Wat is er zo goed aan suiker- en koffiescrubs?

20 mei 2021Notino
Wie verlangt er nou niet naar een volmaakt zachte huid. En wat kunnen we doen om een gladde en gezond ogende huid te behouden?

Zelfs dure cremes en oliën doen geen wonderen als we ons lichaam niet geregeld een bodyscrub gunnen en de dode huidcellen verwijderen. De samenstelling van zo’n scrub kan erg verschillen, maar wij concentreren ons nu even op milde suiker- en koffiepeelings. Wij weten waarom ook jij er vast van gaat houden, en verraden waar ze allemaal goed voor zijn.

Waarom een bodyscrub?

Net zoals je aandacht schenkt aan de verzorging van je gezicht, zou je ook aan de rest van je lichaam moeten denken. De huid van je lichaam heeft namelijk ook een geregelde exfoliëring nodig om gezond, zacht en fris te blijven. Met een bodyscrub help je je huid om zich te ontdoen van dode huidcellen zodat die vervangen kunnen worden door nieuwe, en dat uit zich op verschillende manieren die je beslist waardeert. Wat zijn de voordelen van een peeling?

Maakt de huid glad en zorgt voor een frisse, gezonde uitstraling ervan.

  • Reinigt de huid grondig en weet ook raad met grove poriën die de neiging hebben om verstopt te raken met dode huidcellen, wat acne kan veroorzaken.
  • Draagt bij aan een betere regeneratie.
  • Stimuleert de doorbloeding van de huid.
  • Bevordert de opname van andere verzorgingsproducten in de huid.
  • Werkt preventief tegen het ingroeien van haartjes.
  • Dankzij de regelmatige massage en de betere doorbloeding hebben bodyscrubs een positief effect op cellulite. 

     

TIP: Een peeling is ook geweldig om te gebruiken vóór en tijdens het zonnen. Doordat dode huidcellen regelmatig verwijderd worden, zal je bruining mooi gelijkmatig zijn, zonder enige vlekken.

Hoe gebruik je een bodyscrub?

Het gebruik van een scrub is zo simpel als wat. Maar vergeet niet om hem altijd op een natte of vochtige huid te doen. Je mag beslist niet over een droge huid ‘scrubben’, want daar veroorzaak je alleen maar irritatie mee. Je kunt een scrub met de hand aanbrengen, of met een hulpmiddel als een spons, een zachte bodybrush of bijvoorbeeld een loofah.

Je kunt een peeling op je hele lichaam gebruiken, maar als je cellulite wil voorkomen, mag je best wat meer aandacht besteden aan je dijen en billen. Ook opgelet op plekken met veel fijne haartjes zoals bijvoorbeeld je armen. De korreltjes van de scrub zouden in de haartjes verward kunnen raken en je zou van je peeling onbedoeld een ontharing kunnen maken.

Suikerpeeling

Wat vinden we nou zo leuk aan een suikerpeeling? Het voordeel is volgens ons het hoge gehalte aan natuurlijke ingrediënten, en ook dat het geschikt is voor alle huidtypes. Het is algemeen geweten dat wie een droge of gevoelige huid heeft, een peeling vaak niet zo goed verdraagt. Maar een suikerpeeling kan daar verandering in brengen. Het is natuurlijk wel heel individueel en je moet altijd rekening houden met de conditie van je huid. Maar een suikerpeeling is echt een van de mildste soorten bodyscrub.

Waar moet je voor uitkijken? Ook als onze huid met een suikerpeeling wel overweg kan, heb je toch niet genoeg aan alleen de suikerpot en wat water. De charme van een suikerscrub zit hem net in de combinatie van ingrediënten als suiker, een verzorgende olie en andere verzorgende stoffen. De korreltjes prikkelen de huid om dode huidcellen te verwijderen, en daarom zijn er ook ingrediënten nodig die de huid opnieuw kalmeren.

Als je houdt van fruitige geuren en al in het bad of de douche in een zomerse stemming wil komen, probeer dan eens de Body Scrub Mango & Sugar of de Body Scrub Raspberry & Sugar van het merk Organic Shop. Ook met de bodyscrub Ziaja Jeju Young Skin kun je genieten van de geur van tropisch fruit, en bovendien wordt je huid goed verzorgd door olie van Japanse camelia en sheabutter.

TIP: Als de suikerpeeling voor jou een succes was en je er niet alleen je lichaam maar ook je gezicht mee wilt verwennen, probeer dan beslist ook eens de gezichtspeeling Saffee Cleansing Melting Jelly Scrub. Die reinigt je gezicht volmaakt net als elke kwaliteitsvolle peeling, en dankzij de suikerkorreltjes gebeurt dat op een heel milde manier. De squalaan zorgt er bovendien voor dat je huid goed gehydrateerd wordt.

Koffiepeeling

Koffieliefhebbers gebruiken zweren hier misschien bij, maar ook de anderen zouden deze scrub een kans moeten geven. Maar opgelet, voordat je naar de keuken snelt om je koffievoorraad over je heen te gooien, is er één belangrijk ding om te weten. Aan koffie alleen heeft je huid niet zo erg veel. Daarom bestaat een koffiepeeling ook uit suiker en voedende oliën.

Waarom zou je een koffiescrub in huis moeten hebben? Koffie voorkomt niet alleen uitdroging van de huid, maar draagt ook bij aan de regeneratie, en cafeine heeft bepaalde effecten. Bijvoorbeeld het doorbloeden van de huid en het afvoeren van toxines en andere schadelijke stoffen. Cafeine is kortom een erg doeltreffende antioxidant. Bovendien bevat cafeine mineralen en vitaminen zoals bijvoorbeeld verschillende vitaminen uit de B-groep. En veel mensen zijn vol lof over het effect van een koffiescrub op cellulite.

TIP: Let erop van welke soort koffie de scrub gemaakt is. Robusta bevat namelijk veel meer cafeine, dus van zo’n peeling kun je intenser effect verwachten.

Heerlijk genieten is het met de scrub Organic Shop Organic Coffee & Sugar, die behalve gemalen koffie ook koffie-olie en suiker bevat. Sulfaten of siliconen bevat hij daarentegen niet.

Als je op zoek bent naar een hulpmiddel voor een extra droge huid, haal dan de bodyscrub BodyBoom Original in huis. Die verzorgt je huid behalve met koffie ook met rietsuiker, Himalayazout en uiteraard natuurlijke oliën.

En als je wilt genieten van een peeling met niet alleen de heerlijke geur van koffie maar ook het subtiele aroma van vanille, dan is de suikerpeeling van koffiebonen Dr. Feelgood BIO jou op het lijf geschreven.

Weet je nu welke bodyscrub de beste is? Een suikerpeeling, koffiepeeling, of nog iets helemaal anders? Laat het ons weten!

Meer lezen