Jojoba olie

Filter
Prijs

tot

Ontdek de werking van jojoba olie

Ben je op zoek naar een veelzijdige bondgenoot voor de verzorging van je huid en je haar? Probeer dan eens jojoba olie, die tal van fantastische eigenschappen heeft en je letterlijk van kop tot teen verzorgt.

Wat is jojoba?

Technisch gezien is jojoba eigenlijk geen olie, maar een vloeibare, plantaardige was, afkomstig van een plant genaamd Simmondsia Chinensis. In de cosmetica-industrie is jojoba heel geliefd wegens zijn vermogen om vocht tot de huid aan te trekken. Hij bevat vitamine E en B-complex, zink, koper, seleen, chroom en jodium en een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Jojoba olie voor de huid

  • ✓ Wordt heel goed opgenomen en laat geen vette film achter op de huid.
  • ✓ Heeft een uitstekende vochtinbrengende werking en voorkomt uitdroging van de huid.
  • ✓ Is doeltreffend bij de regeneratie van kleine littekentjes.
  • ✓ Is geschikt voor alle huidtypes inclusief de kinderhuid.
  • ✓ Helpt de poriën te reinigen en voorkomt dat een vette huid vet wordt.

Jojoba olie voor het haar

Jojoba olie is ideaal voor haar-wraps. Je haar zal makkelijker uit te kammen zijn, gaat mooi glanzen en zal vrij zijn van roos. Bovendien biedt jojoba olie ook bescherming tegen de zon. Hij bevat namelijk een natuurlijke, beschermende uv-filter. Je hoeft maar enkele druppels in je haar te masseren voordat je gaat zonnen. En niet in de laatste plaats is deze olie ook ideaal voor het fijne haar van kinderen.

Jojoba olie voor acne

Jojoba olie heeft op acne een bijna wonderbaarlijk effect. In pure vorm is hij voor een acnegevoelige huid wel wat te sterk, dus meng hem bijvoorbeeld met verkoelende aloë vera gel. De emulsie die zo ontstaat gaat puistjes te lijf, hydrateert de huid en maakt haar zacht.

Ben je ook zo gek op jojoba olie als wij? Op notino.nl vind je niet alleen kwaliteitsvolle bio jojoba olie of koudgeperste jojoba olie, maar ook andere producten met jojoba.