Ga naar hoofdcontent

Gekleurde concealers: Hoe gebruik je ze op de juiste manier?

Ze weten raad met alle mogelijke imperfecties, verhelderen je gezicht en geven het een gezondere uitstraling. Je hoeft alleen te weten hoe je de juiste uit kiest en hoe je deze het beste kan gebruiken. Huidkleurige en gekleurde concealers mogen ook in jouw cosmetica tasje zeker niet ontbreken.

Camoufleer snel en eenvoudig de donkere kringen onder je ogen, acne, littekens of sproetjes. De uiterst handige gekleurde concealers werken volgens het principe van contrasterende, complementaire kleuren, en neutraliseren zo de kleurtinten of vlekken in je gezicht. Kies de beste concealer volgens de behoeften van je gezicht, of koop een concealer palette zodat je op alles voorbereid bent.

Groene concealer

Waarvoor dient hij?

Groen is de tegenovergestelde kleur van rood, en is daarom uitermate geschikt om alle rode vlekken in je gezicht te neutraliseren. Het is een ideale concealer voor acne, rode littekens of gesprongen adertjes. Open wondjes dienen wel vermeden te worden.

Hoe gebruik je hem?

Breng de groene concealer in een dun laagje aan op de problematische plekken op de huid van je gezicht. Blend het zorgvuldig uit en egaliseer je teint daarna met een foundation. Een betere dekking van puistjes en littekens is dan gegarandeerd.

volledige text text verbergen

Paarse concealer

Waarvoor dient hij?

De paarse kleur is de tegenovergestelde kleur van geel en is dus ideaal voor het neutraliseren van ongewenste gele huidtinten in het gezicht. Het geeft je huid een prachtige glans en een frisse uitstraling.

Hoe gebruik je hem?

Kies de tint van je paarse concealer volgens je huidskleur. Kies voor een lichte huid een lichte tint en voor een donkerdere huid een meer donkere concealer. Breng een kleine hoeveelheid concealer aan op de huid met een make-up borstel of spons en breng vervolgens een foundation of licht met poeder aan.

volledige text text verbergen

Oranje concealer

Waarvoor dient hij?

Een onovertroffen concealer voor de kringen onder de ogen, vooral die donkere met een blauwe tint. Een kleine hoeveelheid is al voldoende om aan een futloze, grauwe huid een gezondere teint te geven. En als je hem met een beetje groene concealer mengt, verbergt hij ook groenblauwe adertjes.

Hoe gebruik je hem?

Breng de oranje concealer aan op de kringen onder de ogen, en blend het zorgvuldig uit en gebruik hierna een foundation. Je zal er meteen jonger uit zien.

volledige text text verbergen

Roze concealer

Waarvoor dient hij?

Een roze concealer wordt gebruikt voor het camoufleren van pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken voor lichte huidtypes. De roze kleur neutraliseert groene tonen en verbergt dus ook groene adertjes in het gezicht. Om paarsachtige wallen te verbergen kan je deze concealer beter niet gebruiken, want hij zou ze alleen nog meer doen uitkomen.

Hoe gebruik je hem?

Gebruik hem net als een groene concealer alleen op de problematische plekken, blend het zorgvuldig uit en breng vervolgens je foundation aan.

volledige text text verbergen

Gele concealer

Waarvoor dient hij?

Hij verheldert een futloze, vermoeide huid en geeft een warmere, gezondere teint. Hij dekt perfect paarse kringen onder de ogen, blauwe pekken en doorschijnende paarse adertjes.

Hoe gebruik je hem?

Breng de gele concealer aan onder de ogen van de binnenste ooghoek naar buiten toe. Of verhelder je gehele gezicht door een dunne laag aan te brengen onder je foundation. Je zal er beter en uitgerust uitzien en zo een stralende indruk maken.

volledige text text verbergen

Witte en neutrale concealers

Waarvoor dient hij?

Een neutrale, huidkleurige concealer camoufleert na een slapeloze nacht de puistjes, vlekken of kringen onder de ogen. Een witte concealer kan naast het verbergen van imperfecties ook gebruiken worden als highlighter, om de lijnen van je gezicht te benadrukken.

Hoe gebruik je hem?

Een huidkleurige concealer kan je ook perfect gebruiken zonder foundation.

 

Camoufleer en blend er de problematische plekken mee. Hij kan ook goed gecombineerd worden met de gekleurde concealers om het beste en tegelijk zo natuurlijk mogelijk ogende resultaat te bereiken.

Gebruik een witte concealer om de donkere kringen te camoufleren en maak daarna de kleur egaal met een foundation. Of breng hem aan in je binnenste ooghoeken, op het bovenste deel van je jukbeenderen, op je neus, onder je wenkbrauwen en boven je bovenlip om je gezicht te verhelderen en vorm te geven.

volledige text text verbergen