Slabbetjes

Hoe kies je een slabbetje

Voorkom dat de kleren van je baby vuil worden. Slabbetjes zijn een onmisbaar onderdeel van tafelende baby’s. Er zijn slabbetjes voor pasgeborenen, baby’s en peuters en ze worden gemaakt van diverse materialen en in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Sommige kunnen zelfs in de vaatwasmachine worden gewassen, andere zijn dan weer vooral geschikt voor op reis. Je hebt maar te kiezen.

Soorten slabbetjes

  • Een stoffen slabbetje voelt heel prettig aan, is licht en volgt de bewegingen van je kindje. De meeste stoffen slabbetjes zijn gemaakt van badstof, katoen of bamboe en zijn eenvoudig in de wasmachine te wassen.
  • Een plastic slabbetje is gemaakt van dunne maar bestendige kunststof en hoeft na het gebruik maar afgespoeld of afgeveegd te worden. Het is een waterbestendige slab die er dankzij het eenvoudige onderhoud lang als nieuw uit blijft zien.
  • Siliconen slabbetjes passen goed en zijn prettig om te dragen. Ze zijn gemaakt van uiterst bestendige siliconen die na het gebruik zelfs mee de vaatwasser in mogen.
  • Een papieren slabbetje is een prima alternatief voor op reis. Het is een wegwerpslabbetje gemaakt van zijdepapier of non-woven en kan na gebruik gewoon in de vuilnisbak worden gegooid. De praktische verpakking bevat meerdere stuks en past in elke handtas of kinderwagen.

Verschillende vormen

Baby slabbetjes verschillen van vorm en hoe ze worden vastgemaakt. De grootte is soms verstelbaar met drukknopen zodat de slab met het kind meegroeit, of de slab is voorzien van touwtjes om vast te knopen of klittenband, zoals gebruikelijk is bij klassieke slabbetjes.

  • Een klassiek slabbetje is prima voor de kleinste baby’s. Het is heel praktisch en ruimtebesparend op reis, en je kunt het ook goed gebruiken om speeksel mee af te vegen. Op notino.nl vind je ook slabbetjes voor pasgeborenen en baby’s van enkele maanden oud.
  • Een slab met bakje of vakje is geschikt voor kinderen vanaf 5 maanden en is onmisbaar als je je baby bijvoeding begint te geven. Een slab met vakje vangt vallende stukjes eten of pap op en voorkomt dat de vloer of de beentjes van je baby vol stukjes komen te liggen.
  • Een slab met mouwen doet perfect dienst als je kind zelf leert eten, en kan ook goed van pas komen bij allerlei schilder- en knutselexperimenten.

Of je kindje nu pas begint met bijvoeding of al alleen leert eten, kies een handig siliconen slabbetje of een slab met bakje of vakje als uitstekend hulpmiddel aan tafel, en bespaar jezelf werk met het wassen van de kinderkleding. Klassieke babyslabbetjes en wegwerpslabbetjes zijn makkelijk op te bergen in elke zak of handtas zodat je op weg kunt. Op notino.nl vind je al het nodige.