Speenclips

Filter
Prijs

tot

Merk
Gratis geschenken en aanbiedingen

Speenkoorden en -kettingen om de speen feilloos vast te maken

Met een praktische speenkoord of speenclip belandt de speen van je kindje nooit meer op de grond en raakt hij niet kwijt in de kinderwagen! Speenclips zijn universeel en passen op elke soort en merk van speen. Je hoeft maar één kant vast te maken aan de kleding van je baby of de kinderwagen en aan de andere kant het speentje. Bespaar jezelf werk met het wassen en steriliseren van gevallen speentjes en kies vandaag nog de beste speenclip!

Hoe kies je een speenclip

Kijk bij de keuze van een speenkoord niet alleen naar het mooie ontwerp en materiaal, maar ook naar de manier van vastmaken en naar de lengte van de koord of ketting. in het algemeen zou die niet langer dan 20 cm mogen zijn, zodat hij niet rond de nek of het hoofdje van je baby verdraaid kan raken.

Speenclip - materiaal

Speenclips worden gemaakt van veilig materiaal met verschillende soorten afwerking, en aan jou de keuze wat je het beste vindt.

  • Een stoffen speenkoord wordt meestal gemaakt van katoen of linnen en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en motieven. Een speenkoord is erg handig en licht en kan je baby nergens drukken of in de weg zitten.
  • Een plastic speenclip of -ketting wordt gemaakt van veilige kunststof zonder BPA en is te vinden in veel verschillende, speelse uitvoeringen. In bepaalde slaaphoudingen zou een plastic clip je kindje een beetje kunnen drukken.
  • Een siliconen speenclip wordt gemaakt van voedselveilige siliconen en blijft heel lang als nieuw. Een siliconen clip is niet alleen geweldig voor op reis, maar is ook te krijgen in veel verschillende kleuren.
  • Een houten speenclip wordt meestal gemaakt van beuk, esdoorn of jeneverbeshout. Een houten speenclip is heel erg sterk, behoudt zijn lekkere, houten geur en is altijd grondig gepolijst zodat hij absoluut veilig is.

Manier van vastmaken

Aan een kant van de speenclip zit een knijper die je simpelweg aan de kinderwagen of de kleding van je baby vastmaakt, maar de manier van vastmaken aan de speen kan verschillen.

  • Een lus is een flexibele en de meest voorkomende variant om het speentje vast te maken. En hoe doe je dat? Je haalt de lus eerst door het handvatje van de speen en trekt daarna de hele koord of ketting door de lus.
  • Met een haakje bevestig je het speentje op een beweeglijke manier met een mechanisme dat je kindje niet open krijgt.
  • Klittenband houdt het speentje in een bepaalde positie zodat je kindje hem makkelijk kan pakken.

Zeg vaarwel tegen eeuwig verloren speentjes en kies een speenclip die elke outfit van je kindje prachtig aanvult!