Ga naar hoofdcontent

Help Oekraïne

De situatie in Oekraïne is menselijke tragedie en bij Notino leven wij volledig mee met iedereen die erbij betrokken is. Deze oorlog heeft een enorme invloed op het leven van miljoenen mensen, en dat laat ons niet koud. We doen alles wat we kunnen om te helpen en toch een beetje de stress te verlichten. 

Hoe helpen wij

 • We hebben een inzamelactie georganiseerd waarvan de opbrengst naar de organisatie UNICEF Tsjechië gaat, en hebben ook onze klanten daarbij betrokken. Bijna twee maanden lang hebben klanten in 26 Europese landen in hun winkelmandje een bijdrage van € 0,50 geleverd. Wij hebben elke bijdrage verdubbeld en 100 % van het ingezamelde bedrag aan UNICEF geschonken voor hulp aan kinderen en families die door de oorlog in Oekraïne zijn getroffen. Er werden in totaal meer dan 205 000 bijdragen geleverd en met gezamenlijke krachten werd er 224,270 euro ingezameld, die door UNICEF Tsjechië wordt aangewend voor gerichte hulp in Oekraïne zelf.
 • "'Qui cito dat, bis dat. Oftewel, wie snel schenkt, schenkt dubbel – en in het geval van een crisissituatie geldt dat eens te meer. Wij zijn ongelooflijk dankbaar voor de hulp van Notino aan kinderen die door het conflict in Oekraïne zijn getroffen. Klanten betrekken en het ingezamelde bedrag verdubbelen is een mooie manier om iedereen die met de hulpbehoevenden meevoelt in staat te stellen om vanop een afstand te helpen. Wij beschouwen deze samenwerking met dit Tsjechische bedrijf, dat net als UNICEF internationaal actief is, als buitengewoon waardevol. Dankzij het ingezamelde geld kunnen wij zorgen voor drinkwater, voeding, warme dekens, onderdak en bescherming voor kinderen die dat op dit moment het meeste nodig hebben," zei Pavla Gomba, CEO van UNICEF Tsjechië.
 • We hebben onmiddellijk materiële hulp gestuurd ter waarde van € 250 000.
 • We hebben op strategische plaatsen meteen meer dan 500 000 producten bezorgd. Kindervoeding, luiers, hygiënische basisbenodigdheden en verpakkingsmateriaal zijn van nut op de plaatsen waar ze nodig zijn: op de Oekraïens-Slowaakse grens en in ziekenhuizen en centra in Oekraïne zelf. 
 • Vervolgens hebben we nog tientallen bijkomende leveringen van materiële hulp georganiseerd (meer dan 250 000 producten) met als bestemming zowel grensposten als Oekraïne zelf.

En dat is niet alles.

 • De situatie heeft natuurlijk ook een grote invloed op onze Oekraïense collega’s. Voor hen hebben we gezorgd voor de nodige bijstand naargelang hun individuele behoeftes en voor hun familieleden hebben wij onderdak geregeld. We staan met alle Oekraïense medewerkers in contact en bespreken met hen en hun naasten eventuele overplaatsing en andere mogelijke vormen van individuele hulp.
 • We zorgen voor vervoer vanaf de Oekraïense grens. De eerste auto is al tijdens het weekend van 26-27/2 vertrokken, samen met de eerste lading humanitaire hulp.
 • We hebben tientallen families geholpen met het regelen van onderdak en basisbenodigdheden, en we blijven hen bijstaan.
 • We hebben een transparante rekening geopend voor hulp aan onze collega’s waarop al onze werknemers kunnen doneren. Notino verdrievoudigt elke bijdrage.
 • Bovendien bereiden we nog meer materiële hulp voor. We volgen de situatie op de voet en samen met de Oekraïense consulaten en met nonprofitverenigingen organiseren we bijkomende leveringen van hulpmiddelen. 
 • We helpen plaatselijke organisaties in Tsjechië die zorgen voor het verblijf, onderdak en de materiële zekerheid van iedereen die het nodig heeft.

We zijn blij dat we één zijn op dergelijke moeilijke momenten en willen jullie bedanken dat jullie samen met ons willen helpen.