Ga naar hoofdcontent

Iris parfum

De fragiele bloesem van iris symboliseert geloof, hoop en aanhankelijke vriendschap. Zijn mysterieuze, subtiel poederachtige geur opent de ziel en is zeer geschikt voor meditatie. De bloem heeft zijn naam te danken aan Iris, de Griekse godin van de regenboog, wiens kleuren worden weerspiegeld in de kleurrijkheid van de irisbloemen.

 

In veel landen is iris geassocieerd met het verwelkomen van de lente. In de parfumwereld is het een van de duurste en belangrijkste ingrediënten van luxe parfums.

Eigenschappen van irisgeur:

Poederachtige geur met aardse en houtachtige groene noten. Lijkt op viooltjesgeur.

Hoe wordt de irisgeur verkregen:

De geur wordt niet verkregen van de prachtige bloemen, maar van de wortelstokken die zich in de grond verbergen. De wortelstokken worden een paar jaar gedroogd en zodra de geur rijp is, worden ze gedestilleerd in stoom. Zo wordt de geurige irisboter gemaakt. De irisgeur kan ook synthetisch gemaakt worden. In de luxe geuren wordt echter uitsluitend het natuurlijke extract gebruikt.

De fluweelachtige geur van iris mengt zich perfect met bloemige, kruidige en houtachtige noten in parfums en benadrukt hun geur. Vind ook jij je favoriete parfum met de geur van iris!

volledige text text verbergen