Open scheermes

Filter
Prijs

tot

Beoordeling
  •   1

Het scheren met een scheermes is een ritueel dat de laatste jaren weer in de mode komt. Niet alleen omdat het een stijlvolle manier van scheren is, maar ook omdat je gezicht veel gladder is. Val je ook voor de charme van het klassieke scheren? Het scheermes vraagt om een vaste hand, een flinke dosis concentratie, voldoende tijd en een paar tools om scheerresultaat perfect te maken.

  

Wat heb je nodig voor het scheren met een scheermes?

  • Scheerzeep en een scheerkwast die je huid beter op het scheren voorbereidt. De beste kwasten zijn gemaakt uit dassenhaar.
  • Aluinsteen om eventuele bloeding van kleine wondjes te stoppen.
  • Mineraal water of aftershavebalsem die de huid kalmeert.
  • Slijpsteen om het scheermes te slijpen.

Wat is de juiste manier van het scheren?

  1. Maak je gezicht nat met warm water.
  2. Breng het scheerschuim aan op het gezicht met behulp van een scheerkwast en laat het ongeveer 1 of 2 minuten inwerken.
  3. Begin met het scheren zonder te veel druk op de huid uit te oefenen. Houd het scheermes met je duim en drie vingers onder een hoek van 30 graden. Span de huid aan om snijwonden te voorkomen en scheer het haar eerst in de groeirichting, werk in kleine delen. Scheer vervolgens voorzichtig tegen de haargroeirichting.
  4. Spoel de geschoren huid met water en gebruik een aftershave.
  5. Spoel ook de scheerkwast en het scheermes.

Hoe verzorg je een scheermes?

Maak het scheermes na elke scheerbeurt schoon en laat het drogen. Als je het scheermes niet vaak gebruikt, behandel het met olie. Het mes wordt beschermd en geconserveerd tot het volgende gebruik.

Kies je een scheermes van Wilkinson Sword of Zew dat op hedendaagse scheerapparaten en scheermesjes lijkt? Of ga je voor een klassiek scheermes in de vorm van een zakmes?