Rammelaars

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Schattige rammelaars voor de allerkleinsten

Verken de wereld van vrolijke rammelaars die je baby thuis en onderweg fascineren en entertainen! Kleurrijke rammelaars met geluid bevorderen de ontwikkeling van de coördinatie en zintuigen van de allerkleinste, vanaf de eerste weken na de geboorte. Rammelaars zijn gemaakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal en speciaal ontworpen om makkelijk door kleine kinderhandjes vastgegrepen te worden. Kies voor je baby vandaag nog de beste rammelaar op notino.nl!

Hoe kies je een baby rammelaar

Rammelaars zijn bedoeld voor kinderen vanaf de geboorte, en hoe opvallender en kleurrijker ze zijn, hoe meer plezier ze doen. Kijk bij het kiezen naar de afmetingen, de vorm en het materiaal van de rammelaar, en natuurlijk ook naar de leeftijd van de baby.

Rammelaars – vorm

Felle kleuren en interessante vormen kunnen je baby op momenten van discomfort de nodige afleiding bieden. Maar kies een rammelaar die niet te zwaar is voor je baby, en die hij gemakkelijk kan vastgrijpen. Een klassieke handrammelaar kan nog worden aangevuld met de volgende soorten rammelaars:

  • Rammelaars voor aan de pols of enkel helpen je baby om zich bewust te worden zijn eigen bewegingen als reactie op het geluid. Dit soort rammelaars is gemaakt van zacht textiel met belletjes of ritselpapier, en kan met de klittenband eenvoudig worden vastgemaakt rond de pols of enkel van je baby. Er bestaan ook rammelsokjes.
  • Een rammelaar voor de kinderwagen met kleurige vormen en pluche diertjes aan een elastiek of springveer is niet alleen een mooie versiering van de kinderwagen, maar kan ook aan het bedje of wipstoeltje worden vastgemaakt.

Onze tip: Sommige speenclips om te voorkomen dat het speentje kwijtraakt, hebben de vorm van een rammelende ketting of parelsnoer.

Rammelaars – materiaal

Kijk bij het kiezen van een rammelaar behalve naar de veiligheid van het materiaal ook naar hoe makkelijk of moeilijk het te onderhouden is. Sommige rammelaars kunnen worden gewassen in de vaatwasser, gesteriliseerd in heet water of gewassen in de wasmachine.

  • Plastic rammelaars bestaan in veel verschillende vormen en soorten oppervlakken (ribbels, groeven), die ook verlichting kunnen brengen als de eerste tandjes doorkomen. Het materiaal mag geen ftalaten, BPA, pvc of andere schadelijke stoffen bevatten.
  • Houten rammelaars hebben meestal de vorm van bolletjes of parels in combinatie met andere materialen. Meestal wordt er perfect afgewerkt hout gebruikt van een fruitsoort, esdoorn of eik.
  • Een textiele rammelaar is een schattig vriendje in de vorm van een dier of ballonnetjes. Vaak is het een combinatie van een pluche rammelaar met andere materialen.

Rammelaars volgens leeftijd

  • Rammelaars voor zuigelingen zouden felle, contrasterende kleuren moeten hebben en eerder een kalmerend geluid moeten afgeven. Heel populair zijn eenvoudige vormen die de motorische ontwikkeling bevorderen.
  • Rammelaars voor baby’s vanaf 3 maanden hebben vaak een complexere vorm en kleuren met verschillende geluiden. Sommige rammelaars bevatten tegelijk een bijtring die verlichting brengt wanneer de eerste tandjes doorkomen.

Een schattige rammelaar draagt bij tot de gezonde ontwikkeling van je kind en zorgt voor afleiding in bed of in de kinderwagen tijdens de wandeling. Verken ons ruime aanbod aan kinderspeeltjes en andere babyspullen en gun je baby een leuk vermaak!