Bloemenwater en hydrolaten

Verfris je met geurig bloemenwater

Ontdek de kracht van bloemen aan den lijve en maak gebruik van alle kostbare stoffen die de natuur ons te bieden heeft. Bloemenwater en hydrolaten zorgen voor een ogenblikkelijk gevoel van verfrissing en kalmering van de huid, laten de huid lekker ruiken en zorgen op speelse wijze voor de reductie van stress, vermoeidheid en acne. Je kunt ‘s ochtends en ‘s avonds gebruik maken van de hydraterende en regenererende werking ervan tijdens het reinigen van je huid, of als verfrissing onderweg, want ze passen perfect in elke rugzak of handtas.

Bloemenwater vs hydrolaten

  • Een hydrolaat is in feite een bijproduct van stoomdestillatie voor de extractie van essentiële oliën. Tijdens de destillatie worden etherische oliën afgescheiden die oplosbaar zijn in vet, en in water oplosbare stoffen oftewel hydrolaten. Hydrolaten zijn veel minder sterk dan etherische oliën en kunnen onverdund op de huid worden aangebracht. Een zuiver hydrolaat is een 100 % natuurlijk extract.
  • Om de houdbaarheid te verlengen wordt er soms een kleine hoeveelheid alcohol aan het hydrolaat toegevoegd, en in dat geval spreken we van een bloemenwater.

Onze tip: Bewaar bloemenwater en hydrolaten in de koelkast om de levensduur, de heerlijke geur en de weldadige effecten ervan te verlengen.

Het effect van hydrolaten en bloemenwater op huid en haar

Bloemenwater en hydrolaten hebben veel weldadige effecten, en niet alleen op onze huid. De aromatherapeutische kracht ervan kan worden gebruikt bij slaapproblemen, voor vermindering van stress of als opkikkertje in de loop van de dag. Ze zijn ook een prima hulpmiddel bij het uitkammen van je haar en om droge haarpunten of futloos haar te hydrateren. Je hoeft alleen maar de juiste bloem uit te kiezen.

  • Lavendelwater biedt milde verzorging aan alle huidtypes, inclusief de rijpe, problematische en gevoelige huid. Het zorgt voor doeltreffende kalmering van irritatie en vermindert symptomen van acne en eczeem, want het bevordert de natuurlijke pH-waarde van de huid en ontdoet de huid van talg, onzuiverheden en microflora. Het kalmerende aroma roept een prettig gevoel op en bevordert een goede nachtrust. We kunnen lavendelwater ook aanbevelen om je haar in de loop van de dag lekker mee te laten ruiken.
  • Rozenwater is geschikt voor een droge, gevoelige en rijpe huid die er opnieuw fris en vitaal van wordt, want rozenwater hydrateert en harmoniseert de huid doeltreffend. Je kunt het ook gebruiken als tonic om je gezicht mee te reinigen, om de regeneratie van hoofdhuid en haar mee te bevorderen of als kompres om een geïrriteerde huid te kalmeren. Het onmiskenbare aroma werkt goed tegen stress. Onze tip: voor extra verfrissing kun je ook een beetje rozenwater in je handpalm mengen met je favoriete gezichtscrème.
  • Kamillewater vermindert zwellingen, jeuk en een geïrriteerde huid en draagt bij tot de regeneratie ervan. Het is een geweldig hulpmiddel om je make-up mee te verwijderen en je huid te reinigen. Het aroma brengt verlichting bij migraine en als je veel stress hebt.

Lavendelwater tegen acne, korenbloemwater voor een vette huid, kalmerend rozemarijnwater of bloemenwater voor baby’s – op Notino vind je kwaliteitsvol bloemenwater en hydrolaten die geschikt zijn voor je dagelijkse gezichtsverzorging en dankzij de aromatherapeutische werking ook om je geest te verkwikken! Kies nu!