules 04 gaat van start met een Molecule 04 parfum dat heel goed past bij onafhankelijke mannen en vrouwen die bewust in het leven staan. De unieke geursensatie van deze lijn sluit daar heel goed bij aan. Molecule 04 heeft een houtachtige geur met sandelhout als basis. Een zeer draagbaar eau de toilette wat voldoende diepgang en exclusiviteit uitstraalt. Het bijpassende Escentric 04 is tevens een houtachtige geur soort, maar heeft een andere samenstelling. Hier komt de geur van grapefruit, roos, mastiekhars en sandelhout op een geraffineerde manier samen. 

Eau de toilette en douchegel van Escentric Molecules 

Bij notino.nl bestel je snel en eenvoudig jouw favoriete geur uit de exclusieve collectie van Escentric Molecules. Kies voor het succesvolle en klassieke Molecule 01 parfum of laat je betoveren door de mysterieuze geur van Escentric 02 of Molecule 04. Welk eau de toilette je ook kiest, met de geurcollectie van Escentric Molecules laat je zien dat je anders durft te zijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een bijpassende en exclusieve douchegel van dit parfumhuis. De gels bevatten rijke bestanddelen en zijn samengesteld op basis van de bekende en aansluitende geuren. Ze maken de huid zacht en laten een onweerstaanbare geur achter die de hele dag aanwezig blijft. 

Online Escentric Molecules geuren bestellen

Elk Escentric Molecules parfum heeft zijn eigen unieke samenstelling. Daarnaast worden de parfums van Escentric Molecules niet op dieren getest. De gehele Escentric Molecules collectie is dus cruelty free. Weet je nog niet zeker welke Molecule of Escentric geur bij je past? Dit ontdek je eenvoudig met de Escentric Molecules Discovery Set. Een handig setje met diverse geuren uit de collectie. 

Probeer ze allemaal en ontdek welk van deze bijzondere geuren het beste overeenkomt met jouw huid en persoonlijkheid. De set is samengesteld uit diverse proefflacons met zowel Molecule 01, 02 en 04 als Escentric 01 en 02. Uiteindelijk bestel je jouw favoriete en unieke geur eenvoudig via de webshop van notino.nl. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor dames, maar zeker ook voor heren.