Aluin

Aluin steen

Er is niets zo universeel en tegelijk natuurlijk als aluin. Hij vervangt je deodorant, aftershave of middel tegen insectenbeten. Aluin is een mineraal dat ontstaat uit de oxidatie van potassium alum. Het heeft geen geur, neemt in je badkamerkastje weinig plaats in en één aluinsteen blijft makkelijk een jaar goed.

De aluinsteen moet je voor het gebruik altijd afspoelen zodat hij een beetje oplost. Anders werkt het niet. Spoel hem ook na het gebruik altijd af en laat opdrogen.

Aluin na het scheren

Ook al kunnen we met ons scheermesje perfect overweg, iedereen snijdt zich wel eens. Maar met aluin hoeft dat geen probleem te zijn. Maak de huid vochtig, leg de aluin erop en het wondje zal sneller genezen. In het begin zal je een brandend gevoel gewaarworden terwijl de aluin de wond schoonmaakt, maar dat verdwijnt na een tijdje.

Aluin tegen het zweten

Hoewel aluin zelf geen geur heeft, vervangt hij met gemak elke deodorant, en bovendien maakt hij geen vlekken op je kledij. De aluin trekt namelijk waterdeeltjes aan en neutraliseert zo de geur van zweet. En tegelijk beperkt hij ook de productie ervan.

Aluin tegen insectenbeten en een verbrande huid

Aluin is niet alleen fantastisch na het scheren, ook tegen insectenbeten is het een perfect hulpmiddel. Het mineraal reinigt het wondje, verlicht de pijn en de eventuele zwelling. Ook brengt aluin aangename verkoeling als je verbrand bent door de zon of als je je ergens aan verbrand hebt.

Aluin heeft een uitstekende samentrekkende werking en is dus een ideaal hulpmiddel voor een hele reeks huidproblemen. Aluin reduceert ook kringen onder de ogen of maakt de huid zachter met een gunstige pH-waarde.