Ingredienten cosmeticaIngredienten cosmetica

Salicylzuur

Salicylzuur is een natuurlijke stof, die uit wilgenschors of berkenschors gewonnen wordt. De gemalen schors wordt bewerkt met oxidanten en gefilterd, en de uiteindelijke vorm van salicylzuur is een wit, kristalachtig poeder. Het zuur kan ook synthetisch vervaardigd worden uit een derivaat van acetylsalicylzuur. In de farmaceutische en cosmetica-industrie worden beide varianten gebruikt.

Eigenschappen van salicylzuur

De effecten van salicylzuur op de huid en het haar hangen af van de gebruikte concentratie. In een lage concentratie stimuleert het de huid om te groeien, terwijl een hoge concentratie eerder helpt om ze te doen afschilferen (gebruik bij psoriasis en acne), en in de allerhoogste concentratie wordt het zelfs gebruikt om de hoornlaag van de huid te verweken (wratten). Salicylzuur is een belangrijke stof in verzorging van een problematische en acnehuid. Het verlaagt namelijk de talgproductie en reinigt de huid bovendien perfect.

 

Effecten van salicylzuur op de huid

  • Maakt verstopte poriën vrij en voorkomt het ontstaan van mee-eters.
  • Reinigt de huid in de diepte en versnelt de regeneratie van kleine, door acne veroorzaakte wondjes.
  • Ontsmet de huid.
  • Gaat het hormonale onevenwicht dat acne veroorzaakt tegen.
  • Verzacht verharde huid en stimuleert de bloeddoorstroming.
  • Verhoogt de collageenproductie en de stevigheid van de huid, heelt ook kleine wondjes.
  • Heeft exfoliërend (peeling) effect en verhoogt dus de doeltreffendheid van andere schoonheidsproducten.
  • Egaliseert de teint en kalmeert een geïrriteerde huid.

Effecten van salicylzuur op het haar

  • Is een goede bondgenoot in de strijd tegen roos en biedt verzorging aan een vette hoofdhuid.
  • Dringt door tot in de huid, reinigt ze en vormt een beschermende barrière tegen invloeden van buitenaf.

Cosmetica met salicylzuur

Salicylzuur is een veilige chemische verbinding die doeltreffende verzorging biedt aan een vette of acnehuid, en is een veelgevraagd cosmetica-ingrediënt dat beter dan enige andere natuurlijke stof helpt om overmatige talgproductie tegen te gaan.

Gebruik een salicylzuur crème, een reinigende tonic met salicylzuur of andere producten met salicylzuur tijdens de zomermaanden enkel voor het slapengaan. De huid is namelijk gevoelig voor beschadiging door de zon na een behandeling met salicylzuur.

Als je van plan bent om shampoo of zalf met salicylzuur te gebruiken of verzorgingsproducten voor een acnehuid, kies dan producten met een zure pH-waarde (4 of minder), die de verstopte poriën voldoende opent en reinigt.

De salicylzuur concentratie zou tussen de 0,5 en 2 % moet liggen. Bij gezichtsproducten die niet afgespoeld worden is de toegelaten concentratie 2 %, bij leave-in haarproducten is dat 1 %, en als salicylzuur gebruikt wordt als conserveermiddel mag de hoeveelheid niet meer bedragen dan 0,5 %. Als je een droge of gevoelige huid hebt, kies dan liever een product met een lagere concentratie, zodat je huid niet geïrriteerd of nog meer uitgedroogd wordt.

Probeer eens de kracht van deze natuurlijke stof om je te helpen in de strijd tegen acne en je huid diepgaand te reinigen. Salicylzuur kent onder de natuurlijke stoffen geen gelijke, ontdek de nieuwe verzorgingsreeks vandaag nog op notino.nl!

volledige text text verbergen

Je hebt gekozen

  • Salicylzuur
Filter

Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Categorie

Voor wie?

Beoordeling

  •   6
Meest verkochte