Kinderhanddoeken en washandjes

Zachte handdoeken en washandjes voor kinderen

Voor een nog beter gevoel van het baden! Ontdek handdoeken voor baby’s van kwaliteitsvol materiaal dat de gevoelige kinderhuid niet irriteert! Die dienen niet alleen om je kindjes na hun bad mee af te drogen, maar ook om te voorkomen dat ze kou vatten. Kleurrijke kinderhanddoeken en washandjes met een schattige print horen absoluut bij de basis kinderuitrusting.

Hoe kies je een kinderhanddoek

Een kinderhanddoek met capuchon, met diertjes of een multifunctionele babyhanddoek van een zachte stof? Om je baby na een warm bad de beste verzorging te kunnen gunnen, kijk je bij de keuze van een handdoek het beste naar het materiaal, de afmetingen en de vorm.   

Kinderhanddoeken - materiaal

  • Bamboe babyhanddoek: Bamboevezels zijn heel zacht en stevig en handdoeken van dit materiaal zijn niet alleen zacht en luchtig in het begin, maar blijven deze eigenschappen ook behouden.
  • Katoenen babyhanddoek: Katoen heeft een hoog absorberend vermogen en behoudt zijn vorm. Een katoenen handdoek kan ook onderweg gebruikt worden als bescherming tegen de zon of als lakentje in de kinderwagen.
  • Kinderhanddoek van badstof: Badstof is erom bekend goed te absorberen, vocht snel af te voeren en aangenaam te verwarmen. Een kinderhanddoek van badstof met een lager gewicht kan na een tijdje wel wat harder aanvoelen dan toen hij nieuw was.

Kinderhanddoeken - vorm

  • Klassieke kinderhanddoeken zijn populair omwille van hun multifunctionaliteit. Ze kunnen niet alleen na het baden worden gebruikt, maar ook als licht dekentje.
  • Een handdoek met capuchon is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren voor zowel jongens als meisjes, en de handigheid erken je meteen bij het eerste gebruik. De capuchon droogt zacht het haar en bedekt het hoofd en de oortjes, waardoor je kindje zich heerlijk warm voelt.
  • Een badponcho trek je eenvoudigweg over het hoofd van je kindje en kan niet op de grond vallen. Sommige badponcho’s hebben ook een capuchon die ervoor zorgt dat ook de haartjes snel drogen. Een poncho handdoek is ideaal op het strand of aan het zwembad.

Kinderwashandjes

Zachte kinderwashandjes zouden in geen enkele badkamer mogen ontbreken als nuttig hulpmiddel bij het wassen. Meestal koop je ze in een set van enkele stuks, en ze zijn ook geschikt voor de allerkleinste baby. Tenzij het anders op de verpakking staat, moet je een washandje ten laatste na 3 keer gebruiken uitwassen op 60°C.

Een kinderhanddoek met diertjes of verschillende vormen, schattige handdoeken met kap en babywashandjes in handige sets – laat je inspireren door het aanbod van kinderaccessoires op notino.nl en kies het beste voor jouw baby.