Wattenstaafjes – een klein maar veelzijdig hulpmiddel
Wat je geslacht ook is, wattenstaafjes zou iedereen in huis moeten hebben. Ze nemen niet veel plek in maar kunnen in meer dan één situatie je vel redden, of tenminste de dingen wat makkelijker maken.
Meer dan staafjes voor in je oren
Al kennen we ze in de eerste plaats om onze oren mee schoon te maken, het gebruik van wattenstaafjes is veel veelzijdiger dan dat:
- Voor in de oren. Uiteraard. Hiervoor zijn ze in de eerste plaats bedoeld en doen ze ook perfect dienst. Kies liefst voor wattenstaafjes die naar het einde toe wat smaller worden, zodat je er voorzichtig mee kan werken en het risico op beschadiging van je oorkanaal verlaagt. Om het buitenste deel van je oor schoon te maken kunnen je om het even welke soort gebruiken.
- Speciaal voor kinderen. Wattenstaafjes voor kinderen kunnen voorzien zijn van een speciaal uiteinde met een dikkere prop katoen om te verhinderen dat het wattenstaafje te diep in het oor wordt gestoken. Als je baby wattenstaafjes zoekt, kies dan voor zulke – anatomisch gevormde.
- Voor de navel. Met een wattenstaafje kun je ook makkelijk en voorzichtig vuil verwijderen uit het naveltje van je allerkleinste.
- Tijdens de nagellakken. Ben je tijdens het nagellakken een beetje uitgegleden? Niets werkt er beter dan een wattenstaafje dat in nagellak remover is gedompeld. De huid rond je nagels zal in een mum van tijd weer perfect schoon zijn.
- Tijdens het opmaken. Wil je je oogpotlood een beetje vervagen voor een volmaakte smokey look? Of je eyeliner perfectioneren, of die rode lippenstift binnen de rand van je lippen houden? Ook in dergelijke gevallen is een wattenstaafje je beste keus.
- Om producten aan te brengen. Speciale vloeistoffen, tincturen of andere producten kun je met een wattenstaafje makkelijk en nauwkeurig aanbrengen waar het nodig is.
Van wat zijn wattenstaafjes gemaakt
Wattenstaafjes zijn in principe altijd hetzelfde. Het grootste verschil zit hem in de vorm van het watje en in de verpakking. Voor thuis zijn wattenstaafjes in een zakje goed genoeg, maar op reis is een stevige, afsluitbare verpakking handiger.
- Het uiteinde van het wattenstaafje is meestal van katoen. Dat heeft een geweldig absorberend vermogen en is tegelijk heel mild voor de huid.
- Het staafje zelf is meestal gemaakt van papier, maar er bestaan ook bamboe wattenstaafjes. Dankzij de keuze voor papier of bamboe vormen wattenstaafjes ondanks het eenmalige gebruik niet zo’n grote belasting voor het milieu.
- Extra verzorging krijg je van sommige wattenstaafjes die bijvoorbeeld aloë vera of vitaminen bevatten.
Zijn de wattenstaafjes bij jouw thuis niet toevallig bijna op? Gooi een pakje in je winkelmandje, ze komen vroeg of laat beslist van pas!