Puimsteen

Gebruik regelmatig puimsteen en geniet van je gladde voeten zonder eelt. Het ruwe oppervlak van de puimsteen verzacht de huid op je hielen, ellebogen en andere lichaamsdelen waar je last van eelt van hebt.

Hoe gebruik je puimsteen

  1. Week eerst de huid met eelt in warm water.
  2. Maak de puimsteen nat en beweeg ermee over de harde huid die je wilt verwijderen. De goed geweekte huid gaat gemakkelijk eraf en maakt plaats voor zachte huid. Je hoeft niet op de puimsteen te drukken, zachtjes over de huid bewegen is al voldoende.
  3. Spoel vervolgens de huid af en ga door totdat je tevreden bent met het resultaat.
  4. Vergeet niet dat de puimsteen tijden het gebruik slijt. Spoel hem regelmatig af.
  5. Droog ten slotte je huid af met een handdoek en gebruik een voetencrème of bijvoorbeeld kokosolie die je voeten hydrateert en langdurig zacht maakt. 

Om de duurzaamheid van je puimsteen te verlengen, moet je hem goed onderhouden. Maak hem goed schoon na elk gebruik, bijvoorbeeld met een schone tandenborstel. Zo worden de kleine stukjes huid verwijderd die vast komen te zitten in de puimsteen. Laat de puimsteen van tijd tot tijd uitkoken om het hardnekkigste vuil te verwijderen. Laat de puimsteen altijd goed drogen.

Materiaal van puimsteen

Kies het materiaal van je puimsteen die je het lekkerst vindt. De natuurlijke puimsteen is afkomstig van een vulkanisch gesteente, meestal vulkanisch glas, dat zeer poreus is en daarom de dode huidcellen verwijdert. De kunstmatige puimsteen die nauwkeurig het uiterlijk en de eigenschappen van de natuurlijke puimsteen nabootst is ook van goede kwaliteit.

Hoe verwijder je eelt op een andere manier?

Behalve puimsteen kun je ook gebruik maken van veel andere producten en hulpmiddelen. Probeer bijvoorbeeld een voetenpeeling met microparels die je huid masseren en verzachten, exfoliërende sokken of een elektrische voetvijl waarmee je van de lelijke eeltplekken op je voeten nog sneller af bent.