Ga naar hoofdcontent

Vetiver parfum

Ben je op zoek naar een geur die bekend staat om zijn gunstige effecten bij uitputting en stress? Dan zal de geur van vetiver je meteen betoveren. De vetiver plant is bekend sinds de tijd van het oude India en vanwege de rustgevende effecten wordt hij "olie van rust" genoemd. Essentiële olie wordt ook zelfs gebruikt in aromatherapie om woede, hysterie en prikkelbaarheid te verlichten. De energieke, houtachtige geur van vetiver is erg populair, vooral bij de niche parfums en vanwege de verfrissende effecten is hij ideaal in de warme zomerdagen.

Eigenschappen van vetivergeur:

Een hele sterke rokerige, houtachtige geur met aardse en chocolade ondertonen die je aandacht zal trekken door zijn oosterse accent. Vetiver afkomstig uit Haïti heeft zelfs een fruitige ondertoon die doet denken aan een zoete grapefruit.

Hoe wordt de vetivergeur verkregen:

Vetiver is een plant afkomstig uit India en Indonesië, waarvan de wortels zijn aromatische volheid ontwikkelen op de leeftijd van 12 tot 24 maanden. De lange, dunne en behaarde wortels worden gescheiden van de plant. De rest van de plant wordt opnieuw geplant voor verdere oogst. Silica wordt verkregen door de lange stoomdestillatie van uit de zon gedroogde wortels om hun mooie geur zoveel mogelijk te behouden.

De geur van vetiver staat al eeuwen bekend om zijn weldadige kalmerende werking en is onderdeel geworden van vele beroemde parfums vanwege de prachtige houtachtige tonen met aardse accenten die elke parfumsamenstelling zal verrijken. Ontdek je eigen “druppel van rust“ omhul jezelf vandaag nog in de oosterse tonen van de vetiver parfums!